Kúpiť už tenisky a papuče do školy?

26. júl 2023

Ahojte, chystáme sa do Banskej Bystrice do Európy a keďže u nás v meste nie je nejaký výber, rozmýšľam,či už nekúpim 11 ročnej dcére papuce,resp šľapky do školy a tenisky na telesnú. Veď za jeden mesiac prázdnin jej bohviečo už noha nepodrastie, čo poviete? Vždy sme kupovali až na konci prázdnin,tak nemam skúsenosť... Aký máte názor? Dakujem

zuzinka888
26. júl 2023

Ano kupujem skor, lebo a auguste yz len musime zobrat co im ostalo.

nikha2809
26. júl 2023

Ja kupujem až na konci augusta, je pravda, že už bohvieaký výber nieje, ale raz som takto dcére kúpila na zimu čižmy v októbri a v novembri jej boli malé 🙈

mija199
26. júl 2023

Kupujem na konci augusta, aj tak sú na jar melé.

cookie29
26. júl 2023

takej by som uz mozno kupila, mensiemu dietatu nie, tam je riziko, ze poskoci nozicka

jamabe
26. júl 2023

Ja mam tiež 11rocnu a noha jej rastie uz dost pomaly. Takže ja by som kľudne kupila.

jaond19
26. júl 2023

Kludne kup. Zvykla som kupovat 2 cisla, jedno aktualne a jedno vacsie. Nie je vacsej radosti ako ked mi uz v oktobri jedno z deti zahlasi ze ho tenisky tlacia.... u dcery (bude mat 12 uz rastie pomalsie) ale syn (7), to len čumím....

tanyan
26. júl 2023

Rast nohy je často skokový, tak ty vieš najlepšie kedy sa jej naposledy menilo číslo. Ak to bolo nedávno, tak pokojne môžeš kúpiť aj teraz.
Neviem či ešte kupuješ s nadmerkom, ale prezuvky treba aj tak voľnejšie, lebo na jeseň síce začne v silónkach alebo tenkých ponožkách, ale v zime bude mať hrubšie...

tanyan
26. júl 2023

@nikha2809 Od októbra do zimy je to ešte ok. Ale naša princezná mala cestou na dovolenku normálne obuté tenisky a cestou z dovolenky (po 12 dňoch) sa už do nich nezmestila. 😂 Našťastie beriem vždy do lietadla aj tenisky aj sandále...

autor
26. júl 2023

Ďakujem žienky, tak kúpim,keď budú mať vhodné. Nohu má cca 37-38, takže kúpim asi 38 a to ešte bude mať trochu rezervu. Teda jasné,že aj vyskúšame. Tiež neviem,či na konci augusta už nebude len čo ostalo a tá 38 je taká veľkosť,že sa hneď vypreda. Myslím si že jej nejako extrémne noha nebude rast,ja nosím 38-39.

patka06
26. júl 2023

Ak vieš aké potrebuje podľa požiadaviek školy a potrebuje nové, pokojne kúp
Šlapky na prezúvky vhodné nebudú, mala by mať obuv, ktorá pevne drží na nohe.
Moja dcéra na prezúvky vždy používala športové sandále, prípadne plátenky z leta, ktoré by na ďalšiu sezonu už aj tak boli malé.

autor
26. júl 2023

@patka06 no má tv klasika halové,resp s bielou podrážkou a ako prezuvky už mala minulý rok šľapky, viem že sa neodporucaju,ale keďže už tie deti idú do 6teho ročníka a majú prevažne už dospelácku veľkosť, už minulý rok mali takmer všetci šľapky a nič učitelia nevraveli

patka06
26. júl 2023

To sa celkom divím, že nič nevraveli - asi do chvíle kým sa na škole niečo nestane.
U nás sú na školách vyslovene zakázané

autor
26. júl 2023

@patka06 no je pravda,že už vo štvrtom ročníku mali niektoré deti šľapky alebo crocsy a nič nevraveli učitelia, ja som jej na základe toho dala až v piatom, lebo sme nenašli také papuče na jej nohu.

tanyan
26. júl 2023

To už môžeš kupovať rovno také, aby si ich mohla nosiť aj ty. 😉

autor
26. júl 2023

@tanyan no tento rok čo mala na tv, tak sme teraz v lete dali mojej mame, to bola veľkosť 37😂😂😂

tanyan
26. júl 2023

Naša princezná posledné leto v škôlke pred nástupom do školy mala balerínky (36) a skúšali si ich učiteľky aj kuchárka a boli im dobré... 😝

autor
26. júl 2023

@tanyan no teda😂😂 a je nejaká vysoká? Aj vy? Ja meriame 170 CM a mám tak 38-39 topánky, ale tiež niektoré dcerine spolužiačky majú vraj už 39-40...

