Moje dieťa sa nezaujíma o učenie

30. jún 2023

Ahojte.

Moje dieťa sa nezaujíma o učenie a je ťažké ho motivovať do učenia. Neustále sa dostaneme do boja a konfliktu ohľadom učenia. A popri všetkom rýchlo stráca pozornosť a sústredenie pri učení.

Stále hľadám, ale mám obrovské problémy pri hľadaní vhodných vzdelávacích materiálov a hier pre dieťa, aby sa to nedialo.

Je to pre mňa celé ťažké, pretože po pri práci vôbec nemám čas na individuálne učenie s mojím dieťaťom.

Má pocit, že iba ja mám takéto problémy. Viete mi prosím povedať, či je to aj u vás tak, alebo som v tom sama? Potrebujem sa upokojiť, aby som vedela, že čo robím zle.

pribinak
30. jún 2023

Dieťa má nejaké poruchy učenia? Poruchu pozornosti? Hyperaktivitu?

Nemusí to byt vždy len nezáujem, ale aj niečo za tým, že prečo to dieťaťu ide ťažšie

felycity
30. jún 2023

Ja by som sa poradila so spec pedagog a skol psycholog ako pomoct , motivovat dieta.
Nie nie si v tom sama, my maminy, ktore mame deti s dysfunkciami ci inymi problemami to pozname. Moj zivot je len o planovani, kedy sa budeme ucit, je to velka obeta, ale ked chcem, aby dieta napredovalo asi mi nic ine neostava.

januska12323
30. jún 2023

Navštív cppap, ak navštevuje školu majú špeciálnu pedagogičku. Možno má "len" diagnózu, s ktorou si bez pomoci neporadíš.

marci77
30. jún 2023

a v ktorom rocniku je dieta??
skuste pripadne smartbooks, dieta sa hravo uci nove veci a dovtedy to musi vyplnat pokym to nema spravne

https://www.smartbooks.sk/

simca06022011
30. jún 2023

Dosť dôležitá vec je koľko ma dieťa rokov. Ako sa uci, čo... atd. CPppap BB ma kopu materiálov na nete k učeniu, sústredeniu. Nam nejaké typy pomohli.
Ja nevidím význam vyhrabavat hry a úlohy na učenie, len to podla mňa predlžuje učenie ako také, sadneme sa naučíme sa to.co ma zo školy. Sem tam.ked sa jej chce pozrie videa k téme.

unicornlady
30. jún 2023

Nepoužíva veľmi mobil/internet, surfovanie po internete..? Neurológovia upozorňujú, že mozog má potom problém sa dlhodobejšie sústrediť, lebo surfovaním na nete človek stále niečo preklikáva, rýchlo strieda jedno video za druhým, jednu stránku za druhou..

zdenickaopavska
1. júl 2023

@simca06022011
Prosim mozes poslat nejaky link priamo na materialy k uceniu a sustredeniu? Dakujem.