ahojte viem že je to blba otazka.. ale nemate tu niekto vypracovane temy s nemčiny k mature??? .. niekto kto ešte chodi do školy a ma to v elektronickej podobee??? .. bola by som veľmi vďačna.. dakujemm 🙂)
@sissy27 no podla toho ktorý učitelia.. tí naši nie.. daju nam kopu uloh a temy k tomu a pomahaj si sam však maš internet. no .. asi tak .. aj ja som sa čudovala :/
tym ze si ich vypracujes sama sa aj vela naucis a zostanu ti vedomosti dlhsie ako ked sa naucis predlozenu vec na spamat....
@moncacko123 no vidíš, a my sme internet ani nemali, mali sme len klasické knižnice a robili sme projekty a seminárky na 100strán niekoľkokrát za rok... kks, stredná škola s googlom - to musí aj polointeligent dať s prstom v nose 😀
ja som zas nazoru,ze co koho do toho ako ja chcem vystudovat...to je kazdeho osobna vec ci bude studovat poctivo,alebo funguje cely cas na tahakoch a ma vypracovane veci z netu ci od niekoho...nech sa kazdy stara o seba ako vystuduje,presne toto som nemala na spoluziackach rada,ked sa do mna starali ako ja skolu prechadzam (vybavila som si totiz individualny studijny plan a chodila popri do prace ) no zavist je strasna vec..skoda ze tie otazky vypracovane nemam,urcite ba som s tym nemala problem poslat ich...
Kup si knihu maturita z nemciny,tam mas texty..a podla toho sa uc...a pridaj nieco svoje...ved tam musis rozpravat o sebe, nie o druhych...
nechceli by ste mat taku maturu ako maju dnesne decka. ....A druha vec kebyze maturujete v dnesnej dobe nepovedzte ze ten google nevyuzivate 😉
@rebeka25 keď som maturovala ja, už internet bol, síce v plienkach, ale bol....
A nevyužila som ho.. Moji bratislavskí spolužiaci, nad ktorých nebolo ho využili a keď sa učiteľka spýtala niečo mimo, tak boli hotoví...Všetko ich to dostihlo, aj písanie tém, nad ktorými som ja poctivo sedela (teda nie z nemčiny, ale angličtiny) a ako niekto krásne podotkol, naučila som sa už len tým... Spolužiačka si to posťahovala, naučila a keď ju učiteľka zastavila a spýtala sa na niečo z toho, čo hovorila predtým, bola hotová...
Výsledok???
ja som zmaturovala s vyznamenaní, takéto gúglistky boli radi, že to dali...
.
@rebeka25 jedno je vyuzit google na pripravu a ine je cakat ze mi niekto vypracuje otazky....
pred nedavnom som skoncila skolu v zahranici....dostali sme zadanie, bez akychkolvek pomocnych bodov a museli sme vypracovat cele prezentacie v skupine po dvoch troch ludoch....inak ako s googlom sa to nedalo....plus tri velke hrube sanony plne odborneho materialu.....feedback a hodnotenie sme dostali az potom....lenze namiesto toho aby som zhanala kto to ma...som sedela tyzden za pc oblozena s tymi sanonmi a makala osm na tom....o to menej som sa musela potom ucit na skusky....lebo tie vedomosti ostali v hlave.....
@rebeka25 ale samozrejme, že je v poriadku využívať internet, google, wikipediu, dokonca je to nutné, a práve o to to majú dnešné decká oveľa ľahšie - my sme si museli pre všetky podklady pekne do knižnice a nie vždy tam potrebná literatúra bola k dispozícii, pretože ju mal požičanú niekto iný... a keďže knihy bolo treba vrátiť, museli sme si máknuť, na nete máš všetko dostupné kedykoľvek a v neobmedzenom množstve... a prepisovať na stroji alebo v T602, žiadne "copy&paste" vo worde, to je koľko ušetreného času?
@mirka_aa jasné, nech vyštuduje ako chce, ale to už je aká lenivosť, že si nedá ani námahu pogoogliť alebo sa spojiť so spolužiačkami, ale rovno "dajte mi pod nos" ...trošku rozdiel oproti individuálnemu študijnému plánu a práci popri štúdiu, nie? 😉 ak bude mať raz takýto super postoj k zamestnaniu ako k štúdiu, tak bude horúcim kandidátom na zamestnanca roka 😎 nehovoriac o tom, že ľahšie sa dostane do hlavy niečo, k čomu si podklady vyhľadá a spracuje sama, ako keď sa má naučiť slová niekoho iného...
@mirka_aa ja sa staram, pretoze sa ma to tyka a je to nespravodlive. Ja by som bola najradsej, keby u nas fungoval zapadny system. Za podvadzanie vyhadzov zo skoly hned a bez debaty! Aku ja mam zaruku, ze doktor, ku ktoremu idem vystudoval poctivo? Aku mam zaruku, ze ucitelka, co uci moje dieta vystudovala poctivo? Mali by sme sa do toho starat vsetci a malo by to byt spolocensky neakceptovatelne.
@moncacko123 Ja ucim anglictinu a aj svojim studentom odporucam, aby si temy vypracovavali sami, podla toho, co je v ich silach, aku uroven jazyka ovladaju. Na rozdiel od mnohych ucitelov s nimi ale prejdem osnovu a dam im slovnu zasobu a tipy, co tam maju napisat. Najdi si vzorove texty a vypracuj si postupne temy sama. Len tak sa ich budes schopna naucit. Neboj, mas dost casu este. 😉
ja som si to vypracovala sama.. ja ich mam .. to by bolo neskoro už pýtať takto tesne pred maturitou niečo čo nemam vypracovane.. ja ich mam .. len že či to niekto nema lahšie .. pretože čo sme si my vypracovavali tak je to dosť zložite a zlesa to uči ..
@moncacko123 a to už teraz nevypracovávajú žiaci s učiteľmi na hodinách ako kedysi?