Ktorá školská taška je dobrá?

miranda23
10. dec 2022

Ahojte, poraďte prosím, ktorá školská taška je dobrá.

Ďakujem.
M.

anjelicek26
10. dec 2022

Toto sa neda pausalne povedat...kazde dieta ma inu postavu a inak siroky chrbat a inu vysku, ked ide do prvej triedy. Treba vyskusat v obchode (hlavne aj s hrubou bundou!!, lebo poznam prvakov, co maju 110 a aj takych, co maju 140cm a deti spageta a deti pri tele, ci dokonca sportove sirsie ramena, kazdemu samozrejme nesadne ta ista taska. U nas v skole vlacia vela veci, tie mikro ergobag tasky by im nestacili... porozpravaj sa s mamickami, co uz deti v skole maju, kam ides maleho zapisat. Ked nosia malo, tak je to jedno, budes ho vozit alebo bude chodit dlhsiu trasu sam?

riskoh
10. dec 2022

Určite treba vyskúšať, syn mal najskôr tašku topgal,teraz má batoh stil

zuzahajdulka
10. dec 2022

@miranda23 mame Beckmann a sme spokojni. Dobre recenzie ma aj Boll.

ahooooj
11. dec 2022

Topgal majú veľa miesta, pekne vyzerajú a majú veľa typov

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lusu
11. dec 2022

Nasa mala Ergobag, ktoru nosila cely prvy stupen, bola bez poskodeni, tak robi radost dalsiemu dievcatku, ktoremu posluzi dalsie 4 roky. Syn ma tiez tuto znacku a zatial ju ma dva roky, pevne verim, ze do konca prveho stupna posluzi.

kacena4
11. dec 2022

zo skusenosti ucitela by som nekupovala tasku s klopom ale len zipsom zvrchu. len klop zavadzia pri kladani veci a tiez v triede ako takej v priestore medzi stolmi
topgalky su jedny z najlepsich

akvi
11. dec 2022

@miranda23 ešte k tomu všetkému je dôležité, do akej školy ide dieťa, aké su tam zaužívané zvyky. U nás si napríklad deti nemuseli nosiť nič, čiže im taška slúžila akurát tak na desiatu a pitie. Tiež som kúpila Topgal a v priebehu roka som kupovala malý ruksak, lebo bolo zbytočné vláčiť takú veľkú tašku koli desiate 🙂

paulinam99
11. dec 2022

Výber je naozaj široký, so synom sme začínali s EMIPO, neskôr na II. stupni Walker by Schneiders a na výške Bagmaster. Dcéra zase Stil,Vans a Bagmaster.

A akú vybrať ? Dôležitá je výška žiaka, lebo stavba tašky je prakticky nemenná. Hmotnosť žiaka sa dá vykorigovať nastaviteľnými popruhmi tašky/batohu.

Orientačné výšky žiakov pozri na obrázku. Podľa toho vyberaj tašku/batoh.
Dobrá diskusia k výške žiakov bola aj tu: https://www.modrykonik.sk/forum/skolak/vyska-a-vaha-prvacika-2/