Ak počas hodiny pustí učiteľka žiaka na WC, a žiakovi sa stane uraz, ktorý vyžaduje hospitalizáciu, kto je zodpovedný?
Riaditeľka vraví, že oni nie sú ústav aby mali nad žiakmi permanentný dohľad...
Len drbnuty rodič bude za toto viniť učiteľa resp.skolu.
Zodpovedná je skola. Jasne, že riaditeľka drzi pri učiteľkach. Ale zas, dieťa by naozaj tých 45 minút malo vydržať 🙂 učiteľka sa nemôže postaviť a ísť z triedy s ním len aby sa mu nič nestalo… chápeš
Myslim ze zodpovedna je skola ale fakt by uz rodic musel byt uplne padnuti na hlavu ak by toto riesil. Kebyze ucitel ziaka na to wc nepusti tak zas by bol zly 🙄
Aký ťazký úraz sa mu môže stať, ak ide na WC? Ak sa pošmykol a zletel zo schodov, tak to isté by sa mu stalo aj za dozoru učiteľky. Bežal alebo išiel slušne, krokom? Ak učiteľka nepustí na wc, je zlá. Ak pusti a stane sa niečo, tiež je zle.
Akú mal obuv žiak? Čo sa mu stalo?
Napíš konkrétne. Nie tieto dohady.
Tiez som za viac info, najma o motivacii. Co chces z tohto vytrieskat peniaze alebo o co presne ide v tejto otazke?
Čo konkrétne sa stalo?
Aby som to objasnila, žiak je epileptik, bolo mu zle už pred hodinou, učitelka o tom vedela, ucitelka ma v triede asistentku, mohla ho s nim poslat. Žiaka našli v bezvedomi s rozbitou hlavou, nevieme, či mal zachvat alebo nie. Pri prichode RLP uz bol pri vedomi. A nie nechcem vytrieskať peniaze ...mne by stačilo keby si priznajú že sa to nemalo stať, ze ich to mrzi...
Ak je žiak epileptik, učiteľka o tom vedela a vedela, že chce ísť na WC, lebo mu je zle a navyše mala k dispozícii asistentku, tak ju jednoznačne mala poslať s ním. V tomto prípade podľa môjho názoru pochybila škola.
To je prave nebezpecenstvo pri púšťaní na WC počas hodiny. Nerada som to robila a ak bolo niekomu zle, poslala som s ním ďalšieho žiaka. A to bola SŠ. Učiteľ by púšťať nemal a zdravý ziak by mal 45 minút vydržať. V tomto konkrétnom prípade, ak teda vedia, že je epileptik, vina jednoznacne pada na ucitelku. Mala s ním poslať asistentku.
oh tak toto mi je luto. Z pravneho hladiska neviem, ale zelam aspon skore uzdravenie. To im nebolo divne, ze sa dlho nevraca ci to bolo tesne pred prestavkou?
snad sa z toho aspon poucia
v tomto pripade je to jednoznacne chyba skoly .. asistentka mala ist s nim popripade aspon ziak iny aby dal pozor ... rozhodne skola by uznat chybu mala a mala by urobit opatrenia aby sa tomu zabranilo
Tá asistentka je pridelená tomu žiakovi, ktorý má epilepsiu a stal sa mu úraz? Lebo ak asistentka má na starosti iného žiaka, nie je povinná chodiť s iným žiakom na WC. Neviem si predstaviť, že s každým diabetikom, epileptikom, alergikom atď. bude niekto chodiť na WC.
@bluka2 ďakujem
O epilepsii vedeli a vedia, majú o tom papier, už jeden záchvat v škole mal. Preto som chcela vysvetlenie od riaditeľky, že prečo ho učitelka pustila na WC sameho...Sa mi vysmiala že nie sú ústav, to ma hodne zaskočilo...
@loliki asistent učitela, je asistent pre učiteľa, v tomto prípade nie je pridelený konkrétnemu žiakovi, v triede ich viacero má poruchy učenia, strieda sa pri žiakoch /aj pri tomto našom/
Ale asistentka pomáha pri vyučovacom procese, neslúži ako doprovod na WC.
Vysmiala?!?! 😧 Ako si na to zareagovala ty?
Možno si to mohla riešiť skôr s tou učiteľkou.
Ak mu bolo zle, mal sa volat zdravotak, ak ho skola ma.
@h2 ale on ani nemusel povedat, ze mu je zle, mohol sa len vypytat na wc a ona ho pustila. A teraz ked je problem, zareagovala obranne, ale nevhodne, ak sa vysmiala, ze nie je nie su ustav.
@loliki
@martinkatinka Autorka píše "bolo mu zle už pred hodinou, učitelka o tom vedela".
@h2 tak mala riesit zdravotaka
@martinkatinka No, čiže keď ho neriešila, tak pochybila škola.
zodpovedna je skola ..ale zas aj rodicia by sa mali uvedomit,ze dieta si ma vediet davat pozor -zalezi ako sa stal uraz ... preto vela ucitelov nechce pustat deti na wc mimo vyucovanie -ale to sa zas rodicom nepaci ..