Má otázku:
Musím ísť, zo zákona, na zápis do spádovej ZŠ, ak do nej nechceme nastúpiť? Ideme totiž na zápis do inej štátnej ZŠ ako aj súkromnej školy.
Pokiaľ viem, škola, v ktorej sa zapíšeme, posiela "hlásenie" do spádovej školy. Z toho dôvodu sa mi zdá logické tam už nechodiť. Niekedy však logika a zákon nejdu ruka v ruke 😠
Rozumiem teda tomu správne, resp. je to v súlade so zákonom? Nerada by som totiž riešila nesplnenie si nejakej povinnosti 😨
neviem ci sa to zmenilo - my mame uz druhaka - a ked sme isli na zapis, museli sme mu zmenit trvaly pobyt ku svokre na dedinu, kde sme realne byvali, lebo by sme museli ist na zapis aj v mieste trvaleho pobytu ...
ak som ta spravne pochopila,chystas sa na zapis do dvoch ZS?statnej a sukromnej?
my sme boli na zapis v sukromnej,predtym som sa informovala u riaditelky,ze ak by malu nevzali,zapis do statnej skoly je mozny do konca augusta.
takze cakame na rozhodnutie 😅 😉
Mozes ist na zapis do skoly kde chces aby dieta nastupilo,do spadovej nemusis
nie, nemusite
ak si dobre pamätám z rodička zo škôlky, na zápis sa ide len do 1 školy (narozdiel od MŠ). spádová škola je tá, kde vás podľa bydliska MUSIA zobrať - ale nemusíš ísť do nej na zápis. proste - zápis iba v jednej škole, je na tebe, v ktorej...
nemusíš, pokial by dcérka chodila do spádovej školy autobusom, vlakom bude jej preplácaná doprava. Ak bude do inej, táto výhoda jej zaniká. Samozrejme, že v prvom rade škola príjme deti, ktoré spadajú do príslušnej školy až potom Tvoju dcérku. U nás dokonca prestupovali aj v 2. ročníku do inej školy. Neviem dovody, prečo idete do inej školy, ale kamarátka to oľutovala. Myslela, že škola v okresnom meste bude lepšia ako škola na dedine. Bohužial sa mýlila.
neviem o tom, ze by si musela ist na zapis do spadovej skoly...je to len na tebe 😉