Ahojte.
Čo by mala mať školská taška pre prváka, aby vyhovovala dieťaťu?
Čo radšej kúpiť: tašku alebo batoh?
aby bola ľahká,mala správne tvarovanie na chrbáte,u nás vyhral Topgal
Ahoj my sme spokojný s Belmil. Je lahká , chrbátik vystužený. U nám zohralo dosť veľkú úlohu to, že sa jedným tlačítkom otvorí celý priestor, že nemusí hladať ,kde čo dal ako je to pri zipsových priehradkách.
my mame Topgal a Herlitz. Vyhrali vdaka velkosti,vahe a ako sedeli detom na chrbatoch.
My sme mali Topgal - hlavne dávaj pozor, aby bola ľahká, mala spevnený chrbátik, aby sa dieťatku s ňou dobre manipulovalo a aby sa dala dobre a jednoducho čistiť(prať). A ešte nech má dostatočne veľký otvor (priestor) na fľašku.
Dcera ma treti rok od www.topgal.sk a nic jej nie je, bez poskodeni. Da sa dokonca oprat v pracke, je lahka, kopec reflex. prvkov, vystuzeny chrbat, vela priehradiek. Min. tyzden som objednavala pre synatora tuto http://www.topgal.sk/tasky-a-batohy/skolske-tas... a teraz maju dokonca akciu minus 10 percent a doprava zdarma. Je ovela krajsia ako na obrazku a dobra kvalita za dobru cenu.
Ja teraz učím prvákov-väčšina má aktovky-ľahké,s pevným chrbtom,ale podľa mňa sú všetky dosť malé,často si nevedia do nich upratať všetko,čo si ráno priniesli🙂stačí dať napr.peračník po šírke a už bojujú so zapínaním...Predpokladám,že v druhom ročníku ich vymenia za batohy,ak nie v druhom,tak v treťom určite.Veľké dosky,malé dosky,peračník,desiata-obedár,fĺaša, v druhej triede pribudnú zošity a učebnice,niekde si deti nosia aj pracovné zošity.Nosnosť tašiek je väčšinou cca 6kg a keď sme vážili našim školákom tašky,niektoré mali aj 8kg-plné všetkého,čo školák potrebuje🙂Ak dieťa bude chodiť s taškou na chrbte-určite ľahkú,s pevným chrbtom, reflexné prvky a nepremokavý materiál.ja mojej prváčke určite vyberiem vak-je väčšia a predpokladám,že ho vynosí aspoň tri-štyri roky.A ešte-ak chcete,aby ich nosili dlhšie,tak pozor na obrázky-štvrtáci nebudú chcieť princezné alebo Mcquina🙂)
My mame tuto http://www.loria.sk/skolsketasky/eshop/1-1-AKTO... a sme velmi spokojny. Je lahka, spevneny chrbat, reflexne prvky, otvaranie celeho priestoru jednym tlacidlom, dva velke priestory. Dokupovali sme k nej dosky, peracnik, ... v tom istom motive.
ja sa zameriavam na tvarovanie-ergonomicke, velkost, vaha