zuzubb007
26. júl 2023

Ja by som objednala cez net topanky aj prezuvky tam je riadny vyber aj super ceny a velkosti sedia vzdy, v Europe v BB podla mna nemaju ziadny vyber ani velkosti nemali pred mesiacom detske takmer ziadne som nasrata isla z tade prec, ze objednam a za dva dni som mala krasne doma, podla mna uz cizmy budu mat 🤣

autor
26. júl 2023

@zuzubb007 vážne? Veď preto to riešim v predstihu, lebo ti obchodníci sa tak ponáhľajú,že už neviem či ako vravís,nebudú zimné veci tam😂😂😂 teda ja som pozerala len na ich stránke topánky a reku super ceny,pôjdeme pozrieť. A nevieš či tie ceny na nete a v predajni Decathlonu sú rovnaké?

zuzubb007
26. júl 2023

Mali by byt rovnake ale ako pisem vyber velkosti takmer ziadny naozaj ale skus a mozno budete mat stastie ja som chcela 36 a 31 detom a nemali ze vazne nic vsetko po jednej velkosti a hrozne boty a to bolo mesiac dozadu teraz to bude este horsie

klip0
26. júl 2023

Napríklad ja som v 11r nosila takú istú veľkosť topánky ako v dospelosti 🤷🏻‍♀️

simca06022011
26. júl 2023

nikdy som nemala problemy s vyberom, a nikdy som v BB nekupovala papuce v europe asi :D tam as vobec okrem protetiky (ta ma inak rovnake vzory furt, vzdy tam je ci idem v juli alebo septembri) nachadza nejaka riadna obuv? Inak kedysi som odkladala nakupy, ale teraz jej uz n oha nenarastie za par mesiacov o cislo, takze v klude, uvidis co sa vam paci (teraz citam ze ten decathlon), tak kup. Ja napr. nekupujem prezuvyka tenisky vobec, lebo z leta jej ostanu sandale, a aj tenisiek niekolko.. :D
Ja mam 12r dceru a nohu ma 39-40, ja som tiez uz vtedy mala nohu ako teraz.

klip0
26. júl 2023

@patka06 a aké prezuvky ak nie šľapky majú deti na ZŠ ? Napr chalani ôsmaci čo môžu mať aj 43 nohu ?

autor
26. júl 2023

@klip0 podľa mňa jedine sandále,lebo papuče by asi už ťažko obuli😂😂😂 myslím aj kvôli tomu,že ako by vyzerali v papučiach ak vôbec také zoženie clovek

autor
26. júl 2023

@zuzubb007 no uvidím,ak pôjdeme,čo nájdeme,ak nie, buď objednám alebo pozriem inde

patka06
26. júl 2023

@klip0 sandále, plátenky, niekde sú povolené aj crocsy ale musia ich mať cez pätu

autor
26. júl 2023

@klip0
@simca06022011 ja som cca v 13tich už bola tiež taká ako teraz aj výškou aj veľkosťou obuvi.
@simca06022011 ten Decathlone som chcela na tenisky, u nás v Sportisime nemajú teraz nejaký výber a zas na tv nemusí mať za 50€. Ináč tu je ešte Deichmann a CCC a to už vôbec nič tam nensjdem,bola som minule. Ale tiež rozmýšľam, či by nemohla mať tenisky čo nosí teraz, majú bielu podrážku, len neviem či aj odspodu alebo len zboku. Pozriem keď prídem z práce. A tiež asi na jar jej už budú male,tak by ich aspoň využila. Sandále má tiež,len to neviem či by chcela namiesto prezývok...

simca06022011
26. júl 2023

Pozri a uvidíš. My to takto riešime pár rokov. No sandále, také ako korkové protetika ma z minulého roka, ešte jej sú stale dobre... nie také nejaké " paradne". Šľapky som jej nechcela aké deti vraj nosia..

autor
26. júl 2023

@simca06022011 veru pozriem či by nevyužila tie tenisky, na jar jej podľa mňa už budú male,tskze zbytočne budú doma stať.

tanyan
26. júl 2023

Dcéra ide mať 9 rokov a meria 150 cm, topánky kupujeme už len dámske 37/38/39 (podľa strihu a účelu). Ona mala pôrodnú dĺžku 60 cm, tak sa smejeme, že nikdy nebola malá...
Ja mám 173 cm a 41, manžel 195 a 45.
Inak ja si v Európe v Deichmanne vždy vyberiem, resp. málokedy odídem bez krabice. A odkedy už pre dcéru nakupujem dámske, tak často z vybraného jednu krabicu pre ňu a jednu pre mňa - sandále, tenisky... Akurát by sme potrebovali viac miesta na skladovanie. 😀