Moje dieťa nemôže ísť do školy, lebo ja budem pracovať z domu

2. mar 2021

Tak toto už nie je normálne! Moje dieťa nemôže ísť do školy, lebo ja budem pracovať z domu. Moje dieťa od zajtra nebude mať ani online hodiny, lebo učitelia budú v škole učiť tie deti, ktoré tam budú. Takže bude dostávať iba pokyny, prezentácie a pracovné listy. Všetko mu budem musieť vysvetliť ja. Naviac, je ich v triede iba pár,čo budú takto fungovať-takze, ja popri práci budem musieť zvladat 3 deti online a ešte aj navariť. Katastrofa! Možno si dakto poviete-tvoje deti staraj sa! Ale pocitujem to ako total diskrimináciu! Ostatné deti môžu byť so spolužiakmi, behať po dvore, chodít do ŠKD a moje čo? Zas mimo kolektívu! Nech už idú do čerta!

zuzulkazu
2. mar 2021

U naa napodobne, mam pocit ze kopec ludi odrbava system a decka chodia do skoly, my sme cierny okres, z domu mozem robit len max 2 dni v tyzdni, muz vobec ja uz nevuem co mame robit kam s deckami lebo je su este male, ak mam ho, produktivita nula bodov navyse sa neviem sustredit potom robim dlhsie je to na maslu..

janaal
2. mar 2021

Presne toto som dnes hovorila aj ja. Moj syn síce do školy ide, lebo my nemôžeme pracovať z domu, ale normálne ľutujem tie deti, ktoré ,,musia" zostať doma. Čiže doma zostávajú deti, ktorých rodičia musia pracovať z doma. Čiže stíhaj aj robotu, aj deti. Celé zle toto. Úplne Vám rozumiem.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikaszabova
2. mar 2021

Plati to az od pondelka

autor
2. mar 2021

@lubka261 akože by som nepracovala? Venovala sa deťom? No, z dacoho žiť musíme. Ale mne hlavne ide o to, aby dieťa bolo v kolektíve. Robotu si už dajak zariadim-po nociach

lenkakravcova
2. mar 2021

Je to šialené. Mali dat pred mesiacom dva týždne tvrdého lockdownu rovno a keb, to nepomohlo tak všetko spustiť. Tak či tak ako vidíme, sú tie opatrenia na prt a stále sa to šíri. Nie sme samostatný ostrov žeby sa nákazu podarilo len tak vyhnať ako na Novom Zélande (ešte aj tam sa raz za čas objaví).

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dadilienka
2. mar 2021

@veronikaszabova od zajtra to platí

3petka
2. mar 2021

Úplne ta chápem toto nie je normálne... ako má niekto robiť z domu keď má nastarosti deti. Ja mám síce len jedno aj to škôlkara ale to je furt niečo nehovoriac o varení... a dokonca ja musím obvolavat ľudí a ako to mám robiť keď moje dieťa mi akurát vtedy potrebuje niečo súrne povedať... Iba po ňom kričím aby bol ticho a potom sa cítim ako hnusná mama.... No teraz má našťastie potrebuju aj v teréne tak mám papier na to že môže ísť moje dieťa do kolektívu...

autor
2. mar 2021

@dadilienka ale do konca týždňa ešte môžu chodiť. Od pondelka všetky školy. Ale to je jedno. Princíp je ten istý

janinah
2. mar 2021

Toto je vojna,len bez tankov a guliek,ale vojna.Vo vojne človek málokedy má na výber....ja by som vydržala doslova čokoľvek,len aby už nik z mojich blízkych nezomrel,odišli traja vrátane ocka.Treba robiť čo sa dá ,reči o potrebe kolektívu sú v danej situácii trápne až smiešne.

matapo
2. mar 2021

...no cele zle. Tak ja som druhy mesiac na pandemickom rodicovskom, ok, zneuzivam podla niekoho system a poberam 370 eur len tak. Pri tom mam tri deti vsetkych vekovych kategorii, aj piataka, aj tretiacku a maleho trojrocaka, som s nimi sama. Snazim sa najst pracu v tychto tazkych casoch, nasla som, praca super vsetko ok, buduci tyzden zacinam a zrazu mam vsetky tri deti takto doma, vsak uplne chore. Ja mozem robit z domu a aj budem, ale so vsetkymi doma? Pytala som sa dnes ci nerobia aj vynimky ci nevezmu aj napriek tomu ze robim z domu, ale nie, nie je povolene, treba potvrdenie od zamestnavatela ze nomeze byt home office. Normalne na slucku ☹ Aspon tri hodiny musim byt aktivna aj doobeda ostatne aj po nociach, ale ako ? Kolko to potva takyto stav? Ako dlho to moze jeden clovek vydrzat? na pandemicky rodicak sa uz vratit nemozem, na ocr ist tiez nemozem, vsak nezacnem hned OCRkou, ani nemam narok, ani skratka nic. Ja som uz tak rozcarovana z toho. Tak aka je hodnota a kvalita prace ked nas nutia ju vykonavat s detmi na kolenach? To nevedia domysliet nejak komplexne? Vsak normalne nas matky demotivuju vo vsetkom, ozaj najvyhodnejsie, sediet doma poberat ich davky, nemusiet nic a len behat okolo deti a domacnosti, s prehladom stihat a nemat stresy z toho ako zosuladit pracu s detmi doma. To nemohli ponechat na nejakej dobrovolnosti, alebo do toho zahrnut aj deti kt. rodicia musia robit doobeda a musia sa sustredit? Aspon doobedie mohli ponechat, och joj. Clovek starosti sam zo sebou ako co najrychlejsie sa zabehnut a este aj tie deti doma. naco ich vobec pustali po razdninach na tu chvilu do skoly, ani by som do prace nenastupovala, ked viem ze idu byt doma Najskor co najrychlejsie do skoly a potom zo dna na den doma a hned na 3-4 tyzdene.

