Má učiteľka právo odmietnuť dať dieťaťu obed?

zanka777
29. jún 2022

Ahojte chcem sa opýtať či môže resp. má pani učiteľka právo dieťaťu odmietnuť dať obed... Len preto lebo ju neposluchalo??? Dnes bol syn s triedou v meste a jeho dvaja spolužiaci boli neposlušni odvravali atď celý čas ... Keď sa vrátili do školy mali mať normálne obed ale tých dvoch chlapcov nechala učiteľka sedieť v jedálni bez obeda ( obedy mali samozrejme zaplatené) môže sa také niečo?mne to príde už príliš... Aby mi dieťa od 11 bolo hladné do pol 4 pretože mu pani učiteľka nedovolila ísť na obed... 🤨Ďakujem za názory

lejusinka
29. jún 2022

@zanka777 nemoze, okamzite za riaditelkou…toto je na vyhadzov

gemina
29. jún 2022

@zanka777 takýto neprimeraný trest by pani učiteľke nemal prejsť, mala to riešiť poznámkou a nie týraním hladom... absolútne nezvládla situáciu.

zanka777
autor
29. jún 2022

@lejusinka
@gemina ona je inak úžasná učiteľka nemôžem povedať pol slova ale toto mi príde celé zle jednoducho... Trest nejaký áno ale nie toto

januska12323
29. jún 2022

Zaplatený obed im nedala? To ako nikto z kucharok /učiteľka čo mala dozor sa nepýtal prečo sedia bez obeda?

dzulli1980
29. jún 2022

Dobrá krava ... mala im dať iný trest, nie nechať deti o hlade ... byť matkou niektorého z tých chlapcov, určite to riešim.
@zanka777

srferreira
29. jún 2022

A nebolo to tak, ze nebudu jest s ostatnymi detmi ako trest? Ale najedia sa potom.
Ak to bolo tak ako si napisala tak pani ucitelka riadne klesla. Toto si nesmie dovolit.

pribinak
29. jún 2022

A vieš isto že nedostali obed?

U nás jedna fruzinarka robí, že deti ktoré neposlúchajú, idu na obed posledné

zanka777
autor
29. jún 2022

@pribinak nie nedostali obed riešila som to po škole s mamou jedného z nich pretože sa trochu poznáme a pýtala sa ma čo o Tom viem tak som vravela že netuším a že neverím že by si toto učiteľka dovolila ale tak on si stojí za svojím že nejedli a čakali dvaja na lavičke bez obeda

janba
29. jún 2022

Treba sa opýtať aj učiteľky. Možno to tak bolo, ale.. co ak ich iba oddelila od ostatných a chlapci potom nešli na obed, len aby boli proti?

zanka777
autor
29. jún 2022

@janba no veď to že neviem povedať že to čo chlapec povedal je 110% pravda alebo niečo prikraslene... Vraj to jeho mama bude riešiť s učiteľkou ako to bolo .. mňa len zaujímalo či sa také niečo môže robiť 😒

janage
29. jún 2022

Toto ak by bolo moje dieťa by som riešila v prvom rade s učiteľkou. Inak deti nemajú čip na vydanie obeda? Ja hneď vidím kedy a či dieťa malo obed.

zanka777
autor
29. jún 2022

@janage jasné že majú čip preto vie že obed mu nebol vydaný 🤨

jankapepe
29. jún 2022

@zanka777 učiteľkinu verziu poznáš???

zanka777
autor
29. jún 2022

@jankapepe zatiaľ nie preto vravím že na ňu nemôžem povedať pol slova zlého lebo je inak úžasná len sa informujem či sa také niečo môže keby náhodou

janage
29. jún 2022

A ďalšia vec určite mali desiatu deti, mojej napr dlhšie trvá po virozach, kým nabehne na stravu a vtedy si nosí napr.suchy rohlik z domu. A ešte od hladu neumrela ani nedopadla. Ak by učiteľka mala vážny dôvod, na také rozhodnutie akceptovala by som. V prvom rade by som to ale vydiskutovala s ňou. Lebo deti radi prifarbujú.
Reálny príklad. Deti si nechceli robiť úlohy, tvrdili, že nič nemajú, tak rodicia dovolili sa hrať s tým, že v žiadnom prípade nebudú úlohy robiť po 19.00, v čase chystala sa spať. Deti za 5 sedem vyhlásili, že jajaj ešte toto a ono do školy. Keďže sa to nestalo prvýkrát rodicia nepopustili. Na ďalší deň komunikácia od p.ucitelky, že ako je možné, také niečo, že deti nemajú DÚ lebo rodicia im nedovolili prípravu.
Len milé deti vynechali dosť podstatné info, čo tomu predchádzalo.
Ak píšeš, že učiteľka je v pohode, za mňa musel tam byt vážny dôvod na taky krok.

