Mám pocit, že vychovávateľka nemá rada moja dieťa

11. feb 2022

Ahojte, chcem pocut vas nazor na danu situaciu, pripadne ako by ste to riesili. Mame prvacika, dobre sa uci, do skoly chodi rad, obcas si medzi sebou robia zle, ale vsak su to deti, absolutne je to normalne. Chodi nacas, vzdy je slusne obleceny (inak ako v koseli a kravate/motyliku nechce chodit, ma za vzor Sheldona Coopra zo serialu The young Sheldon, kto pozna) slusne sa sprava, prosto nie je s nim problem, teda nikto sa nestazuje. Na zaciatku roka sa nam stalo, ze som ho rano dala do skoly nic mu nebolo a poobede mi vychovavatelka povedala, ze je strasne chory. Vravim, ze dobre pojdem s nim k lekarke. Pediatricka ho na druhy den vysetrila, s tym, ze som jen teda povedala tak ako mi povedala vychovavatelka, a pozerala na mna ako na blbu,ze co tam a nim chcem ked mu nic nie je, ze ak ma upchaty nos treba len sprej do nosa a do skoly ist moze. No na margo vychovavatelky som pediatricku poprosila nech ho vypise na tyzden nech nie je v skole problem. Tak bol tyzden doma. Vcera sa nam stalo to istte a vravim, ze dobre necham ho doma, ale aj minule pediatricka usudila,ze mu nic nie je, naco mi pani vychovavatelka povedala,ze no, ale minule bol strasne chory a nakazil polku triedy. A tak si hovorim, ze teda ci je nazor vychovavatelky podsatnejsi ako pediatricky v zdravotnom stave dietata. Mam pocit ze pani vychovavatelka ma nema velmi v laske, nikdy sme nemali nejaky konflikt alebo nieco podobne, vzdy sa k nej spravam, milo, slusne, no myslim, ze jej prekaza, ze vyzeram dost mlado ( co az tak nie som) na to aby som mala dve deti a ma tendenciu sa ku mne tak aj spravat. Chcela by som to s nou nejak vyriesit aby nemala pocit, ze sa onho nestaram alebo nieco podobne, ako by ste to riesili?

andrea_82
11. feb 2022

takéto reči jedným uchom dnu, druhým von. Ak ty nemáš pocit, že dieťa je choré, tak by som ho nechala doma max. 1 deň, na to mu môžeš dať ospravedlnenku aj ty sama, bez pediatričky. Niektoré veci proste nevyriešiš, čím viac sa budeš podriaďovať, tým to bude horšie. Skús si dopredu pripraviť nejaké slušné odpovede na takéto útoky, treba mať sebadôveru a nedať sa vyviesť z miery jej rečami.

dadulamamula
11. feb 2022

Pokiaľ dieťa nekasle, nemá sopeľ, nemá teplotu a nie je apaticke, sa považuje za zdraveho jedinca... Určite by som sa porozprávala s učiteľkou, aký má stále problém, a ak by sa správala nevhodné je na skole riaditeľka. V horších prípadoch zmeniť školu.. Ja som si tiež na skole prežila dosť, keď na mne učiteľka sedela, deti nazalovali na mňa aj to co nebola pravda, a dostala som poznámku...pri tom mama každý deň má znášala aj brala zo škôlky, tak ma prehodila do inej a tam bolo už dobre.

autor
11. feb 2022

@andrea_82 ved to, ze v stredu bol na treningu, nestazoval sa nikto, ze by mu nieco bolo a predsa je to fyzicka aktivita, jedine vecer mi povedal, ze sa mu zle dycha tak som mu strekla do nosa sprej a bolo vybavene, rano dietatu nic nebolo. Vcera mi potom hovoril, ze mu chcela aj do ziackej nieco pisat, ale nic tam nemal, len, ze mu vravela nech si tam napisem meno aj tel.c. co tam je vypisane od zaciatku roka, takze nechapem. Ale dakujem 😊

