Literatúra - 1. stupeň

nelinka_sc
17. máj 2016

Ahojte mamičky , dcérka mi ide robiť prestupové skúšky na Slovensku , hlavne teda zo Sj ...
problém ale je , že by som potrebovala zoznam spisovateľov a diel , ktoré sa na 1 stupni učia , kedže je teraz tu v Rusku v štvrtom ročníku , pôjde do 5 na Slovensku a musím sa s ňou doučiť , pretože nemá ani šajnu o literatúre , kedže nám pani učiteľky dala len slovenčinu a aj to sa mi zdá taká neúplná učebnica , neobsahuje to , čo bude obsahovať vstupná 5-tácka previerka 🙂
prosím vás tie , ktoré máte šajnu o literatúre 1 stupňa , mohli by ste mi to dať vedieť ? alebo učebnicu , alebo osnovu ... pretože ja to tu nemám ako zistiť , až keď prídeme na prestupky ... len by ma zaujímalo čo sa preberalo 🙂 , aby som s ňou mohla cez prázdniny sa poriadne naučiť , ja si to už nepamätám konkrétne ...ďakujem

bohuslava8
17. máj 2016

@nelinka_sc
skús prehliada´č
vstupná písomka 5. ročník
výstupná písomka 4.ročník
alebo doučovanie

darina1952
17. máj 2016

@nelinka_sc tu je naša štvrtácka čítanka - aspoň tam máš zoznam autorov a diel z ktorých sú tu úryvky, + majú predplatený časopis slniečko a pracujú s textom v ňom
http://www.eaktovka.sk/catalogue/view/citanka-p...

felycity
18. máj 2016

je tu skupina učiteľky na MK, možno tam ti viac poradia, ja mám 4 áčku, v podstate literatúru teda konkrétne diela nejako neriešia, majú pracovný zošit, kde píšu resp. odpovedajú k danému článku, na písomky väčšinou z literatúry sú len poučky, my sme mali čo je rozprávka, televízia, rozhlas, verš, bájka, prirovnanie, pranostika a pod., konkrétne autorov a diela nejako podrobne ešte nerozoberajú, musia 4 x do roka prečítať ľubovoľnú knihu a napísať obsah + beseda so spisovateľom... takže skôr skús skupinu učitelky, lebo každá škola to má inak

nelinka_sc
autor
18. máj 2016

ďakujem Vám všetkým 🙂 ešteže tak ..

darina1952
18. máj 2016

@nelinka_sc Hlavne čo som si všimla, že učiteľka sa u nás zameriava na prácu s textom - takže k úryvku sú pod ním otázky k textu ako prerozprávaj príbeh, napíš kde sa udialo to a to, alebo vymenuj niečo z textu a podobne. Všeobecne sa tomu hovorí čítanie s porozumením 🙂 Ja by som sa opýtala na škole kam syn nastúpi, či ti môžu požičať čítanky pre 1. stupeň aby si sa mohla so synom pripraviť 😉

alexandra2803
29. jan 2024

Dobrý podvečer, chcem Vás mamičky poprosiť, či náhodou neviete meno autora tejto básne Darček pre mamičku. Dcérka si to vybrala na Hollého pamätník, ale neviem nájsť autora. Ďakujem