Majú vaše deti spolužiakov z Ukrajiny?

16. mar 2022

Ahojte, zujimalo by ma či vaše deti už majú v škole/ škôlke spolužiakov z UA a kolko?
My bývame v malom meste, kde sú 3 ks ZŠ, 2 ks ZŠ súkromné.
Škôlok máme 5 ks a 2 ks súkromné.
Moja dcéra má v triede spolužiaka z UA...celkovo v ich ZŠ je cca 10 deti z UA...ďalšie pribudnú v najbližších dňoch.
Dnes sa v dcérinej škôlkarskej triede boli pozrieť naraz 3 detičky z UA.

Ako je to u vás?

marci77
16. mar 2022

aky ste okres?
u nas v okrese Senec ZS .... a zatial nemaju v triede spoluziakov z UA

babababka
16. mar 2022

Tiež okres senec,vnučka druháčka, 2 milé ukrajinky.

andreakg
16. mar 2022

U nás na dedine už máme 2 deti,ale sme malá škola

lianka123
16. mar 2022

Syn ma vo vedlajsej triede. Vela sme sa o tom s nim doma rozpravali. Vcera si nasiel 4och kamaratov na ihrisku z Ukrajiny, sice im nerozumel, ale pri nahanani sa ani az tak nepotreboval.

nelca84
16. mar 2022

Moj syn mal aj doteraz (uz niekolko rokov) v triede tri deti z UA, vcera pribudla jedna nova ziacka, ale pre nich to nie je nic nezvycajne ci vynimocne... Banska Bystrica

voleksi
16. mar 2022

SL,syn má v triede jedneho,sedia spolu.

jaja1979
16. mar 2022

Moji budú mať od budúceho týždňa, siestak a osmak. Dedinská škola, okres TN, cca 250 deti. Držím im silno palce, aby ich všetci dobre prijali... Ťažké to majú tie deti, ešte ťažšie ich rodičia😥 ale verím, že decká sa rýchlo začlenia, aj jazyk rýchlejšie pochytia...

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
16. mar 2022

@marci77

autor
16. mar 2022

@lianka123 Odkiaľ ste?

autor
16. mar 2022

@mb2021 Odkiaľ ste?

autor
16. mar 2022

@andreakg Odkiaľ ste?

deti95060810
16. mar 2022

MT - ani jedna dcéra nemá nikoho z Ukr.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
didi2102
16. mar 2022

Okres pp,dve základné školy, jedna má 7ziakov, druhá asi tiež tak, záleží veľa či sa poskytuje niekde väčšie kapacitné miesto aj pre rodinky, u nás áno cize nato že sme zapadakov ,detičiek bude dosť , brala som 9rocnu na nákup školských veci, vzala si 1zosit ,uff a tak skromne,že stačí jasné vzala som jej 20,farbicky atď atď ale hrozné ,pýtala kto som či som jej kamarátka , mamka má len objala bez slov och mrazí má

lianka123
16. mar 2022

Z Chorvatskeho Grobu. Doma sme synovi vysvetlili, ze je dolezite, aby boli priatelski k tymto detom a aj ked im nerozumie moze skusit rukami nohami. Vcera som ich pozorovala ako sa nahanaju a tie deti su presne ako nase deti, chcu sa hrat, su priatelske. Akurat som si stiahla ukrajinsko slovensky slovnik, trosku sa ako rodina priucime.

riskoh
16. mar 2022

ZM maju 1 spoluziacku ,priebezne sa chodia prihlasovat aj do inych rocnikov

maris5
16. mar 2022

Synovi pribudne zajtra dievcatko. Toto je prve, ktore prislo kvoli vojne. V skolke aj v skole mali bezne 2-3 ukrajinske deti.

didi2102
16. mar 2022

@lianka123 nemajte obavy , ja som sa stretla prvýkrát s tou recou a komunikovali sme uuuuplne v pohode,ja po slovensky a dievča po ich , deti sú budú rozumieť a sú ako špongia , oni hneď pochutnajú výrazy

dominka11
16. mar 2022

Áno majú, obaja a zachvíľku pribudnú do ďalšich tried. Komunikuju rukami nohami, cez translator a ucitelky po rusky.

lianka123
17. mar 2022

@didi2102 niektore vyrazy ano, napriklad ked hrali schovku, pocitanie do 10 je take ako u nas, to sa synator hned chytil. Ale ked sa chceli rozpravat tak bolo len take ze ja neponimaju 🙂

felycity
17. mar 2022

Mame 2 Rusky a 2 Ukrajinky v triede a pomahaju si navzajom.

zuzulka558
19. okt 2022

Mame chlapca ale už dlho, dcéra s nim je od škôlky a su aj v skole v triede spolu, takych 5 rokov a ked nieco je tak držia spolu 🙈 nebonznu jeden druhého 🤣 ale inak zatial ziadnych nových nemame, mali byt zevraj 2 dievčatka ale neni su