autor
11. feb 2022

@dadulamamula tiez som toho nazoru a to mam medicinske vzdelanie, som rozmyslala ci nie je taka precitlivena kvoli covidu, ale to ho testujem a je negat. aj teraz. Skolu by som nerada menila, pretoze aj kvoli tomu sme sa prestahovali aby sme byvali blizsie pri skole, ale uz ma napadla aj taka moznost. Dakujem 😊

anjelicek26
11. feb 2022

Tak skor sa spytaj syna, co tej ucitelke rozprava a ako sa sprava, ze ho ona povazuje za choreho...ak tam polehava unaveny, apaticky, posmrkava, jasne, ze sa jej zda, ze je chory... mozno mu proste druzina je pridlho ako prvakovi, skore ranne vstavanie, intenzivne doobedie a este v druzine boh vie dokedy... v skolke tipujem este spavali a potom to tak vyzera... a ano na dieta, ktoremu tecu kazdu chvilu sople su momentalne ludia alergicky... pre teba je to "len potrebujem sprej streknut", ale bezne detom nos netecie v tomto veku...

autor
11. feb 2022

@anjelicek26 on nema sople, len sa mu stava ked pride zvonka dnu ze ma upchaty nos ale nie sople, v druzine je do 14:00, rano chodi na siedmu, pytala som sa ho a povedal, ze nic mu nehovorila ani on jej nic nehovoril, mne povedala ze v skole kaslal, domov chodime pesky co je cca pol hodinka a za cely cas nezakaslal a to si nesie tasku a chodime dost rychlo, od vcera ako sme domov prisli tiez ani raz nekaslal ani nadchu nema ani nic podobne..

dadulamamula
11. feb 2022

Tak myslím si ze chodíte aj do prace, a keď vám každý týždeň bude vravieť ze je malý " strašne chory" budeš každý týždeň na OČR? To moc zamestnávatelia nemajú radi,...
Ja by som si tiež myslela ze si zasadla na moje dieťa a ak by mi povedala ze moje dieťa je choré pri tom by nebolo choré negatívne otestované do školy ho dám a keď sa jej niečo nepáči alebo by sa zle k nemu správala už by som bola u riaditeľky, ty si mama, ty si chranis svoj poklad.. Takže držím ti palce. Ináč normálne ma to vytočilo taka učiteľka keď si predstavím byt na t ojom mieste lebo tiež mam detičky, tak by som ju vyplieskala.. 🤣🤣🤣

anjelicek26
11. feb 2022

Ale zasa spochybnovat, ze tvoje dieta kasle ci sopli, ked si pri tom nebola ja ti neviem...co ti povedal on? Ze nezakasle doma je vec druha, mozete mat uplne ine prostredie ako v triede - teplo/sucho/prasnost, dopln vhodne.. ucitelka nema absolutne dovod si toto vymyslat... ved sa spytaj syna, nema dva roky, ze co bolo... ved sama vies, ze ked prijdu zvonka, ma sople - no a teda vonku su aspon u nas aspon dve prestavky doobeda a potom druzina tiez...takze prakticky ma sopel cely cas, ci?

janage
11. feb 2022

Co konkrétne znamená strašne chorý? Ty si sa jej nepýtala konkrétne? Lebo upchaty nos nevidno ani necítiť. Ak je to pri prechode teplo zima, zvyčajne to do par minút pominie samé od seba.
On kľudne môže mať aj alergiu a v škole kašľať lebo ho niečo dráždi. A dlhodobé používanie spreja do nosa môže vyvolať závislosť.

erika_230
11. feb 2022

Nema teplotu tak neries. Boze moja dcera chodi do skoly aj ked ma sopel. Sa nevies postavit ucitelke a povedat jej ze tebe sa nezda ze by bol chory. Teplotu nema tak moze byt kludne v skole. Vybavene.

