Ahojte rodičkia,kto prosím určuje školský poriadok?Ide o to ze tu v našej školke nemôže rodič vstúpiť do škôlky .Dieťa odovzdávate pred dvermi vchodovými ako vo väznici pedagógovi.Hned ho chytia a berú do triedy ani pusu nestihnete dat proste mi to príde úplne hlúpe aby rodič v 21 storočí nemohol svoje dieťa prezut a nachystať a vyprovodit do triedy...co môžem podniknúť aby sa táto vec prešetrila keď v okolitých škôlkach môžu rodičia normálne vstupovať do budovy.Dakujem za radu
@anjelicek26 píše o škôlke😉
Môžeš sa na to opýtať na rodičovskom.
@luliu no neviem, moze byt tak alebo tak...
@anjelicek26 pise o skolke ( a ano, aj tam je SKOLSKY poriadok)
to ho ani neprezuvas ty?
@veronikaszabova ok v pohode... ale na tom, co som pisala, to vela nemeni... ucitelka dietatu pomoze, dieta si zvykne aj tak, lucenie bude kratsie a nebudu revy v satniach a pretlak rodicov, ze sa tam pred tou osmou ani nezmestia... u nas ani v skolke nemohol rodic do budovy, deti to inak nepoznali.. prebrala ich ucitelka od dveri, vyzula, zavesili spolu bundu a poslala k druhej ucitelke v triede a sla po dalsie deti...
@anjelicek26 mna neprestane udivovat ako ty vzdy napises, ako to funguje u VAS. a vzdy sa tvaris, ako poznas pomery vo vsetkych oblastiach slovenska. autorka sa nepyta, ako to funguje v NEMECKU, gronsku, aljaske. autorka sa pyta na slovenske pomery. a mimochodom, autorka sa pyta na skolku, nie skolu. a pre tvoju info, aj skolky maju SKOLSKY poriadok.
@anjelicek26 za mna to nie je OK, ze rodic nemoze rano byt v skolke s dietatom.
je to fakt zvlastne. nepoznam v sirokom okoli skolku, kde by rodic dieta daval ucitelkam k dveram. pocas covidu to tak bolo, ale bezne to tak nefunguje. a pravdupovediac si to celkom ani neviem predstavit v praxi, pri takych 2 a pol rocnych drobcoch. ja by som skusila obratit sa na zriadovatela.
@matkahelka ako keby to bola specialita nemecka...sestra ma deti v BA v skolke a do budovy tiez nesmu... kazda skolka to ma podla seba...
@anjelicek26 v ktorej skolke v BA rodicia do budovy nesmu?
@matkahelka urcite ti tu budem pisat, kde chodia mojej sestry deti do skolky 🙄 Kazdopadne to nie je nic vynimocneho a je vela logickych dovodov, preco to robit takto... ked jej to strasne vadi (ver mi, ze deti si zvyknu uplne v pohode), tak nech sa obrati na zriadovatela, ale prihlaskou do skolky podpisala aj to, ze suhlasi zo skolskym poriadkom a teda ide sama proti tomu, co podpisala a s cim suhlasila pred par mesiacmi, ked to dieta prihlasovala...
@matkahelka ani nasa skolka v BA to nepovoluje..dostali sme ako rodicia novych deti prvy tyzden vynimku. Poobede nam uz ale deti budu odovzdavat pri dverach.
@matkahelka u nás to ani za čo idú nebolo, ale mohol ísť iba rodič, nikto iný a len 1, nie obaja, max púšťali mamičku z mladším súrodencom, ak bola mamička na MS alebo RD
Najlepsie ked to prejednas s riaditelkou a ked neuspejes a chces byt iniciativna, obrat sa na zriadovatela skolky.
Toto 1x čítam počujem. Asi každý to ma zauzivane inak. Úprimne si to ale neviem predstaviť, hlavne pri deťoch ktoré idú 1x.
Každá Materská ŠKOLA =škôlka má školský poriadok, ktorý ako rodičia akceptujete a súhlasíte s ním po podpise na rodičovskom združení. Keď sa vám niečo nezdá ozvite sa na rodičovskom. Osobne v tom nevidím žiadny problém. Myslíš, že pani učiteľka ho nevie vyzuť/ vyzliecť bundu/ dať do správnej triedy?
Tiež nechápem túto módu zákazu vstupu pre rodičov. Vytráca sa tak osobný kontakt medzi rodičom a učiteľkou, zbytočný stres pre rodiča a dieťa.
Školský poriadok sa schvaľuje na rodičovskom združení. Čiže tam je priestor na diskusiu. Ak sa ti podarí spojiť sa s ďalšími rodičmi, bude to len plus.
Úprimne som rada, že to v našich škôlkach takto nefungovalo. Vždy sme normálne deti vodili do šatne, rovnako sme si ich preberali. Pri tom sme sa porozprávali s učiteľkou, inými rodičmi, pozreli sme si práce detí. Bolo to pre všetkých príjemné a taká rodinná atmosféra. Vďaka za naše škôlky.
Na prvom stupni v škole detto.
