Monitor deviatakov

tajga
1. júl 2012

Takže len tak som si pozrela testy z monitoru a zírala som , ja fakt neviem čo a prečo tie deti tak pletú, čaká nás to tento školský rok a už teraz som rozčarovaná. Mám syna s ADHD je integrovaný a neviem, neviem 😅
pls . neviete nejeké stranky na pc, ktore by sme si mali pozrieť čo by nám to ulahčilo, taktiež nepoznáte niekoho kto by mi tak 1x do týzdna syna pripravoval na monitor? helppppppppppppppppppp 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 inak je celkom šikovný , ked sa mu chce...tento rok sa mu teda moc nechcelo

jajka257
2. júl 2012

@tajga ako ucitelka matematiky ti mozem prezradit, ze aj pre nas ucitelov bude tento monitor velmi zaujimavy. Pretoze tohtorocni deviataci su prvi reformovani, ktoruí budu robit monitor. Ak tvoj syn dopadol na kompare v 8.rocniku? Mas uz vysledky na co sa zamerat? Kde má nedostatky a tak?

tajga
autor
2. júl 2012

@jajka257 jajka vôbec netuším čo je kompare 😨 tento ročník bol desný len na dejepis používali 6 kníh.. 😠

jajka257
2. júl 2012

@tajga no to je zvlastne, ze vam neponukli komparo, je to nieco ako monitor, len je urceny na zistenie nedostatkov, moji osmaci ho tento rok robili a na zaklade vysledkov sme im posilnili bududci rok matematiku na 6 hodin tyzdenne a este aj kruzok priprava na monitor.

Co sa tyka ucebnic, ja som na matike pouzivala vsetky ucebnice z matematiky, este aj z predchadzajúceho skolskeho systemu, bolo ich neskutocne velaaaaaa 🙂 🙂 🙂 uz im zo mna aj asi sibalo, ale nieco som do nich vtlkla, dufam, ze cez leto nezabudnu 🙂 🙂

sisaha
2. júl 2012

@jajka257 u nas to nechavali na rozhodnuti deti. Dcera prisla domov sama s tym, ze sa prihlasila na komparo a vypytala odo mna 5 eur 😉. Mozno k niektorym rodicom sa to ani nedostalo..

tajga
autor
2. júl 2012

o monitore ešte ani raz nepadlo slovo na rodičku, stále len sa rieši správanie detí a to je asi tak všetko . Jajka fakt som z toho nesmierne rozčarovaná, To sa dá navrhnuť na rodičku aby mali 6 hodín matiky? to je zaujímave myslela som , že je to dané presne napevno a nedá sa s tým pohnúť.

graceful9
2. júl 2012

@tajga ahoj, ja som pomerne mladá a monitor som tiež písala,,,,komparo je skúšobný monitor v 8. ročníku, výsledky sú len orientačné,,,,monitor bol dosť náročný, neviem, ako tento rok, ale myslím že ľahší iste nebude,,,
http://www.slovencina.vselico.com/monitor/index... toto by mali byť testy z min. ročníkov alebo niečo podobné,,,skús kuknúť 🙂 ak ťa ešte niečo bude zaujímať kľudne napíš, rada ti pomôžem 🙂

tajga
autor
2. júl 2012

@graceful9 dakujem 😎

jajka257
2. júl 2012

@tajga no to ti nepoviem, ci sa u vas da dohodnut, ja som chodila za zastupkinou od februara, ako som nastupila po materskej, s vyrokmi, ze toto a toto nevedia a toto a hento nepreberali az to so mnou zastupkina psychicky vzdala a dala mi dotaciu o 1 hodinu naviac, ale ona je tiez matikarka a pochopila, ze je to dolezite. A aby luto nebolo, tak za to, ze mam teraz jednu hodinu k dobru, musim prerobit cely skolsky vzdelavaci program z matematiky pre II,stupen, uz neviem, kde mi hlava stoji...... ☹ takze detom som pomohla a sebe spravila kopu prace navyse...... ☹

a co sa tyka pevneho poctu hodin, da sa s nim hybat, zalezi od vasho skloskeho vzdelavacieho programu.....

