Ahojte, zujimalo by ma či vaše deti už majú v škole/ škôlke spolužiakov z UA a kolko?
My bývame v malom meste, kde sú 3 ks ZŠ, 2 ks ZŠ súkromné.
Škôlok máme 5 ks a 2 ks súkromné.
Moja dcéra má v triede spolužiaka z UA...celkovo v ich ZŠ je cca 10 deti z UA...ďalšie pribudnú v najbližších dňoch.
Dnes sa v dcérinej škôlkarskej triede boli pozrieť naraz 3 detičky z UA.
Ako je to u vás?
Tiež okres senec,vnučka druháčka, 2 milé ukrajinky.
U nás na dedine už máme 2 deti,ale sme malá škola
Syn ma vo vedlajsej triede. Vela sme sa o tom s nim doma rozpravali. Vcera si nasiel 4och kamaratov na ihrisku z Ukrajiny, sice im nerozumel, ale pri nahanani sa ani az tak nepotreboval.
Moj syn mal aj doteraz (uz niekolko rokov) v triede tri deti z UA, vcera pribudla jedna nova ziacka, ale pre nich to nie je nic nezvycajne ci vynimocne... Banska Bystrica
SL,syn má v triede jedneho,sedia spolu.
Moji budú mať od budúceho týždňa, siestak a osmak. Dedinská škola, okres TN, cca 250 deti. Držím im silno palce, aby ich všetci dobre prijali... Ťažké to majú tie deti, ešte ťažšie ich rodičia😥 ale verím, že decká sa rýchlo začlenia, aj jazyk rýchlejšie pochytia...
@marci77 BŠ
@lianka123 Odkiaľ ste?
@mb2021 Odkiaľ ste?
@andreakg Odkiaľ ste?
MT - ani jedna dcéra nemá nikoho z Ukr.
Okres pp,dve základné školy, jedna má 7ziakov, druhá asi tiež tak, záleží veľa či sa poskytuje niekde väčšie kapacitné miesto aj pre rodinky, u nás áno cize nato že sme zapadakov ,detičiek bude dosť , brala som 9rocnu na nákup školských veci, vzala si 1zosit ,uff a tak skromne,že stačí jasné vzala som jej 20,farbicky atď atď ale hrozné ,pýtala kto som či som jej kamarátka , mamka má len objala bez slov och mrazí má
Z Chorvatskeho Grobu. Doma sme synovi vysvetlili, ze je dolezite, aby boli priatelski k tymto detom a aj ked im nerozumie moze skusit rukami nohami. Vcera som ich pozorovala ako sa nahanaju a tie deti su presne ako nase deti, chcu sa hrat, su priatelske. Akurat som si stiahla ukrajinsko slovensky slovnik, trosku sa ako rodina priucime.
ZM maju 1 spoluziacku ,priebezne sa chodia prihlasovat aj do inych rocnikov
Synovi pribudne zajtra dievcatko. Toto je prve, ktore prislo kvoli vojne. V skolke aj v skole mali bezne 2-3 ukrajinske deti.
Áno majú, obaja a zachvíľku pribudnú do ďalšich tried. Komunikuju rukami nohami, cez translator a ucitelky po rusky.
Mame 2 Rusky a 2 Ukrajinky v triede a pomahaju si navzajom.
Mame chlapca ale už dlho, dcéra s nim je od škôlky a su aj v skole v triede spolu, takych 5 rokov a ked nieco je tak držia spolu 🙈 nebonznu jeden druhého 🤣 ale inak zatial ziadnych nových nemame, mali byt zevraj 2 dievčatka ale neni su
aky ste okres?
u nas v okrese Senec ZS .... a zatial nemaju v triede spoluziakov z UA