@anjelicek26 ach a preco by si to napisat nemohla? to uz mi je len intimny udaj napisat ulicu, na ktorej je skolka. bezne tu zeny pisu skoly, skolky, SS, kam im deti chodia. aj ja som to tu pisala. fakt, neskutocne osobna vec 🤦♀️
kazdopadne, urcite to nie je ok a urcite to nema same pozitiva.to sa rodic s ucitelkou rozprava o dietati v dverach? alebo ucitelka detske "vytvory", "prace" ukazuje rodicovi v dverach?
Ale kto ich preberá vo dverách budovy? Učiteľka? To asi nie, ona je predsa v triede, či behá ku dverám pre každé dieťa? Či pani upratovačka?
@ibrunova presne tak učiteľka a upratovačka preberajú dieta ...proste mi to príde úplne cez...aby si rodič nemohol svoje dieťa odniesť do škôlky a presne tak ani nevidel ich prácu co vytvorili ...
@matkahelka ved to vidia na rodicku (pre vsetkych a individualne kazdeho pol roka)... prace deti nosia domov... a ano ma to pozitiva, sleduj si najblizsie tri mesiace ako "dramy v satni" tu budu mamicky popisovat... to lucenie je proste pri dverach jednoduchsie a rychlejsie, plus veci, co som pisala vyssie... nebeha im sto inych ludi po budove a nerusi...
chápem ťa, ani ja by som nebola nadšená. Ak bude rodičko, určite sa na to popýtaj.
My sme to tak mali počas korony, blbosť ako mraky. Dieťa malo dva mesiace v škôlke ocikané slipy v skrinke, v sáčku už to pleseň chytalo, nevedela som skontrolovať či mu vreckovky, utierky netreba doplniť, nevidela som v akom stave má papuče, náhradné oblečenie či je čisté. S učiteľkami sme si niekedy ani dobrý deň nestihli povedať lebo behali z poschodia ku dverám... Deti strážili kuchárky 😀 pozitíva žiadne, dieťa ktoré chcelo vrieskať tak vrieskalo aj pred budovou..
@luliu u nás ani v škôlke sa nemohlo,zbytočne veľa ľudí, revucicu deti a ideál aj revucicu matiek,však pusa a papa,načo sa ešte trepať dovnútra? Veď ked idu deti von,tiež sa obliekajú,vyzliekaju,tak snáď to zvládnu aj ráno. Škola to isté.
Nehovoriac o Tom,že sa rodičia ponáhľajú do práce.... Isteže v prvý deň aj prvakov a aj počas korony pustili rodičov ,aj nastupujúcich škôlkarov. Ale inak nie.
@anjelicek26 nemecke deti mozno prace nosia denne, slovenske deti maju vystavene prace na chodbach a v satni, menia sa na tyzdennej baze a domov ich nosia na konci skol.roka. na rodicku nikdy priestor na ochkanie nad vytvormi nebol. a ak je skolka od 6-8, tak deti su vlastne rano 2 hod.s kucharkou, ci upratovackou, ak deti prebera ucitelka? a rovnako, ak sa rodic chce s ucitelkou rozpravat, tak sa s nou rozprava kedy? rano vo dverach? ci tiez raz za pol roka na rodicku? cele zle. pre nemecky studeny odchov deti je to ok, pre nase deti urcite nie.
@matkahelka opakujem, ze sestra to ma rovnako... maju vela akcii pre rodicov, vystupenia, rodicka... priebezne nosia vytvory domov. Jedna ucitelka preberie deti od dveri a odnesie danej ucitelke do spravnej triedy, nie je to ziadne umenie. Ze studeny odchov bohaca uz prehanas... myslis, ze dieta, ktore si obuje s ucitelkou papuce ma traumu a to, co si ich obuje s mamou nema? Predstav si, ze tie papuce si obuva samo aj ked sa vratia s prechadzky a aj po spinkani... trojita trauma! Fakt zbytocna debata toto... Mam pocit, ze ludia neznasaju vyslovene zmeny a ani sa nad tym nejako nezamyslia, pritom deti to riesia najmenej... btw. keby ucitelka ma davat kazdy den pokec s rodicom v satni o jeho dietati, tak nechava deti na toalete, v triede atp. xy minut denne bez dozoru, lebo 20 deti a ona sama na nich poobede... na toto su proste individulane rodicka, alebo zdvihne telefon a rodicovi zavola, ked sa nieco deje... ale tak nezhodneme sa...
U nas roky rokuce rodicia nechodia do budovy, takze to nie je nic "zvlastneho"
- rodicia nenosia prezuvky a celu zimu je v budove neporiadok navyse
- rodicia pomahaju detom sa vyzliect, vyzut, zavesit veci, v SKOLE to uz ale dieta nepotrebuje, robi to s neho nesamostatnu jednotku... to mu fakt nedoverujes, ze sa vie doplazit do vlastnej triedy a vyzliect?
- znizuje to pohyb cudzich ludi po budove, to, co ty beries ako "rodic" moze byt kludne nejaky pedofil alebo zlodej...
- pusu vies dat dietatu pred budovou, toto by som nehrotila...
Skolsky poriadok si urcuje skola, ak ti nevyhovuje, tak daj dieta na skolu, kde to nebude "väznica"...ver mi, ze to riesis hlavne ty, tvoje dieta sa bez problemov prisposobi...