Chcem sa opýtať ,či aj na školách kam chodia vaše deti ,dostávali papierik so svojím menom,kde má rodič zaškrtnúť či prispeje alebo neprispeje 2% z daní na školu. V oboch prípadoch,teda či ano či nie,má dieťa odovzdať papierik späť do školy. Obe naše deti chodili predtým do dvoch rôznych škôlok,nikde sa to takto nerobilo. Kto chcel prispieť na škôlky, zobral si k tomu tlačivo z kancelárie, nikde nevyzvedali či a kto prispeje či neprispeje. Ved je to dobrovoľné. Dávame tie 2% každoročne väčšinou chorým deťom,na niektorý DD a pod. Nechápem načo je škole potrebné vedieť či rodič toho-ktorého dieťaťa prispeje na školu či nie? Na čo im je takáto "štatistika" či "anketa" ? Majú vôbec právo na to? Alebo to ovplyvní "pohľad" vedenia školy na konkrétne dieťa? Má niekto tiež podobnú skúsenosť?
@anett9 neviem, či má právo, ale ja by som papierik jednoducho zahodila a zavolala triednej učiteľke, že ten papierik neodovzdáme, aby to nemuselo riešiť dieťa. ja robím v škole, preto som citlivá na rýchle odporúčania typu zavolajte médiá. ja by som po médiách siahala pokiaľ by som sa nedovolala spravodlivosti priamo na škole, pokiaľ by so mnou riaditeľ nekomunikoval. veľa rodičov dnes okľukou rieši veci a škola sa o tom dozvedá ako posledná. mne sa to teda nepáči. keď niečo mám, tak idem rovno za konkrétnou osobou a vysvetlím jej, prečo som sa rozhodla jej nevyhovieť, a keď nepochodím, potom predsa idem a riešim to so zriaďovateľom alebo médiami.
dám osobnú skusenost, syn chodí do 2.rocnika ZS a dcera do skolky, samozrejme, vsade by chceli pispiet. Ale ako uz spominala bonaqa2013 - nejde to. A syn tiez priniesol listok z skoly, kde mame zaiarknut, i CHCEME prispiet alebo nie. Samozrejme syn povedal, ze papierik maju priniest do skoly. Papierik som zahodila, synovi povedala, ze ak sa pani ucitelka bude pytat na papierik, nech jej povie, ze ja jej nan mozem osobne odpovedat/hodim do skoly pre syna osobne kazdy den, tak s tym nie je problem/.Nebudem syna zatazovat hlupostami a papierikmi, kde ma napisane, ci jeho tato chce alebo nechce prispiet a vysvetlovat podrobnosti. Na papier sa nik nepytal, takze to uz neriesim.
napisala by som na papierik co si o tom myslim a poslala riaditelke/riaditelovi.
podla mna na to pravo nemaju, je to tvoje osobne rozhodutie a nikomu sa spovedat nemusis.
Kto nechce nech neodovzda... Určite by som netraposila s médiami a taktiež nezaťažovala zriaďovateľa...
@anett9 nechapem zmysel, vyznam ani logiku tej ankety 🙂
ved kto chce da....kto nechce neda.....resp.ak skola ma chut robit promo - prispejte prave skole kam chodi vase dieta - staci vytlaceny kusok papierika s nejaky textom: svojimi 2% mate moznost prispiet aj skole kam chodi vase dieta, budem radi....bla bla bla.....
ale co chceli dosiahnut otazkou ci ano - ci nie.....nechapem 🙂))
len tak z cistej zvedavosti budem rada ak tu niekto potencionalny vyznam tohto vysvetli 🙂
Ahoj, u nas v meste to davaju na viacerych skolach, aj na strednych, ale nie je tam ziadne meno, len pocet osob, ktore by prispeli 2% dane. Je to informativne z toho dovodu, aby sa vedelo dopredu vytlacit dostatocny pocet tlaciv na danove na 2% pre rodicov. Tie papieriky skoly nikde neeviduju, potom sa to hned skartuje. Tam vyslovene ide len o priblizny pocet osob, ktore zamyslaju darovat 2% skole.
@alenah31 spolky čertové volky.