kittykat22
29. jún 2022

@zanka777 urcite jej zavolaj. Ta uz asi tiez nevie co od dobroty.

lejusinka
29. jún 2022

@janage neexistuje dovod aby deti nedostali jedlo! Toto je cez vsetky ciary.

janage
29. jún 2022

A tiež nechápem celkom, že miesto zistenia verzie od učiteľky riešiš cudzie dieťa tu.

janage
29. jún 2022

@lejusinka no ja si ho predstaviť viem. Napr. vyhodenie jedla spoluziakovi počas výletu a pod. Úprimne ak by super učiteľka toto urobila môjmu dieťaťu a mala naozaj na to dôvod. Malo by dieťa dozvuky ešte doma.

jjanulienka
29. jún 2022

Treba sa opýtať učiteľky, moj syn mi vždy povie inu verziu ako učiteľka 😅
Nemyslim si, že by si dovolila nedat deťom obed... keď áno treba to určite riešiť🤷🏽‍♀️

zanka777
autor
29. jún 2022

@janage ja neriešim cudzie dieťa tu len názory či sa také niečo môže v nejakých prípadoch pane bože neukamenujte ma tu hneď.... Len sa pýtam... Ja som tiež zástanca toho že ak by urobilo dieťa niečo extra za hranice slušného správania (napríklad moje dieťa a učiteľka by mu za to zatrhla obed tak by som to asi brala ako dosť adekvátny trest)... Len sa pýtam či v nejakom prípade je toto možné...

janage
29. jún 2022

@lejusinka alebo sa mohli sťažovať, že im nie je dobre, mohli mať malo vody, pojest veľa sladkostí počas výletu a obed nedostali preventívne nech negrcaju.
My nevieme, autorka nevie, čo sa presne dialo, ale už je učiteľka najhoršia na svete.

lejusinka
29. jún 2022

@janage ak by im bolo zle tak to by prve co povedala ucitelka matke. A ak je toto ok podla teba nedat dietatu najest tak potom si naozaj neviem predstavit tvoje rodicovstvo.

zanka777
autor
29. jún 2022

@janage ja som nič také na pani učiteľku nepovedala že je najhoršia na svete ani nič podobné... Chcela som len vedieť či ak to bola pravda sa také niečo môže to je celé ....

janage
29. jún 2022

@zanka777 a co chceš počuť? Nie, nemôže obed musia vydať. Áno môže, ak je na to adekvátny dôvod napr.dieťa sa predtým sťažovalo na nevoľnosť, napľulo spolužiakovi predtým do jedla, pre mňa osobne pri mojom dieťati aj iné.
Ja fakt nechápem, na čo ti okrem teda rozprudenia diskusie táto info bude z praktického hľadiska. Čo s ňou urobíš?

janage
29. jún 2022

@lejusinka tak si predstav, že každý boží deň, okrem večernej hygieny ošetruje dieťaťu kožu cca hodina celý proces. Potom dieťa už nemôže chytať veci. Ak toto dieťa vymýšľa s večerou a napriek volaniu nedôjde, posunie ti to celý proces. A ľahko sa stane ze kobcite o pol desiatej desiatej. Ráno dieťa nevládze vstať. A už večer pri ošetrovaní je nervózne. Takže 2x sa stalo, že dieťa odmietlo večerať včas a veru už večeru nedostalo, keď si o pol hodinu, hodinu zmyslelo, že chce. Neumrelo od hladu a nie je odvtedy problém sa najesť včas.
Tiež napr. po viroze dlhšie nabiehavá na normálnu stravu aj keď inak je fit. No nebudem ho týždeň držať doma. Ide do školy, keď už je dobre po 2, 3 dňoch akurát teda ďalšie 2,3 dní obhryza suchar, kým ostatní obedujú.

Opakujem nevieme okolnosti.

janage
29. jún 2022

@lejusinka a takisto moje deti boli vykazané od stola, ak sa nevedeli chovať pri jedle. Stalo sa to možno 3krat za 15 rokov. A pomohlo. Príčina a dôsledok.

lejusinka
29. jún 2022

@janage vidim ze neberies deti ako rovnocenne bytosti a tato debata nema dalej vyznam. Zivot ti toto raz vrati.

w3ronika77
29. jún 2022

@janage akoze co urobi s informaciou? Ved ide o ucitelku jej syna. Ked sa to nabuduce stane jej synovi, bude vediet, ci sa ma/moze ohradit, a ziadat iny trest, alebo ci ma taketo tresty tolerovat...to ze sa tu stretnu zeny, ktore musia rozoberat a komentovat to co netreba, aj ked staci jednoducha odooved,uz nie je autorkina chyba. 😎

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz