Matematika Hejného metóda - Siete, úloha 4

patka06
2. feb 2021

Vedel by mi, prosím, niekto poradiť ako riešiť úlohu 4

danielaaa212
2. feb 2021

@patka06 dobry den, chcem sa opytat,ci nahodou nemate ma spodku listu v knihe qr kod. Toto je uz vyssia trieda ako nasa,ale ja som len nedavno zistila, ze ak je v knihe dole ten qr kod a stiahnete si do mobilu aplikaciu citacku qr kodov,tak ked ho oscanujete ,dostanete sa k stranke,na ktorej je postup vypoctu. Odkliknut sa da z pohladu ucitela alebo rodica. Cize ak nahohou mate,tak skuste. Ak nie, tak verim,ze vam niekto iny pomoze a zasa moj komentar tym,ktory maju v knihe tie qr kody. Pekny den

patka06
autor
2. feb 2021

@danielaaa212 žiaľ, QR kód tam nemáme ..ale aj tak ďakujem za tip, budem to sledovať v ďalších knihách

dskjhfdlkdjhl
2. feb 2021

@patka06 nakresli si vedla seba tri rovnake pentamina a potom kazdemu pridaj jeden stvorcek tak, aby Ti vznikli tri rozne siete kocky (teda kazdemu ten stvorcek pridas inde, len si musis dat pozor, aby to stale bola siet kocky). prvu siet oznac X, druhu Y a tretiu Z. V takomto pripade mas vyriesenu cast a), teda X je pribuzne s Y, Y je pribuzne so Z a Z je pribuzne s X. Ak si toto pochopila, tak potom by uz nemal byt problem vyriesit cast b).

sasha871
6. feb 2021

@danielaaa212 wau tak ty si nam uzasne pomohla velmi pekne tu dakujem!!!to som ani netušila 🤦‍♀️👏👏👏 a tiez som netušila ze je ta hejneho Metoda sa tak rozmohla . Ja sa učím s mojou prvackou aj inu matiku pre 1.ročník doma individuálne a tej sa mi zda ze chápe oveľa vica