Mám 18 ročného syna s poruchou pozornosti s hyperaktivitou

palkopalko
17. okt 2014

Som matka teraz už 18 r .syna s diagnozou ADHD ,ktora sa chce podeliť o svoje skúsenosti s školským systémom,mašineriou . Píšem , pretože som na to tiež nebola pripravená a urobila som vela chýb. Verila som lekárom,psychologom, škole, rôznym sanatoriam /LVS/ ale to bola velká chyba , pracuju tam ludia nepripravení pomôcť/ česť výnimkám/
Bola som na všetko sama ,.Učitelia bez skúseností v tejto problematike sa vyjadrovali že dieta je hlúpe a nevychované . Neverte tomu vaše dieta je citlivejšie ako učitel V prvom rade vyhodte toxické lieky , nenávratne poškodzujuce mozog,spôsobuju demenciu , nahradte ich porozumeínm a láskou,prehodnotte a zastavte nezmyselné očkovanie všetkých detí!!!!

nikawero12
17. okt 2014

@palkopalko ty o čom točíš? Splietaš piate cez deviate.

mawka
17. okt 2014

@palkopalko hm.. netreba vsetko hadzat na ludi okolo. jednoducho tato diagnoza vyzaduje vela komunikacie s dietatom, skolou, skolkou, proste vsade, kam to dieta ide. ano, nie kazdy ucitel chce a ma trpezlivost, ale predovsetkym ty si rodic a treba aby ste sa to naucili zvladat obaja.
teraz co? mas s nim problem, zacal fetovat alebo? mne nasa spec. ped. hovorila, ze tieto deti bud prejdu po puberte do plynulej prevadzky alebo ano, mozu sa zacat spravat asocialne, ale toto uz zalezi na rodicoch. takze nenadavaj na institucie, ale skus sa pozriet, kde si absentovala ty.
moj synovec z adhd presiel po puberte do rezimu "salam parky", mojej znamej 18 rocny syn je detto v takom rezime, ale stale ho musi usmernovat, inak velmi sikovny student, uzasna hlava. ja mojho syna musim neustale usmernovat, konktrolovat, nenapadne, motivovat a ked sa mi zda, ze zacina ist do svojho hnusneho levelu, kedy ma tendencie byt drzy, tak je to tortura ho dostat spat. a myslim, ze toto obdobie bude velmi narocne, ide do puberty. a bud to dam alebo to vzdam.... ale ja to nevzdam. a iste nebudem poukazovat na skoly a lekarov, ze nic neurobili. ja lieky synovi nedavam, nedavala som a ani davat nebudem. vsetko si to odsierame poctivo bez liekov. aj ked niekedy mam pocit, ze na liekoch skoncim ja 😅 z toho vsetkeho. ale ja verim, ze bude dobre. a pozor, su deti, ktore maju adhd a su vychovane a sui deti s adhd, ktore nie su vychovane. to treba rozlisovat. nemozeme zvalovat nevychovu na adhd. kvalitna spec ped a psycholog to odhali hned, ci je to diagnoza alebo to proste rodicia nezvladaju. a holt, ked mne maly bude robit niekde cirkus za nejaku kravinu, papulovat a bude drzy, tak to urcite nie je diagnozou adhd, ale tym, ze som svoju neschopnost vychovat hodila na tuto diagnozu.

stefka33
17. okt 2014

No a čo teraz? O čom ideme diskutovať?

palkopalko
autor
18. okt 2014

Diskutovať by vedeli mamičky ktorých sa to týka a bude týkať .Toto nie je tema o ničom na značku špičkovej kozmetiky a plienok .Na nikoho nič nezvalujem ani nikoho neobviňujem iba seba a svoju nevedomosť o tejto problematike. Neurologička potvrdila pri odbornom vyšetrení mozgu diagnozu ADHD /navštevovali sme ju už skor keď syn neskoro chodil a vo veku 2,5 roka nerozprával iba ukazoval , téma škodlivosti očkovania je tu už otvorená , treba si spojiť zdanlivo nespojitelné, no už vtedy budte obozretní/, takže žiadne nevychované a nezvládané decko.Sanatorium nám bolo školou nanutené po 1 ročníku ...v piatok som si syna bravala nadrogovaného a malátneho od liekov a v nedelu večer som ho tam vodila naspäť / víkend som mu vyplnala návštevami výstav psov ,kočiek ,aut , kupaliska, hry v parku /skrátka vždy bol program na relax / .To čo sa deje za bránami LVS som sa dozvedela od dvoch pracovníkov a nebudem to tu rozvádzať.Ten kto pozná podla čoho bol natočený film "Rekviem pro panenku" vie že vec má dve strany .V piatom ročníku si skúsená učiteka všimla že syn nestačí opisovat z tabule nie preto že sa mu nechce /dostával za to nedostatočné a poznámky/ ale preto že má dislexiu a nestíha rozlišovať písmená, slová a treba špecialny prístup v učení .Pokial škola nemá záujem o spolupráci sa hovoriť nedá .Absolvoval pedagogicko psychologickú poradňu s podrobným vyšetrením a pokynmi pre školu ,opečiatkované uznávanou štátnou inštituciou - pedagogicko psychologickou poradňou a pýtam sa načo a začo je platená ked jej odporučania školy ignoruju a neberu do uvahy?.Triedna to zhodnotila tak že ju žiadne papiere nezaujímajú . Vyčlenila mu lavicu uplne mimo detí na konci triedy.Jediné čím sa v škole previnil že na seba upozorńoval , skákal z výšok a lozil po strechách . Nesprával sa v škole k nikomu hrubo , nikoho neohrozoval. Syn ma teraz 18, nepije , nefajčí , nedroguje , je bezproblémový slušný,venuje sa hudbe a textom , v nich vyjadrujre to čo prežil a prežíva, premýšla o živote a vie čo chce .Chcem popísať to čo sme prežívali , nie sa sťažovať.Slová máte nevychovaná decko neviete sa on postarat sme si užili dosť a týmto ludom prajem iba aby si prežili niečo podobne intenzívne , inak nepochopia ,kým im božie mlyny neprimelú niečo podobné alebo ťažšie, aby pochopili, nie aby boli potrestaní...nikomu neprajem zlé , chcem dodat nádej a silu tým čo to prežívajú

palkopalko
autor
18. okt 2014

@palkopalko Tému som napísala pod názvom "ADHD" , neviem prečo dal administrátor stránky tento zavdzajúci názov, pretože môjmu synovi sa všetky príznaky a poruchy naštastie upravili a tieto nepríjemnosti sa nás už netýkajú ,iba som chcela podporit mamičky s týmto problémom .Viem že ich nie je málo.

spinoscapularnabeta
18. okt 2014

@palkopalko mam 6 rocneho chlapca s ADHD a nabehom na dyslexiu a ine poruchy. Makame na tom aby sme to nejak " potlacili do uzadia" velmi sa bojim problemov v skole. Doposial bol tiez vsade nepochopeny, pritom nieje agresivny k detom, je to dobra dusa. ..len je "iny"

spinoscapularnabeta
18. okt 2014

Diskusie s ADHD tu uz su vytvorene