Mám 12 rokov a mám záujem o hereckú strednú školu vedeli by ste mi pomôcť na aké predmety sa tam hlavne zameriavajú?
Prednes je na herectvo asi potrebny, takze skus Hviezdoslavov Kubin ak este take nieco existuje
Herecka škola = konzervatórium. Zameraj sa správnu výslovnosť, prednes, spev.....pohyb,...určite však potrebuješ dobrú pamäť...
vsetko co spomenula @ midka, plus este kamaratkina dcera par rokov dozadu musela vediet zaklady na hudobnom nastroji...vystudovala konzervatorium, a dnes ju vidavame v malych roliach na markize 🙂
@dianaaq v prvom rade sa prihlas na hudobno-dramaticky kruzok, potom si pozri konzervatoria, navstiv skolu na den otvorenych dveri, co uz bude coskoro. pozri si, ake maju konzervatoria podmienky prijatia a pripravuj sa na to.
na ake predmety sa zameriavaju, tak hlavne teoria, co sa tyka dejin umenia, literatura, slovensky jazyk, dejepis a potom herectvo, spev, javiskovy pohyb, javiskova rec, prednes, ale ucia sa aj hru na hudobny nastroj, a tiez cudzi jazyk, anglictina a herci aj taliancinu.
Ahoj, ja som študovala na konzervatóriu herectvo 6 rokov. Základ je dobre sa pripraviť na talentové skúšky, kde budeš spievať (väčšinou jednu ľudovú a jednu modernú pieseň), potrebuješ mať pripravenú krátku hereckú etudu (krátku scénku), a potom by si mala mať skúšku z tanca kde ti ukážu pár krokov a musíš ich zopakovať. Nájdi si ale presné požiadavky konkrétneho konzervatória a nájdi si na ZUŠ niekoho, kto ťa na talentovky pripraví.
Mala som hodiny herectva, spevu, jazzový tanec, ľudový tanec, klasický tanec a súčasný tanec ale nie každé konzervatórium učí hercov toľko tanečných štýlov. Samozrejme umelecký prednes, javisková reč, javiskový pohyb, klavír, dejiny divadla, dejiny hudby, hudobná teória, slovenský jazyk, anglický jazyk, francúzština, dejepis, filozofia.
@dianaaq myslíš umeleckú? V takom prípade budeš robiť talentové skúšky zahŕňajú spev, tanec, maľovanie a neviem možno aj nejaký ten herečky výkon. Pozri si na internete akúkoľvek Súkromnú umeleckú školu a hladaj prijímacie konanie tam to máš aj Konzervatórium je podobné aj tam si to pozri