frota3
11. feb 2022

toto si nemozes nejakosi pripustat, ak mu nic nie je a bola si u lekarky, tak ta ti vie vystavit papier, ze je zdravy a moze navstevovat skolku. nie kazdemu je kazdy sympaticky a tak ani ona tebe nemusi byt, takze to by som si moc nepripustala

janage
11. feb 2022

Mne sa upchava nos pri suchom vzduchu napr. nepoužívam nič, otvorím okno, idem kde je chladnejšie, či snažím sa zvlhčiť vzduch.
A vychovávateľky sa opýtaj konkrétne čo synovi bolo. Kašľal? Koľko? 2x, každú chvíľu, raz za hodinu?
Mal sopeľ, že musel fúkať každých 10min? Bol unavený, nespolupracoval? Z čoho usúdila, že nie je fit.
Keďže mne sa nos upchava aj dcére viem, že naozaj to nijako nevidieť, pokiaľ dieťa je inak zdravé

anjelicek26
11. feb 2022

btw. ako pises - vychovavatelka vas na toto upozornila len druhy krat za pol roka, tak to asi taka "zasadnuta" na neho nebude a mozno jednoducho vyzeral fakt zle, unavene, choro ten den... bola by si radsej, keby si tvoje dieta nevsima a nepovie ti to, ze nebol fit? Ja ti neviem no.. jedon aj druhe - vzdy najdes rodicov, ktori spokojny nebudu.

20erika07
11. feb 2022

U nas v skole mame prave tiez rozlicne nazory, nasa triedna kvoli covidu akceptuje len uplne zdravé dieťa, to znamena ze nesmie mat ziadny soplicek, negativny vysledok nema ziadny vyznam , iba pozitivny ,no a vychovavatelka ma opacny názor, preco drzim dieta doma s obycajnym soplikom, ze to by potom nikto nebol v skole keby mal kazdy ostat so soplom doma, samozrejme nebavime sa o farebnych soploch.
Ja ju stale necham doma ked vidim a pocujem ze sa v nose nieco uz deje . No v tvojom pripade ked chlapcovi nic nie je a potvrdi to aj pediater, tak asi tam bude nejaky zadrhel s vychovavatelkou, kedze ani vasa triedna sa pocas vyucovania nestazuje na jeho zdravotny stav

autor
11. feb 2022

@anjelicek26 samozrejme aj ja som sa zamyslela nad tym, ze mozme mat ine prostredie doma ako v skole, a ano je dobre ked ucitel/vychovavatelka upozorni rodica ked nieco nie je v poriadku, to nevyvraciam. Ani netvrdim, ze je nejak extra nanho zasadnuta, ako su v tom aj ine veci,len som chcela pocut aj ine nazory na danu situaciu, za co vam vsetkym dakujem, aby som sa s nou mohla pripadne konstruktivne porozpravat a tak situaciu vyriesit, nechcem robit dusno medzi vychovavatelkou a nami/rodicmi.

