Máte skúsenosť s integráciou postihnutých do ZŠ?

denne73
29. aug 2011

Dobrý deň. Milí rodičia. Tí ktorý máte dieťatko s postihnutím.Chcela by som sa vás opýtať na vaše skusennosti s integráciou medzi intaktných žiakov. Integracia mentálne postihnutých detí do bežnej základnej školy.

moncikg
29. aug 2011

Ahoj, integracia funguje z mojho pohladu na malo skolach na Slovensku, pri integracii zavisi, o ake postihnutie ide a vsetko je v podstate o ludoch, moje skusenosti hovoria, ze k integracii maju najblizsie male skoly vacsinou v obciach, kde su spravidla nizsie pocty ziakov v triedach, v mestach je velakrat integracia o tom, ze dieta sa vzdelava s asistentom mimo, napr. v zborovni, volnej triede a pod. a to je uplne scestne ponimanie integracie, ale bohuzial, byva aj taka...

denne73
autor
29. aug 2011

@moncikg ahoj. Pýtam sa preto lebo píšem diplomku na tému: Pripravenosť učitelov 2.stupňa na integráciu mentálne postihnutých žiakov do bežnej zakladnej školy. Zisťujem že učietlei absolutne nie su pripravený na tychto žiakov, samozrejme nie ich vinou. proste nielen učitelia ale cely systém nie je pripravený na integraciu týchto deti do zakladných škôl