My sme vyplnali a nevidim na tom nic kriticke, resp. vyplnili iba ti co budu davat (na nastenke sme sa podpisovali doradu a pisali kolko kusov nas prispeje 🙂 Este to je aj verejne 🙂)))) a potom si vzali nachystane tlaciva)... a spat sa vratia vyplnene tlaciva (to mne osobne prekaza viac... preco by mala nejake ucitelka/riaditelka vediet kolko zarobime a pod... lebo tieto udaje su v tom tlacive uvedene), no ale co uz 🙂
Ci maju pravo? No kazdy si moze urobit anketu aku len chce....
Ale co by sa ti stalo keby si normalne zaskrtla nie a hotovo? 🙂))
ja som zahodila prvy papierik, nasledne poslali druhy. Zahodila som aj ten, no dovi-dopo, ani sa nebavim o takej blbosti, akoze budu zistovat, kto prispeje a kto nie. 😵
U nas na skole sa deju este aj take veci, ze dostanem oznam v slovnicku: "zajtra je den narcisov, priniest peniaze". To ma byt akoze rozkaz? 😀
@simca06022011 nevidim dovod nosit tieto papiere do skoly, na to je danovy urad
@simca06022011 to by sa jej stalo, ze nevie, ci preto, ze zaskrtne NIE, nebude na jej dieta hladene inak... A ak je to male dieta - ako mu vysvetlis to nie, ked ostatni ano???
Ak by mi aj druhykrat poslali po dietati papierik, zaskrtla by som Ano a poslala podla uvazenia, za mba zial po takomto postupe urcite velke prd ☹ namaha 0 bodov? Ked si predstavim kolko usilia to stoji maminu choreho dietata vyzbierat 2% a to ma ine fofry 24hodin denne okolo dietata, nepride domov do "kludu"po celom dni v praci. A najde si cas sa "predat", vysvetlit, poprosit...skola aspon naznacila, na co konkretne chce financie pouzit? Neznasam odkazovacky po detoch, na to su rodicovske zdruzenia, aby sa principialne veci riesili tam!!! A doneste peniaze na den barcisov-jaaaj uz aj by som bola v riaditelni!!!
@kaktusik007 su veci, ktore nikomu vysvetlovat nemusim a keby som aj, tak urcite si najdem dovod preco neposlem 2% do skoly/skolky. A radovo sa bavime o par 10EUR... ak vobec... A ja teda ak mame nieco taketo vyplnat a poslat riaditelke (a je jedno ci to nesie mala, alebo to nesiem osobne a poslem po ucitelke) to davam do obalky ;) cize moje dieta (teda to moje "male" ) si to neprecita.
@eeffka no ja som si to uz zistila, potvrdenie si beru take skolky/skoly, ktore maju napr. zdielane obcianske zdruzenie... cize viac skolok ma jedno a potom si rozdelia sumu na zaklade papierov od deti lahsie. My toto potvrdenie nemame, kedze podavame Bckove priznanie, ale aj tak sme to vypisali informacne (u nas nechceli anketu, len vyslovene ak sme poslali tak to potvrdenie o 2%). Ved neodpadne z nas ;)
@simca06022011 takze ked rodic napise, ze posle, ale nakoniec vyjde ze napr. 2% darovat nemoze, alebo daruje inde -- potom to ako riesia? ked sa prihlasi viac skol o 2%, ako v skutocnosti realne dostanu?
@kaktusik007 potvrdenie sa vydava PO podani DP.
@simca06022011 nevadi. je to iba zdrap papiera, ktory ma k nicomu nezavazuje... napisem ze som dala skole tie 2%, aj ked to nie je pravda... co potom?
@kaktusik007 potvrdenie sa vydava PO podani DP.
@anett9 tak to by ma napálilo. určite by som napísala zriaďovateľovi ZŠ - škola nemá na to právo. Moje deti chodili jedného času do MŠ, ďalšie na gymn., dcéra na ZŠ, - nemožno dať všetkým, ale len jednému. Takže sme si museli vybrať kde dáme e. Ale nikto nezisťoval, kde sme dali, či sme dali a pod. A možno by som upovedomila aj média.