Ahojte, poraďte prosím, ktorá školská taška je dobrá.
Ďakujem.
M.
Určite treba vyskúšať, syn mal najskôr tašku topgal,teraz má batoh stil
@miranda23 mame Beckmann a sme spokojni. Dobre recenzie ma aj Boll.
Topgal majú veľa miesta, pekne vyzerajú a majú veľa typov
Nasa mala Ergobag, ktoru nosila cely prvy stupen, bola bez poskodeni, tak robi radost dalsiemu dievcatku, ktoremu posluzi dalsie 4 roky. Syn ma tiez tuto znacku a zatial ju ma dva roky, pevne verim, ze do konca prveho stupna posluzi.
zo skusenosti ucitela by som nekupovala tasku s klopom ale len zipsom zvrchu. len klop zavadzia pri kladani veci a tiez v triede ako takej v priestore medzi stolmi
topgalky su jedny z najlepsich
@miranda23 ešte k tomu všetkému je dôležité, do akej školy ide dieťa, aké su tam zaužívané zvyky. U nás si napríklad deti nemuseli nosiť nič, čiže im taška slúžila akurát tak na desiatu a pitie. Tiež som kúpila Topgal a v priebehu roka som kupovala malý ruksak, lebo bolo zbytočné vláčiť takú veľkú tašku koli desiate 🙂
Výber je naozaj široký, so synom sme začínali s EMIPO, neskôr na II. stupni Walker by Schneiders a na výške Bagmaster. Dcéra zase Stil,Vans a Bagmaster.
A akú vybrať ? Dôležitá je výška žiaka, lebo stavba tašky je prakticky nemenná. Hmotnosť žiaka sa dá vykorigovať nastaviteľnými popruhmi tašky/batohu.
Orientačné výšky žiakov pozri na obrázku. Podľa toho vyberaj tašku/batoh.
Dobrá diskusia k výške žiakov bola aj tu: https://www.modrykonik.sk/forum/skolak/vyska-a-vaha-prvacika-2/
Toto sa neda pausalne povedat...kazde dieta ma inu postavu a inak siroky chrbat a inu vysku, ked ide do prvej triedy. Treba vyskusat v obchode (hlavne aj s hrubou bundou!!, lebo poznam prvakov, co maju 110 a aj takych, co maju 140cm a deti spageta a deti pri tele, ci dokonca sportove sirsie ramena, kazdemu samozrejme nesadne ta ista taska. U nas v skole vlacia vela veci, tie mikro ergobag tasky by im nestacili... porozpravaj sa s mamickami, co uz deti v skole maju, kam ides maleho zapisat. Ked nosia malo, tak je to jedno, budes ho vozit alebo bude chodit dlhsiu trasu sam?