Môžu byť prváci cez prestávky bez dozoru?

anexis
10. sep 2013

ahojte, neviete mi povedat ako je to s dozorom prvakov cez prestavky? mozu byt bez dozoru?

effkaa
10. sep 2013

Podla mna nie, mozno nie je ucitel v triede, ale musi byt aspon na chodbe a ked sa nieco deje, tak by mal byt okamzite tam. Dozory sa robia aj pri oktavanoch v 8rocnom gymnaziu, nie ze este pri prvacikoch...

lencici
10. sep 2013

ahoj nám bolo povedané, že prvý mesiac budú s prváčikmi pani učiteľky a pani vychovávateľky aj cez prestávky a potom už nie...

moon1979
10. sep 2013

čo si ja pamatám za mojich škôlských čias, tak vždy na chodbe počas celého dňa cez prestávky mala "službu" jedna učitelka ... takže odtial videla a počula či sa niekde niečo "melie" ...

cerez
10. sep 2013

Nemali by byť. Nechať ich bez dozoru, tomu hovorím odvaha. Ak sa niečo zomelie, už bude neskoro.

sonagolisova
10. sep 2013

fuha tak to by som sa pytala priamo na skole ako je mozne , ze ich nechavaju bez dozoru...my sme mali dozor na skole este ako osmaci...

ssussie
10. sep 2013

moja sestra je ucitelka na prvom stupni - kazdy den ma cez prestavky jedna uctelka sluzbu (cca na tri triedy) a zvysne su v kabinete hned pri triede. moja segra ked mava prvakov tak zo zaciatku sa od nich ani len nepohne 🙂

zuzanale
10. sep 2013

no u nás je to ako bolo za mojich čias učitelia robia "dozor" na chodbách a cez velkú prestávku všetci z triedy von poprechádzať sa v triede ostáva iba služba ... prváčikovia sú výnimka u dcéri v triede to mali tak že prví polrok boli vždy s triednou prípadne iným dozorom v triede a až v 2hom polroku ich vypustili medzi ostatných keď už boli v obraze čo a ako ... ono nemyslím žeby potrebovali vyslovene dozor skôr usmernenie čo a ako kým si zvyknú na zmeny a iný systém ako bol v školke...

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barborieta
10. sep 2013

Ak pani učiteľka necháva prvákov bez dozoru, tak je veľmi odvážna!!! Taktiež som sa nikdy netretla s tým, že bude dozor len mesiac. Ja som učiteľka, aktuálne na MD, pracovala som na 2 školách, ale toto som ešte nepočula. Ako rodičovi by sa mi to rozhodne nepáčilo, hlavne keď prváci sú ešte malé deti a sú v škole noví...no, je to rozhodne na zamyslenie...ja by som to asi riešila na vedení školy.

m_ij_ka
16. sep 2013

podľa mňa nemôžu byť bez dozoru. Ak sa niečo stane tak kto bude vinovatý? Kto bude niesť zodpovednosť? Veď na to tam je učiteľ ( vychovávateľ), aby takýmto veciam zabránil ( napr. bitka medzi žiakmi a pod. ) 🙂

dadulak
4. nov 2013

no u nas pustali prvacikov hned od zaciatku septembra samych do obchodu (bufetu), ktorý je síce v areáli školy, ale v inej budove. jeden vchod ma priamo zo skoly a druhy z ulice (pri hlavnej ceste a krizovatke)!!! a nikto nas o tom neinformoval. iba deti sa tesili, ze si cez velku prestavku mozu kupovat sladkosti a rozne e-ckove prasky. nastastie na rodicku sme sa s p. ucitelkou dohodli, ze prvakov nebude pustat do obchodu, iba ak si to vyslovene rodic zela a napise to do slovnika. ale to bolo na podnet rodicov. nam sa nepacilo, ze deti maju pristup do obchodu, kde je kopec sladkosti, alkohol, tabak a hlavne môzu odist. ved v hlave prvaka sa moze zomliet hocico. skola s tym nemala problem?! a takych prihod by bolo kopec. ale clovek radsej nic nehovori, lebo u nas je to tak, ze si to odnesu deti.