tajga
autor
2. júl 2012

@jajka257 tak to je úžasné, za dobrotu na žebotu. Fakt sa všade všetko len komplikuje a o ocenení práce ani nehovorím

mariankas
2. júl 2012

Ahojte, som tiež učiteľka matematiky, takže sa vyjadrím z môjho uhla pohľadu -
Komparo - ponúka školám firma www.exam.sk , škola si rozhoduje sama, či ho pre žiakov ponúkne a akú si zvolí formu platby za žiaka. Môže sa písať i v deviatom ročníku - tak ho ponúkame žiakom my, hradia si ho žiaci sami a väčšinou sa prihlásia takmer všetci, máme na škole len jednu deviatku v ročníku. Minimum je myslím 10 žiakov, aby sa mohlo písať. Píše sa v novembri, výsledky sú koncom decembra alebo začiatkom januára, takže ešte je čas na zopakovanie, každý žiak dostane svoje "vysvedčenie" o témach, ktoré by mal ešte precvičiť. Inak sa píše aj v piatom a ôsmom ročníku - rozdiel je v termínoch písania - tieto sa píšu v máji.
Počet hodín - U nás máme podporu vedenia školy pre vyučovanie profilových predmetov - slovenský jazyk a matematika, takže od piateho ročníka majú žiaci z oboch predmetov po 6 hodín týždenne. Je to vidieť na výsledkoch žiakov, zatiaľ len na vysvedčeniach, dúfam, že si ich presadia aj pri testovaniach. Pre učiteľa to znamená prácu naviac, lebo musí zabezpečiť, aby bolo čo učiť na hodinách, takže, ako tu už bolo spomenuté, chce to množstvo ďalšej literatúry a pracovných listov.
Inak predtým sme vždy mali v 8. a 9. ročníku cvičenia z oboch predmetov a žiaci chodili všetci.
S prípravou začleneného žiaka s ADHD skúsenosti ako učiteľka nemám, mala som len zrakovo postihnutého žiaka, no v rodine sme mali a určite odporúčam zabezpečiť individuálne doučovanie, veľmi sa osvedčilo.

@tajga Prajem synovi, nech to dobre dopadne a nech sa dostane na školu podľa svojho výberu!

mariankas
2. júl 2012

A určite by som odporučila zabezpečiť si nejakú zbhierku úloh na Monitor, my ponúkame žiakov v škole, vyhovuje nám, ak majú viacerí rovnaké, pre lepšiu spoluprácu a kontrolu.

tajga
autor
2. júl 2012

@mariankas dakujem , dakujem , dakujem 😎

jajka257
3. júl 2012

@tajga este ti mozem poradit, na stranke ministerstva skolstva je odkaz na nucem, ti robia monitory, su tam monitory vsetky, aj zo sj, daju sa stiahnut a mozete pocitat 🙂 a su k nim aj vysledky 🙂 pripadne ked chces doucovanie, treba sa opytat aj vo vasej skole, ci niektora pani ucitelka nedoucuje.

K tomu ADHD, ja som tento rok doucovala chlapca s ADHD a pripravovala na monitor a potom mi jeho mama pisala, ze mal z matematiky 90 % a zo sj 88%. Tak sa neboj, dobre to dopadne. 🙂

csina
13. júl 2012

ja by som si rada pozrela aspoň úhrnné výsledky monitoru z bratislavských škôl.. najmä petržalských, neviete, kde by som si vedela zistiť, ktorá škola ako dopadla? aspoň ktorá je lepšia a ktorá nie??

silvia0201
13. júl 2012

@tajga ahoj. aj nás to čaká bud. rok. som zvedavá, ako to môj str. zvládne. nič ho nezaujíma a učiť sa už vôbec nechce. už teraz mám s toho mindráky ako to s ním celé dopadne. s ADHD mám aj ja chlapca, ale mladšieho.

mariankas
13. júl 2012

@csina Tu sa dajú pozrieť výsledky http://dataportal.nucem.sk/vysledky/testovanie.php , môžeš si nájsť obvod v BA, kam patrí Petržalka, to ja neviem, nie som z BA. Vybrať si predmet atď, v hlavičke sa dá podržaním prečítať, čo ktoré číslo znamená.

csina
14. júl 2012

@mariankas ďakujem, hneď idem na to.. 🙂

tajga
autor
20. júl 2012

@silvia0201 FAKT BUDEME MAť čO ROBIť TENTO ROK 😅

tajga
autor
22. sep 2012

takže KOMPARO sa píše u nás v 9 ročníku......