Ahojte mamičky , dcérka mi ide robiť prestupové skúšky na Slovensku , hlavne teda zo Sj ...
problém ale je , že by som potrebovala zoznam spisovateľov a diel , ktoré sa na 1 stupni učia , kedže je teraz tu v Rusku v štvrtom ročníku , pôjde do 5 na Slovensku a musím sa s ňou doučiť , pretože nemá ani šajnu o literatúre , kedže nám pani učiteľky dala len slovenčinu a aj to sa mi zdá taká neúplná učebnica , neobsahuje to , čo bude obsahovať vstupná 5-tácka previerka 🙂
prosím vás tie , ktoré máte šajnu o literatúre 1 stupňa , mohli by ste mi to dať vedieť ? alebo učebnicu , alebo osnovu ... pretože ja to tu nemám ako zistiť , až keď prídeme na prestupky ... len by ma zaujímalo čo sa preberalo 🙂 , aby som s ňou mohla cez prázdniny sa poriadne naučiť , ja si to už nepamätám konkrétne ...ďakujem
@nelinka_sc tu je naša štvrtácka čítanka - aspoň tam máš zoznam autorov a diel z ktorých sú tu úryvky, + majú predplatený časopis slniečko a pracujú s textom v ňom
http://www.eaktovka.sk/catalogue/view/citanka-p...
je tu skupina učiteľky na MK, možno tam ti viac poradia, ja mám 4 áčku, v podstate literatúru teda konkrétne diela nejako neriešia, majú pracovný zošit, kde píšu resp. odpovedajú k danému článku, na písomky väčšinou z literatúry sú len poučky, my sme mali čo je rozprávka, televízia, rozhlas, verš, bájka, prirovnanie, pranostika a pod., konkrétne autorov a diela nejako podrobne ešte nerozoberajú, musia 4 x do roka prečítať ľubovoľnú knihu a napísať obsah + beseda so spisovateľom... takže skôr skús skupinu učitelky, lebo každá škola to má inak
ďakujem Vám všetkým 🙂 ešteže tak ..
@nelinka_sc Hlavne čo som si všimla, že učiteľka sa u nás zameriava na prácu s textom - takže k úryvku sú pod ním otázky k textu ako prerozprávaj príbeh, napíš kde sa udialo to a to, alebo vymenuj niečo z textu a podobne. Všeobecne sa tomu hovorí čítanie s porozumením 🙂 Ja by som sa opýtala na škole kam syn nastúpi, či ti môžu požičať čítanky pre 1. stupeň aby si sa mohla so synom pripraviť 😉
@nelinka_sc
skús prehliada´č
vstupná písomka 5. ročník
výstupná písomka 4.ročník
alebo doučovanie