Mamičky budúcich prváčikov, alebo aj tie, ktoré majú prvú triedu už za sebou 😁 chcem sa vás opýtať, čo taky prvák potrebuje?
Mame tašku, peračník, na telesnú som kúpila teplakovku, ponozky, biele tričká, ešte treba cvicky!
Zo školy som objednala základný balík pomôcok pre prvakov, mali by tam byt zošity, pracaky, písacie potreby a proste ten základ
Osobitne sa chcem spýtať mamiciek ľavákov, čo treba špeciálne kúpiť pre lavaka, zatiaľ máme nožnice 😂
Budem vďačná za každú radu, čo kupit a co až tak netreba, ďakujem
ergonomicke pero maju tiez pre L nepisat plniacim, bude si to mazat, ceruzky najlepsie stabilo s vyrezmi dobre si nacvici uchop
@lenka2710 no isto ti učiteľ neprikaze aké pero, možno skôr hrúbku tuhý, môj je lavak a píše perom stabilo easy original pre ľavákov, je síce drahé, ale už ho ma 3 roky, iba tuhý kupujeme, majú rôzne hrúbky, ide do 4tej triedy a opäť s nim...
Struhatko pre lavaka, ceruzky s takými zarezmi sú pre nich super...
My sme mali atramentove pero od prveho rocnika a syn sa krasne naucil aj s lavou a nic si nemazal.
moja skúsenosť ľaváčky je toto:
ÁNO: ľavácke nožnice, tornádo (nie na náplne, ale klasické tornádo), ceruzky s tvrdou tuhou, fixky s tenkou tuhou (miesto gélových pier)
NIE: atramentové pero, gélové perá
ZBYTOČNÉ: ľavácke pravítko, ľavácke strúhadlo. Je lepšie mať klasické pravácke, lebo potom som nevedela strúhať / rysovať s klasickým, od niekoho požičaným.
Celkovo: nechceš nič, čo zaschýna dlhšiu dobu, teda atramentové perá, gélové perá a ak to nebude nutné, tak ani ceruzky s mäkšou tuhou, pretože si ich dieťa rozotrie ručičkou. Spokojná som s tornádom, aj dnes je to moje najobľúbenejšie pero na písanie. Síce je to ešte ďaleko, ale klasickú prepisovačku určite kúpte potom s tenučkým hrotom, tie hrubšie dlhšie schnú a vždy mám celú ruku modrú..
@siska53 nie úplne presne, ale deti mali zakázané 1.-2. ročník Pilot a tie klasické atramentové, takže sme nakoniec používali Tornádo
Iniciatívne som kúpila asi za 7 Eur Stabilo ..ako "super úžasné" bez toho že by ho dcéra vyskúšala v ruke ..po troch dňoch používania skončilo na dnes šuflíka
@lenka2710 doma mame dvoch lavakov,resp.obojručnatcov.😂Syn je uz velky,no problem bol vzdy s perom,bud bolo mohutne alebo zle tvarovane alebo rozmazaval po sebe.Skoncil s obyčajnou prepisovackou.Uvidis co bude drobcovi vyhovovat.Kreslia obaja pravou alebo striedaju a starsi strihat vie iba pravou.Nekupuj prilis vela prvacikovi,zahlti ho to a bude zmätok.Skor pocas skoly podla toho ako bude napredovat a aj co odpozoruje na nom ucitelka a poradí ti.
Osobne by som s perom pockala. Naozaj prvé týždne deti píšu ceruzou, nie však tebou, ako bolo spomínané. Keďže nacvičuje tvary a hlavne uvoľňujú rúčku, pptrebuju mäkkú ceruzu. S tvrdou by sa naučili tak akurát tlačiť. Tá sa používa vo vyšších ročníkoch na rysovanie. Budem ešte potrebovat výtvarnú, pokial to už nie je v balíčku, ktorý si zaplatila v škole. Výkresy, veľké malé, načrtnutý, farebne papiere, lepidlo, vodičky plus štetce, nádoba na vodu, niekde aj tempery, obrus na lavicu(ochrana pred farbami), niekde suchý postel ( naozaj závisí od učiteľky), fixy. Na telesnú ešte dokup kraťasy a tričko. V peracniku aspoň 2 mäkké ceruzky, odporucam trojhranné, guma, najlepšie obyčajná biela, farbičky (12 farieb), odporucam trojhranné maped. Nelámu sa a ľahko sa struhaju. V niektorých školách si deti nosia vankúšik, na motivačne aktivity na koberci. A ešte hygienické vrecko - hygienické, my sme dávali tekuté mydlo, uterák (tento. rok nevyužitý-mali jednorazove utierky), toaletný. Veľa šťastia prvákov/prvacke!
A nás napríklad so stabilom vôbec nechcel písať. Odmietal, mal klasické obyčajne plniace pero.
a uz je iste ze budu ziaci potrebovat skolske pomocky? ci nebude treba len pyzamo a tablet ako minuly rok? 🙊
@zuzanka.zuzu pomôcky využili aj pri inline vyučovaní, by som povedala, že viac ako v škole
ja osobne som ľaváčka a aj syn je ľavák. Farbičky a ceruzky na prvé písanie sme kupovali maped, trojhrané, dodnes ich používa a to je už piatak. A áno, kupovala som aj pero pre ľaváka stabilo, to čo je hore na obrázku, ale je mohutné a zle sa mu s nim písalo. Potom som kúpila Herlitz, to sa mu páčilo, s tým písal dlho. Teraz už píše s hocičím, len nesmie byť mohutné, lebo sa mu s nim zle píše.
Ďakujem všetkým, pevne verím, že deti budú chodit do školy a pomôcky a ostatné veci využijú tak ako treba 🙏🙏🙏
@lenka2710 syn je lavak a od prvej triedy pisal plniacim perom ...daju sa kupit bombicky s rychloschnucim atramentom a nikdy si nic nerozmazal a to ide byt uz osmak. Okrem pera a noznic mu pomohlo pre lavakov pravitko a struhadlo na farbicky/ceruzky...uz ked bol vacsi,tak jedine,co potreboval pre lavakov boli noznice a rychloschn.atrament
Ja mam postprvaka, lavaka, potreboval len noznice, písali len ceruzkou. Farbičky, pravítko a ostatné mal úplne bežné, neviem, či je niečo špeciálne pre ľavákov. A teda pani učiteľka dávala pozor, aby sedel v lavici vľavo (aby sa pri písaní nedrgali so susedom)
@lenka2710 pero pre ľavákov?