Ahojte
Dcéra by chcela od nového šk.roku nastúpiť na ZUŠ, ale chcela by hrať na všetko naraz a kedže ja na žiadny hudovny nastroj hrať neviem, tak jej neviem poradiť.
Preto hľadám radu tu od skúsenejších, nejaké rady prípadne čomu sa radšej vyhnúť.
Ako to ide vašim detičkám, nájdu sa aj také čo po roku hudbu zavesili na klinec? Alebo ich to tak chytilo, že je to ich koníček?
@malulienka A má talent, hudobný sluch, zmysel pre rytmus? Ak celkom nie, tak klavír. Ak áno, tak hádam aj tie husle. Alebo zobcová flauta.
Bicie 😃
Na zaciatok je najjednoduhsia zobcova Flaute.
Pre lepsiu predstavu a orientaciu v harmonii zasa klavir.
Treba ratat s tym,ze bez cvicenia DENNE to bude tszke.cize vysledok Sa dpstavi tak rychlo,ako bude cvicit
To ju bude aj pohanat
klavír, alebo harmonika
ja som chodila na klavír.
Flauta. Lahucka, nestoji vela, nezabera miesto. A pozitivne vplyva na dychacie cesty.
tak ono v prvom rade treba sa asi porozpravat o tom, co by ju mohlo bavit. nech si proste vyberie jeden a nech vyskusa 🙂 neda sa vsetko naraz. my sme skusali klavir, ale moc to nefungovalo, tak sme od toho upustili, no nebudem ho nutit, ked to nejde, tak to proste nejde. skusi nieco ine. a mozno aj nic 🙂
Flauta, gitara, klavír
Moja chodí na hudobný krúžok kde sa deti najskôr oboznamujumu s notami a postupne so všetkými hudobnými nástrojmi a neskôr si sama vyberie čo ju bude najviac baviť .Takze skôr by som išla touto cestou ak máte možnosť
ahoj a skusala hrat na nejakych detskych hudobnych nastrojoch? napriklad xylofon alebo detsky klavir? ja som takto zacinala a isla som teda do hudobnej na klavir.
Ja by som tiez radila klavir, ale rataj s pomerne vysokou vstupnou investiciou.
Na nejake klavesy za stovku-dve zabudni, to jedine tak na chvilku, zo zaciatku. Inak musi mat min elektricke piano s kladivkovou mechanikou.
Flauta je za mna hrozna nuda, tam by som dieta nedala. Moje chcelo aj gitaru, ale chodi nakoniec na klavir.
Chcel gitaru aj ma , je ľahká tak to nejak zvláda aj bez denného cvičenia, to sa mu podarí tak 2xtyzdenne niečo prehrať.
@malulienka flauta alebo klavír. Ale ak dcéra nemá k hudbe vzťah, tak ju to baviť nebude dlho podľa mňa.. Ja som vychodila ZUŠ, hudobné aj iné krúžky, lebo to chcela moja mama. Absolútne ma to nebavilo, ani mi to moc nešlo..
@malulienka Moja tak chcela vediet na vsetkom hrat. Ona mala uz v skolke premyslene, ze na com vsetkom sa chce naucit hrat. Na gitare, na klaviri, na akordeone, na husle. Ale ona na to sla vylucovacou metodou. Takze...na gitare ju nauci hrat sesternica ktora tiez chodila na ZUS, na klaviri sa nauci sama 🙂 (ma doma klavir a rada si pohra sama podla sluchu hocico si zmysli), akordeon je vahovo tazky (ona bola, aj je utla, stihla) tak ten da neskor ked bude starsia a bude ho vladat drzat 🙂 Tak nam zostali husle. Tie boli vlastne skoro na 1. mieste, to mala nejak tak sama nastavene v sebe. Tak sme ju dali na husle. Spokojna je zatial, uz chodi na ZUS vlastne 5.rok. Doma sice minimalne trenuje, co je skoda ale stale sa tvari ze ju tie husle bavia a ze tam chce chodit. Ucitelka ju chvali, ze hra vyborne, teoriu zvlada uplne ze perfektne. Tak, pokracujeme v husliach 🙂 Kraaasny nastroj, krasny zvuk a ked vidim ake pokroky urobila za tie roky. Parada. Drzim palce nech si dcerka dobre vyberie a nech je hlavne ona sama spokojna s vyberom a nech ju to bavi.
Dcéra klavír chodila asi 12 rokov..syn ...syn husle skočil po 1.5 roku.ale na 90percent kvôli učiteľke...odp.klavir