Ahojte mamy skolacikov,
chcem sa opytat ci mate zriadenu na FB skupinu, v ktorej su clenmi len rodicia (pripadne pedagog) deti z triedy? ak ano, vyuzivate ju casto a na aky ucel? dakujem.
@salome123 nie a ani by som to nechcela... dávali sme mailové adresy, takže v prípade potreby sa vieme s učiteľom spojiť mailom - reaguje rýchlo, takisto on nám posiela emaily s potrebnými informáciami. Neviem v čom by mal byť na toto fb lepší... mnoho zamestnaných ľudí nemá v pracovnej dobe možnosť byť na fb, plus je tam veľa ďalšieho, takže človek ľahko prehliadne to dôležité...
nemame, komunikujeme cez hromadne maily ( pedagog + rodicia) a navyse ak nieco treba mame Edupage aplikaciu na nasu skolu... FB netreba a navyse ja osobne ho nemam a ani by som si ho koli tomu nezakladala.
@salome123 mail mi pride vhodnejsi
fb istotne nie, idealne sa mi na dany ucel zda pouzitie Google groups
na I.stupni sme komunikovali iba mailom... FB určite nie 🙂
ja ako rodič síce v takejto skupine nie som, ale staršia dcéra ked bola asi v piatej triede tak si takúto skupinu urobili samy. Skoro všetci mali už svoje profili a všetci s tým súhlasili. Dokonca ked sa to dozvedela ich triedna tak sa tiež dala do tejto skupiny. Inak je to super, lebo si vedia navzájom pomôcť, napr. ked im niečo chýba alebo učivu nerozumejú. Je to velká pomoc aj hlavne ked je niekto chorý, tak mu napíšu D.Ú. Teraz sú v 9. triede a sama triedna im tam pridáva fotky, výlety a rôzne upozornenia, čo sa týka ich triedy.
u nás niektorí rodičia nemajú ani mailové adresy 🙂
@salome123 FB? To by ako vedenie školy povolilo?
U nás sa ide cez e-maily a učitelia vrátane riaditeľa majú blogy na weebly. Osobne si neviem predstaviť, na čo by to bolo dobre, mat "priateľov" rodičov synovych spolužiakov, zatiaľ som so žiadnymi nemala potrebu komunikovať. Poznam sa s dvoma rodinami, lebo syn hra s ich detmi hokej a ďalšia rodina sú naši susedia a zatiaľ som nemala dôvod zoznamovať sa s ďalšími... ak potrebujem nejako info kontaktujem predsa učiteľku, nie iného rodiča ....
samozrejme naša škola ma web stránku tak na jednostrannú komunikáciu a vyhľadávanie info je dobrá aj ta.
Mame whatsapp skupiny... v jasliach, skole, skolke, druhej skole. Je to dost sialene... pre rodicov jednu, kde su aj ucitelky a pre matky na drbnik druhu... Takze 8 aktivnych stale nieco riesiacich skupin 😨 Aj ked ked si dnes syn zabudol veci na plavanie, stacilo napisat do skupiny rodicov, ze kto pribali uterak a plavky navyse a hned sa niekto nasiel 😂 Zivotna drama odvratena a ja som to nemusela pred pracou tocit este raz domov 🙏
My si mailujeme a aj deti si píšu cez mail, pripadne telefonujú. FB je oficiálne až od 13 rokov aj tak.
A čo sa týka FB, tam mám kamošky. Nepotrebujem, aby môj život sledovali všetky mamičky spolužiakov.
ak si na fb vytvoríte súkromnú skupinu, môžete si tam pridať ludí, ktorý nemusia byť vašimi priatelmi a tým pádom budú členovia skupiny vidieť iba to, čo do tejto skupiny pridáte vy alebo ostatný členovia. Váš súkromný fb nebudú vidieť, pokial si ich nedáte medzi priatelov. A autorka sa pýta na rodičov a nie deti.
@salome123 ahoj... tak pre rodicov ak su vsetci na facebooku dajme tomu ( ja napr. nie som a nechystam sa tam ist...) ale pre deti urcite nie - facebook pre tak male deti sa vobec neodporuca, ja by som bola apriori proti
my mame vsetky adresy rodicov, akonahle mame kdokolvek nejaky problem tak sa napise na skupinu a riesi sa, nepotrebujeme k tomu facebook...