Maroško - Martin Rázus

1eli
22. jan 2024

Ahojte neviete mi niekto poslať obsah Maroska?
Kniha prečítana ale nedáva mi to ani hlavu ani pätu. Písaná je náročne pre mňa nie to ešte pre syna.
Ďakujem za každú pomoc

salomuska
22. jan 2024

Veľmi pekná kniha, opis detstva samotného Rázusa

abbey1
22. jan 2024

@1eli Nežartujte!

1eli
autor
23. jan 2024

@salomuska na môj vkus je tak náročnejšie napísaná ale teda asi najväčší problém bude že nás vôbec nezaujala

1eli
autor
23. jan 2024

@abbey1 nežartujem proste nás neoslovila ale že ani trošku

pietra
23. jan 2024

Na internete sa dá určite obsah nájsť.
Aj keď kniha nezaujme a pokladá ju čitateľ za nudnú, obsah predsa musí vedieť urobiť, aj ju celú prečítal. 🙄

jaskolka
23. jan 2024

Je to opis detstva na dedine, zážitky a život chlapca z chudobnej rodiny, ktorý je neskor šikovným a pozorným žiakom. Autor čerpal zo svojich vlastných spomienok a detstva.
Tým, ze je to vlastne opis rôznych zážitkov, tak je asi ťažko urobiť nejaký podrobný "obsah" zároveň je kniha plná archaizmov, čiže chápem ze preto sa asi ťažko číta.
V stručnosti to je o tom, ze Marosko vyrastá v rodine, ktorá nemá toho veľa, otec pracuje vo fabrike, matka chodí prať bohatým ľuďom. O neho sa starajú aj starí rodičia, ms s nimi pekný vzťah, dedko ho berie so sebou do hory, má s ním veľa zážitkov, hráva sa aj s deťmi od susedov, no stane sa aj to ze niektoré deti sa s ním hrajú len keď ma nejaké zaujímavé hračky(basa,cimbal). Keď ich nema, tak už je po "kamarátstve"
Neskôr nastúpi do školy, učí sa dobre, je šikovný. Rodičia ho podporujú, lebo vzdelanie je veľmi dôležité.
Na základe toho vzniká aj ďalší diel, Marosko študuje.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1eli
autor
23. jan 2024

@miriam11 samozrejme že myslím, treba si uvedomiť že nie každý sme rovnaký ale to by si mala vedieť. Niekto vyniká v čítaní niekto v niečom úplne inom.

1eli
autor
23. jan 2024

@jaskolka ďakujem veľmi pekne som rada, že sa našiel aspoň 1 koment k veci, presne toto som nevedela že akú formu tomu dať ešte raz vďaka

1eli
autor
23. jan 2024

@pietra áno len sme začali veľmi dopodrobna len basa a cimbal máme na pol strany, potrebujem to trošku skrátiť

pietra
23. jan 2024

@1eli preto je dobré si najprv robiť nečistopis. Tam je v poriadku, ak to vyjde aj na niekoľko strán. Potom ho postupne prepracovať a skracovať

princezna_bosorka
23. jan 2024

@1eli ked uz nerozumiete knihe, pouzite aspon rozum a najdite si obsah na internete... alebo vam vsetko musi niekto naservirovat vsetko na striebornom podnose az pod nos?

1eli
autor
24. jan 2024

@princezna_bosorka to bola prvá vec ktorú som urobila, ja len nerozumiem načo komentujete keď je to úplne zbytočne potrebujete sa na niekom odbavit? Skúste si nájsť niekoho vo svojom okolí