Ahojte chcem sa opýtať či môže resp. má pani učiteľka právo dieťaťu odmietnuť dať obed... Len preto lebo ju neposluchalo??? Dnes bol syn s triedou v meste a jeho dvaja spolužiaci boli neposlušni odvravali atď celý čas ... Keď sa vrátili do školy mali mať normálne obed ale tých dvoch chlapcov nechala učiteľka sedieť v jedálni bez obeda ( obedy mali samozrejme zaplatené) môže sa také niečo?mne to príde už príliš... Aby mi dieťa od 11 bolo hladné do pol 4 pretože mu pani učiteľka nedovolila ísť na obed... 🤨Ďakujem za názory
Zaplatený obed im nedala? To ako nikto z kucharok /učiteľka čo mala dozor sa nepýtal prečo sedia bez obeda?
Dobrá krava ... mala im dať iný trest, nie nechať deti o hlade ... byť matkou niektorého z tých chlapcov, určite to riešim.
@zanka777
A nebolo to tak, ze nebudu jest s ostatnymi detmi ako trest? Ale najedia sa potom.
Ak to bolo tak ako si napisala tak pani ucitelka riadne klesla. Toto si nesmie dovolit.
A vieš isto že nedostali obed?
U nás jedna fruzinarka robí, že deti ktoré neposlúchajú, idu na obed posledné
@pribinak nie nedostali obed riešila som to po škole s mamou jedného z nich pretože sa trochu poznáme a pýtala sa ma čo o Tom viem tak som vravela že netuším a že neverím že by si toto učiteľka dovolila ale tak on si stojí za svojím že nejedli a čakali dvaja na lavičke bez obeda
Treba sa opýtať aj učiteľky. Možno to tak bolo, ale.. co ak ich iba oddelila od ostatných a chlapci potom nešli na obed, len aby boli proti?
Toto ak by bolo moje dieťa by som riešila v prvom rade s učiteľkou. Inak deti nemajú čip na vydanie obeda? Ja hneď vidím kedy a či dieťa malo obed.
A ďalšia vec určite mali desiatu deti, mojej napr dlhšie trvá po virozach, kým nabehne na stravu a vtedy si nosí napr.suchy rohlik z domu. A ešte od hladu neumrela ani nedopadla. Ak by učiteľka mala vážny dôvod, na také rozhodnutie akceptovala by som. V prvom rade by som to ale vydiskutovala s ňou. Lebo deti radi prifarbujú.
Reálny príklad. Deti si nechceli robiť úlohy, tvrdili, že nič nemajú, tak rodicia dovolili sa hrať s tým, že v žiadnom prípade nebudú úlohy robiť po 19.00, v čase chystala sa spať. Deti za 5 sedem vyhlásili, že jajaj ešte toto a ono do školy. Keďže sa to nestalo prvýkrát rodicia nepopustili. Na ďalší deň komunikácia od p.ucitelky, že ako je možné, také niečo, že deti nemajú DÚ lebo rodicia im nedovolili prípravu.
Len milé deti vynechali dosť podstatné info, čo tomu predchádzalo.
Ak píšeš, že učiteľka je v pohode, za mňa musel tam byt vážny dôvod na taky krok.
@zanka777 urcite jej zavolaj. Ta uz asi tiez nevie co od dobroty.
A tiež nechápem celkom, že miesto zistenia verzie od učiteľky riešiš cudzie dieťa tu.
Treba sa opýtať učiteľky, moj syn mi vždy povie inu verziu ako učiteľka 😅
Nemyslim si, že by si dovolila nedat deťom obed... keď áno treba to určite riešiť🤷🏽♀️
@janage ja neriešim cudzie dieťa tu len názory či sa také niečo môže v nejakých prípadoch pane bože neukamenujte ma tu hneď.... Len sa pýtam... Ja som tiež zástanca toho že ak by urobilo dieťa niečo extra za hranice slušného správania (napríklad moje dieťa a učiteľka by mu za to zatrhla obed tak by som to asi brala ako dosť adekvátny trest)... Len sa pýtam či v nejakom prípade je toto možné...
@zanka777 a co chceš počuť? Nie, nemôže obed musia vydať. Áno môže, ak je na to adekvátny dôvod napr.dieťa sa predtým sťažovalo na nevoľnosť, napľulo spolužiakovi predtým do jedla, pre mňa osobne pri mojom dieťati aj iné.
Ja fakt nechápem, na čo ti okrem teda rozprudenia diskusie táto info bude z praktického hľadiska. Čo s ňou urobíš?
@lejusinka tak si predstav, že každý boží deň, okrem večernej hygieny ošetruje dieťaťu kožu cca hodina celý proces. Potom dieťa už nemôže chytať veci. Ak toto dieťa vymýšľa s večerou a napriek volaniu nedôjde, posunie ti to celý proces. A ľahko sa stane ze kobcite o pol desiatej desiatej. Ráno dieťa nevládze vstať. A už večer pri ošetrovaní je nervózne. Takže 2x sa stalo, že dieťa odmietlo večerať včas a veru už večeru nedostalo, keď si o pol hodinu, hodinu zmyslelo, že chce. Neumrelo od hladu a nie je odvtedy problém sa najesť včas.
Tiež napr. po viroze dlhšie nabiehavá na normálnu stravu aj keď inak je fit. No nebudem ho týždeň držať doma. Ide do školy, keď už je dobre po 2, 3 dňoch akurát teda ďalšie 2,3 dní obhryza suchar, kým ostatní obedujú.
Opakujem nevieme okolnosti.
@janage akoze co urobi s informaciou? Ved ide o ucitelku jej syna. Ked sa to nabuduce stane jej synovi, bude vediet, ci sa ma/moze ohradit, a ziadat iny trest, alebo ci ma taketo tresty tolerovat...to ze sa tu stretnu zeny, ktore musia rozoberat a komentovat to co netreba, aj ked staci jednoducha odooved,uz nie je autorkina chyba. 😎
@zanka777 nemoze, okamzite za riaditelkou…toto je na vyhadzov