autor
11. feb 2022

@janage sprej do nosa = morska voda 😊

simca06022011
11. feb 2022

Ty hadam dokážeš vidieť a zhodnotiť ci mas chore dieťa. Ak to ty nevidis, je jasne ze ani vychovavatelka. Slušne by som sa opytala aku chorobu vidí, co mu bolo. A normlane by som povedala ze chorý nie je (druhe rano, s tym ze ho posledujes) . Mozno by som syna opat k dr vzala ale následne by som s papierom ze je zdravý išla hned do školy a požiadala ich nech sa nehraju na lekárov. Rovnako by som si vyprosila reci ako moje dieta nakazilo pol triedy. Ako to môže vediet? Hlavne ked vies ze aj doma ste boli tyzden len tak. Nabuduce ked mas od dr. Vyjadrenie ze je zdravy, tak ho daj do skoly, aj ten isty den (robili to v skolke, tak sme mali velmi akčný ranny filter a napriek protestom behali po lekároch rano mamy, po par mesiacoch zmenili nakoniec prístup)
My sme mali vychovávateľku, nik jej nikdy nic nepovedal, ako cukrik pred rodičmi ale hulakala a vymyslala si blbosti na deti, malí sa este báli sle uz 3-4taci si z nej potom robili dobry den za jej chrbtom. Raz som s nou mala incident co začala ma urazata obviňovať a zvyšovať na mna hlas za uplnu banálnost, ktoru ale sposobila ona svojim pristupom, a proste som jej povedala zopar teplych slov a zlozila telefon a uz som o nej ani nepočula. Škoda, ze som to nespravila skor. Tym chcem povedat, ak vies ze dieta mas zdravé, nedaj sa. Teraz sa vsetci boja aj kychnutia v skole (mne minulý rok dcera zdrava nechcela ist do skoly lebo sa do nej pustila spolužiačka ze vsetkych nakazi a pomru, a je hlúpa a neviem co, lebo jej zabehlo a rozkaslala sa... 😂🤦🏻‍♀️ Proste psycho je aj medzi detmi, nie len dospelymi). U vas je to teda este celkom ok, naozja toto ma lahke riešenie a je dost mozne ze aj inym rodičom hovori to iste. Urcite na nom nesedi, ani ho "nema rada", lebo 2x.povie ze je chory

anjelicek26
11. feb 2022

@20erika07 mozno nie su v rovnakej triede pocas vyucovania a neskor, staci, ked je tam nejaky zapraseny koberec, zavesy a dieta ti moze odrhat, ked je na to citlive riadne... doma ma clovek cisto, ale obcas tie upratovacky v skole dve na celu skolu a su radi, ze to stihaju...

mikadooo
11. feb 2022

Normálne by som nabuduce vypýtala papier od pediatričky a dieťa by šlo na druhý deň s papierom do školy, žiadne že ostane týždeň doma kvôli vychovávateľke. A vôbec by som neriešila či má vychovávateľka má alebo nemá rada. Ani drobca. Kým ho nevyčleňuje z kolektívu a podobne, toto si myslím, že ešte nie je na riešenie. Jednoducho sa stalo, nabudúce treba diagnostické schopnosti pani vychovávateľky rovno vyvrátiť čerstvým papierom od doktorky.

autor
11. feb 2022

@janage Pytala som sa aj vcera, ze co mu je. Ze kasle. Len to ona sa so mnou nerozprava proste pride, medzi dvermi mi povie: "Prosim vas nechajte zajtra syna doma je strasne chory." Ja sa jej opytam.co mu je a vcera som poznamenala, ze naposledy pediatricka usudila napriek tomu, ze ona povedala, ze je strasne chory, ze mu nic nie je. Tak mi len povedala, ze teda kasle a no naposledy bol strasne chory a nakazil polku triedy, tak ho nechajte doma. Naco som nestihla ani povedat "v poriadku", pretoze sa zvrtla na pate a odisla. Este ostatni rodicia na mna pozerali, ze jednak rozhovor "na urovni" a jednak asi, ze som blba ked strasne chore dieta dam do skoly. A potvrdenie od lekarky ze je zdravy mam.

anjelicek26
11. feb 2022

Ved si skus odchytit vychovavatelku, ked bude v mensom strese a nie pri preberani deti, kde sa nema cas vykecavat s rodicmi aby sa jej dalsie deti v triede za ten cas nepozabijali ;) Poziadaj ju o konzultacne hodiny, mala by ich mat k dispozicii aspon raz mesacne, alebo si najst cas, rovnako ako kazda ina ucitelka... mozno sa ten dovod, preco syn kasle (ja si fakt nemyslim, ze si to vymysla) prave v tej triede, kde je v druzine...

mareka49
11. feb 2022

Je to dáke divne.
Určite keď ho vypočuje detailné, kašle v tej skole ci nie?
Ak tomu správne rozumiem tak to je druzinarka áno a učiteľka nič?
Aj pedagogický sú rôzne, takže nechcem krivdit ale jednoducho nemusí jej "povahovo sedieť" ..
Ale dáko ho cudne vytláčať zo školského klubu to je moc

autor
11. feb 2022

@anjelicek26 presne preto som jej dnes chcela volat aby sme si to vysvetlili, vcera som jednak bola nahnevana jednak nemam rada zbrkle reakcie, preto som to chcela kus prediskutovat s niekym 😊

autor
11. feb 2022

@mareka49 ano druzinarka, nie, jeho triedny ucitel nema absolutne ziadny problem. A to pritom v skolskom klube je dokopy asi dve hodiny za den ked ratame, ze na nich dozera aj pri obede co je hodina a potom pol hod. rano a pol hod. poobede to vychadza, ze je s nim.

oslo1
11. feb 2022

Nenechala by som syna doma.
Keby som prisla pre dieta do skoly, skolky a mi tam vychovavatelka, rozumej odoba Bez zdrav vzdelania, povie, ze syn bol strasne chory. A ani by to nerozvyjala, tak by som sa jej opytala, co to znamena strasne chory. Onkologicke ochorenie? Embolia plucnice? Porazka, SAH?
To, ze syn ma kasel nie je strasne chory.
Taham 12 a vecer po 17:00 kaslem non stop, suchy vzdych, teplo, maska, kto by nekaslal.
Naval synovi lozenges, ked Bude kaslat, nech si ich da.
Ja som syna supla v pondelok do jasiel, Mal nejake vyrazky, si hovorim, zas mu ekzem vylieza. Ovcie kiahne uz Mal.
Ucitelka mi Vola poobede, ze Vratko ma ASI ovcie kiahne. Ziadne, ze ma, ale ASI. Ano ma ovcie kiahne, koho by to napadlo, ze ich moze mat dvakrat.
Ta u vas by ma ASI uz aj zakopala.
V skolke museli cakat, kym pridem po neho, muz Mal akutny event na onkologii, takze jasne, neni problem.
U Nas sa sople a kasle nastastie neriesia. Vsak by ma z roboty vyliali.

autor
11. feb 2022

@oslo1 presne to ma hneva, ze urci diagnozu bez patricneho vzdelania a potom este aj spochybnuje nazor pediatra, ale ja som kus zaujata kedze sa pohybujem len v medicinskom prostredi...

janage
11. feb 2022

Moje ditko napr.drazdi chlór a chlorove prostriedky, stačí čistič wc. By som ako písali požiadala o konzultáciu s tým, že lekárka chcela podrobnejšie info.
Vieš jemu môže prejsť za 2 dní a iní to môžu schytat na týždeň, dva. Mohla to byť len náhoda minule. Deti sa kľudne mohli nakaziť on iného dieťaťa.
Ak sa dá nechaj ho v prípade únavy deň, dva doma na pozorovaní a sup do školy.

nwnw
11. feb 2022

Mozno ma alergiu. Mojmu tak zabera fenistil nastrasne choroby 😉

kacena4
11. feb 2022

skoly maju nariadenie soplave kaslajuce dieta nechat doma, nikdy nevies ci sa z toho vykluje korona... neodsudzuj ju ona si len robi svoju pracu aj my posielame deti domov ak kaslu smrkaju popr volame rodicov nech si po ne pride hned myslim ze to koc vstahujes na seba a to ze po posiela domov neznamena ze ho nema rada.

number19
11. feb 2022

No neviem, tak u nas sa stala situacia kedy dievcatko malo v sobotu cez 38 a bolesti hrdla. Spravil sa Korona test - negativy, v nedelu sa teplota znizila na 37, 5 a tak mamicka nechala ist dievcatko v pondelok fdo skoly. V Po sa zistilo, ze dievcatko je pozitivne a nasledne od nej dalsie 2 deti...takze karantena pre celu triedu.
Ide o to, ze v dnesnej dobe ak dieta nie je uplne v poriadku je lepsie ist na istotu, lebo to moze ovplyvnit aj ostatne deti a ich rodiny. Vsetci uz maju plne zuby homeschoolingov, si myslim.
U nas zakaz usoplenych ukaslanych deti.