autor
2. mar 2021

@janinah jasne! Ja som tiež prišla o blízkeho človeka. Ale teda, prečo môže v triede sedieť 25 deti a 3 nie? Toto je choré!

panelacikova
2. mar 2021

@janinah presne tak... smutné je, že mnohí to pochopia až vtedy, keď sami pocítia silu covidu, alebo keď im umrie niekto blízky :(

terezka1947
2. mar 2021

No...ale tie,kt.ste doma na HO,ked sa neda zladit praca a deti,co chapem....nemozte ist na OCR?

autor
2. mar 2021

@panelacikova tu ide o zle nastavené pravidlá. Veď chorí stále pribúdajú, takže aj napriek všetkym prijatým opatreniam robia niečo zle!

zuzanaete
2. mar 2021

@terezka1947 Takze vlada nakaze firmam dat HO a odmenou je, ze bud zamestnanec bude robit a detmi za zadkom alebo pojde na OCR. Skvele. Nase deti su doma od decembra a nevid realne, ze by isli v marci do skoly/skolky. Takze zamestnavatel by mal radost, keby som niekolko mesiacov nerobila. Dalsi faktor je znizeny prijem. Cele zle toto.

autor
2. mar 2021

@matapo plne rozumiem. Už aj covid automat schvaľovali a nič im neplatí. My sme boli červený, mali školy otvárať a nič.

canany
2. mar 2021

@terezka1947 a hypoteku mi kto zaplati? Ocr je u mna mozno tak 25 percent mojho prijmu.
Ja mam doma prvaka a skolkarku, skolkarka place, ze sa venujem synovi, lebo citame, piseme, pocitame. Syn zas place, ze stale len robim, ked sa neucim s nim. Nevarim, to som vyriesila cez vyvarovnu, ak to zavru, tak sa uz obesim.

autor
2. mar 2021

@zuzanaete presne. Na našom úžasnom Slovensku, čo si budeme hovoriť - kde je 1/3 ľudí platená na čierno-kto nepracujei,nemá. OCR? Koľko, pol roka? Zajtra máš výpoveď. Protizákonne? No a?

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lulubka28
2. mar 2021

Mam to doma tiez velmi tazke, pracujem z domu, nemam toho malo, deti su kvoli tomu doma, musim zvladnut domace prace, ucit sa s detmi a promtne reagovat na poziadavky nadriadenych...ale napriek vsetkemu som rada, ze ich nemusim vystavit nebezpecenstvo. Kaslat na kolektiv, socializovanie sa a pod. Ano, chybaju im spoluziaci, ale cert to ber. Toto naozaj nie je pre mna v tejto situacii dolezite. Cas na socializovanie sa bude inokedy, zdravie nas vsetkych je pre mna na prvom mieste. Chcem tym povedat len tolko, ze ja som velmi vdacna za tuto moznost. Chapem v akej situcii sme a preto to respektujem. Nebudem pchat deti do skoly len preto, lebo potrebujem doma klud a oni sa potrebuju socializovat.

terezka1947
2. mar 2021

@zuzanaete
@canany
Baby....myslite,ze my sme na tom.inak?
Nechapem,co sa takto rozculujete.
Ja som.musela byt 2mesiace na ocr,lebo skolka nebola. Teraz obaja s manzelom.spadame do kritickej infrastruktury...pre deti by sme mali mat miesto. Ale....kedze skolku otvorili len do 12:00,tak na ocr narok nemame,HO nemame...dovolenku cerpat nesmieme. Deti si prehadzujeme v aute a vselijak tento tyzden latame,platame. Ja doobedu ,manzel poobede...na dobre slovo sefov.
Co bude buduci tyzden...jaaaa neviem.
Ostava mi ostat na klasickej PN....a to uz teda neviem,ci ma nevyhodia. Lebo v praci som od januara dotetaz bola 4dni...plus este do kinca tohto tyzdna. Uz teraz mi zviera zaludok,co bude v pondelok.

dadilienka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dadilienka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivuska00
2. mar 2021

Je to zvláštne....ja napr. učím žiakov, ktorí sú v škole a zároveň mám žiakov na ZOOM. Keď sa chce, všetko ide....chápem vás.

autor
2. mar 2021

@lulubka28 ja nikoho nesúdim. Veď to je v poriadku čo píšes..... Ja mám doma 3ch. Dvaja sú on-line samostatni. Len ten najmenší teraz-nedokazu mu pokryť online vyučovanie. Tak jeho bude učiť kto?

Teda, nech dajú na výber rodičom-ci deti do školy pošlú alebo nie. Alebo, keď rozhodnú za nich-nech zabezpečia vzdelávanie pre všetkých rovnako.

autor
2. mar 2021

@ivuska00 u nás je v tomto škola neschopná

leuchtturm
2. mar 2021

tak sa stazujte v škole, nech zabezpečia online vyucovanie. Tu na konovi nic nezmenite. Vsetko zle je na nieco dobre, nikdy neviete, co sa moze stat.

veronice
2. mar 2021

Tu ide hlavne o zle nastavenych ludi, ktori maju stale vsetkych a vsetko vpazi. Ziadne opatrenie nebude vyzerat ako dobre ak na neho bude polovica naroda kaslat.