Ku koncu novembra budú testovaný piataci zo slovenského jazyky konkrétnejšie 25-ho. Ako pripravujete svoje deti na ten test, opakujete s nimi?
Ja som vytlačila monitor z minulého roku a idem cez víkend to s mojou školáčkou vyskúšať...
no ja si z toho veľkú hlavu nerobím. Syn sa učí dobre a keby to náhodou pokazil, čo sa stane? Veď tie výsledky nejdú na strednú školu. Podľa mňa je oveľa dôležitejšia príprava na monitor deviatakov 😉
@dennkka presne tak, netreba si z toho robiť ťažkú hlavu. Toto testovanie má len zistiť, čo sa deti naučili na I.stupni ZŠ. Keď ten test aj žiaci zbabrú, nič hrozné sa nestane. Aspoň vyučujúci slovenčiny a matematiky zistia, v čom majú žiaci medzery a to učivo môžu zopakovať, alebo naň klásť väčší dôraz.
@nikawero12 nebude ten test oznámkovaný?
@jazminn test sa bude bodovať, bude sa hodnotiť v percentách a percentám sa môžu priradiť známky. Známky môžu vyučujúci zapísať do klasifikačného záznamu, ale nemali by to brať ako hlavnú známku za I.polrok, ak sa toho obávaš.
@nikawero12 toho sa obávam práve, aby tá známka nepokazila priemer 😖
@jazminn u nás na monitor pripravuje v škole učiteľka, vyrobila pár podobných monitor testov, ono je to skôr o tom, že deti nie sú zvyknuté na tento spôsob testovania, tj. odpovede písať do odpoveďového hárku, plus na SJ sú dlhé zadania, na vyriešenie majú 2 minúty-jednu otázku a koľko krát prečítanie trvá cez minútu. Moja dcéra ma vynikajúcu slovenčinárku, takže ja si starosti nerobím, ale aj vytlačit test z internetu je dobrý nápad a nech si to skúsi doma 🙂