Mamičky prvákov

16. okt 2024

Dobry den. Mám otazku na maminky prvakov. Mám prvy krat prváčku, no takže neviem ako to teraz chodí. Otazka znie, aj vasim detom triedne ucitelky "vlastnia" zosity ? Ja vlastne nemôžem dceru chystat do skoly podla rozvrhu, zosity ma ich triedna. Teraz som mala dceru choru, musela som si ist pre zosity do skoly osobne.
Minule zas jeden deň vynechala, ulohy som si zistila od nasej susedky, ale dostala som zdrba od ucitelky, ze si musim chodit pre zosity k nej lebo ich ona ma u seba. Nikomu nič nezazlievam, len mi je to cudné. Ďakujem za odpovede.

kacena4
16. okt 2024

je to preto sby pracovne zosity ktore nemusia nosit nemali v taske, inak by bola taska tahsia o par kg. proste nevyhovies vsetkym....

nikaeli
16. okt 2024

Vidíš a môj syn zas vláči všetko, lebo nikdy nevieme, ktorý zošit bude potrebovať - napr. pracovný zošit k šlabikáru už dva týždne nepoužili a nosí ho každý deň 🤷🏻‍♀️

ivik4
16. okt 2024

No to bud rada, moj syn od prvaku ma len na slovencinu 5zositov
Tasku ma taku tazku ze ja ju ledva zdvihnem. Vynimocne nemusi trepat vsetko alebo ze ostane v skole

sella38
16. okt 2024

Nikdy nevyhovieš. Ak ich nosí, rodičia sa sťažujú, že všetko vláči a má ťažkú tašku. Ak ich nenosí, rodičia sa sťažujú, že v prípade choroby musí ísť pre PZ do školy.
Moji žiaci tiež nosia domov iba SJ a M, PVO majú napr. v škole.

caramellka
16. okt 2024

Moja dcéra je síce už štvrtáčka, ale od prvej triedy majú v triede každý svoj plastový zakladač, kde si nechávajú prac. zošity a zošity, ktoré aktuálne nepotrebujú doma kvôli domácim úlohám, nech to nemusia zbytočne prevláčať v aktovke.

hradnapani
16. okt 2024

je to uplne bezne

michaela329
16. okt 2024

Je to úplne normálne a dôvod je ten, že deti potom vláčia plné tašky zošitov, ktoré netreba. Môžeš cez edupage napísať učiteľke, po ktorom dieťati poslať zošity Tvojej dcéry - ak bude jeho matka akceptovať ťažšiu tašku svojho dieťaťa.

anjelicek26
16. okt 2024

Je to bežné a rozumne,inak tretina triedy vždy niečo zabudne doma a nedá sa pracovať...sú to malé deti no...

dada4
16. okt 2024

Ja mám prváčku,v škole má svoj zakladac kde si necháva zošity,domov ide len s peracnikom a slabikarom. Však keby to mala nosiť,mala by to zbytočne ťažké. Teraz je chorá, zošity som si vypýtala a dopisujeme.

alexis617
Včera o 07:06

U nás zošity máme doma len prvovku má p.učiteľka a úlohy sú na edupage tak vždy vieme čo robili v škole netreba si zháňať úlohy po susedoch

kvadrinkaaa
Včera o 09:29

V prvom ročníku toľko toho nemali ako teraz v druhom. Nosili len šlabikár a písanku, do ktorej aktuálne písali, pracovný zošit z matematiky, pracovný z prvouky a pracovný z angličtiny (podľa rozvrhu). Do školy chodil pomaly s prázdnou kapsou. Teraz má toho oveľa viac a učebnice, pokiaľ nemajú úlohu, môžu nechávať v zakladačoch. Zošity si vždy berie domov, takže nechápem toto držanie zošitov. Dosť čo má človek roboty s domácnosťou, deťmi, práca, nákupy a ešte chodiť aj po zošity. Skús sa spýtať učiteľky, aký to má účel na rodičovskom alebo sa dohodnúť s rodičmi a navrhnúť učiteľke, čo by nemohli zošity mať. Však tým pádom ani nevidíš ako pracuje a napreduje tvoje dieťa.

kikavadi
Včera o 09:34

Moja bola prvvacka minulý rok. A áno, veľa pracovných zošitov zostávalo v škole. Ale vždy keď ostala dcéra chorá doma, tak som len napísala učiteľke na edupage a povedala jej, po ktorom spolužiakovi nám má jej zošity poslať (samozrejme po dohode s mamou spoluziacky/spoluziaka). V druhej triede to mame podobne, tiež niektoré zošity ostávajú v škole a to majú inú učiteľku ako minulý rok. Ja som rada, že nemusí všetko vláčit každý deň, aj tak má tašku ťažkú.

sulejmanka
Včera o 09:38

Aj môj ma zošity v škole v zakladači. Ale keď bol chory, úlohy sme robili dodatočne. Nechodila som pre ne do školy a ani učiteľka to od nás nevyžaduje. Proste ona tam napíše písmenka - keď dieťa nie je v škole, dorobí si to po návrate do školy.

lenka2710
Včera o 09:43

Moja mala v škole zošity, ktoré boli určené na písomky, čiže diktát, jazykové cvičenia, písomky z matiky, atď! Tie mapa v škole, sem tam ich učiteľka poslala na podpis a aby sme vedeli, kde deti robia chyby! Ostatné zošity kde si písali poznámky a bežne učivo nosila domov! Je štvrtácka a majú to tak doteraz