Kto je zodpovedný za deti keď sú v škole ? Poškodenie gitary v čase družiny.

nicolas261
27. jún 2019

Môj syn je druhák na škole a chodí do školskej družiny . Neviem presne ako sa to stalo ale jeho spolužiak cez škd ho zevraj udrel do chrbta gitarov v puzdre on mu ju odsotil a zase sa to opakovalo tri krát . Samozrejme učiteľka si nevšimla skoro nič . Vlastne nikto , lebo každý má úplne inú verziu a aj deti v triede hovoria každý niečo iné . Pointa je ale ta že po škole sa zistilo že gitara je poškodená . Nevidela som ju a škola chce aby mi sme dali polku peňazí na gitaru mame toho chlapca . Ja na jednej strane chápem že ona je poškodená. Ale nemala by byt škola poistená ? Alebo zodpovedná družinarka ? Lebo tomuto niak nechápem úplne .... ďakujem

viera
27. jún 2019

No sranda je, ze na koho strane je pravda🙂...Vsetci maju ine verzie...Ziadne relevantne dokazy, tak by som sa nato.....Jeho problem, ze trieska niekoho po chrbte...A potom...Nedavala by som nic...

soldi
27. jún 2019

my mame poistku na deti, ze ak niekomu nieco poskodia. to si ale sukromne platime. ale v skole su poisteni len proti kradezi, co viem.
a neplatila by som nic. co ma mat co gitaru v druzine. cenne veci maju byt bokom odlozene alebo v skrinke a bie len tak sa niekde povalovat

sense
27. jún 2019

Nech skola predlozi dokaz ze moje dieta znicilo gitaru a potom sa mozme bavit o nahrade skodi... o o rem toho nechapem preco vobec malo to decko gitaru pri sebe a kde bol dozor

ivca88
27. jún 2019

Neviem ako by som sa zachovala.
Gitara bola koho ? Chlapcova alebo je to majetok skoly ako sucast družiny ?
Ak chlapcova, tak by mal mat take veci bud doma, alebo niekde bezpecne ulozene v skrinke.
Deti su deti a bezne nicia veci.
To ako keby das synovi notebook a jemu ho niekto v skole znici. Notebook sa da tiez pouzit v ramci vyucovana - rovnako aj gitara na hudob.vychove.
Takze je to na samotnom chlapcovi, ze ma byť zodpovedny k svojim veciam.
Ale pokial by sa ti syn priznal, ze ano, on mu ju nejako poskodil - a chlapec s gitarou by bol v tom uplne nevinne, tak tam by som im peniaze dala.
Kde je pravda ? Musite vediet vy.
Ale ak sa "bili " obaja, tak by som to brala asi tak, ako som to opisala vyssie

janinah
27. jún 2019

tvoj syn sa bránil,ak ma ktosi buchne,tak automaticky to odsotím,neplatila by som nič....na druhej strane učitel nemá šancu toto ustrážiť a čo vlastne robila gitara na škd?...na mieste oných rodičov som ticho,lebo ak ich syn začal,tak ešte vy sa môžete sťažovať...

nicolas261
autor
27. jún 2019

No môj syn mi odprisahať že áno odsotil mu ju ale na základe toho že ho s ňou opakovane udieral ... gitara je chlapcova a má ju v družine zevraj preto lebo chodí na poobedná krúžok v škole . Lebo jasne že som sa pýtala ako je možné že je v triede a že take veci tam nemajú čo byt . Odpoved bola že môžu a že to má povolené .

eliska13
27. jún 2019

@nicolas261 nic by som jej nedala z principu.Nemal ju jej syn vyberat a trieskat tvojho po chrbte.Ma ju mat odlozenu v skrinke.nieco podobne bolo, ked syn mal pod lavicou florbalovu hokejku spoluziaci mu ju zobrali cez prestavku hrali sa nahanali zlomili ju a nikto nebol vinny, ale moj syn mal dovolene od triedneho ju mat vzdy v ten den na zemi pod lavicou.Synovi ju nechceli vratit, ked si ju pytal.

tropkica
27. jún 2019

@nicolas261 tak ja by som nedala ani cent, jej syn si sam poskodil gitaru, jedine co vedia vsetci dosvedcit je to, ze ho proste udrel on svojou gitarou, takze by som argumentovala tym, ze ako je mozne,ze sa ohanal gitarou, za prve mohol tvojmu synovi velmi ublizit a za druhe ako to je mozne, ze sa zazenie gitarou? ved to co je :O

ivca88
27. jún 2019

@tropkica teraz ma to napadlo. Ze svacnutie takou gitarou isto bolí.
Rodicia mozu byt radi, ze to takto dopadlo.
Keby mu tresol po hlave, no neviem.
Nas vzdy ucili ze vsetko cenne ma byť doma alebo v satni, pod zamkom. Hotovo

erickatt
27. jún 2019

@nicolas261 a keby Teraz ides ty so synom na rengen, že má bolesti a podliatiny?? Co urobia??

barbellka
27. jún 2019

@nicolas261 ak ucitelka v druzine nevidela tento incident (co sa moze stat aj ked by nemalo pri tak malych detoch) nemala by ziadat od teba nahrafu skody.

barbellka
27. jún 2019

@nicolas261 a otazka kto je za ne zodpovedny - v case vyucovania triedna, v case druziny vychovavatelka. Cize na tvojom mieste by som si podala pisomne ziadost riaditelke a prosila o vyvsetlenie na zaklade coho mas zaplatiti pozadovanu ciastku penazi

nicolas261
autor
27. jún 2019

Ďakujem veľmi za poradenie a zajtra idem písať da školy mail , aby som mala aj dôkaz

amelia000
27. jún 2019

@nicolas261 este sa ale uplne kludne mohlo stat ze tu gitaru poskodil vtedy ked nou udieral tvojho syna. Cize este nato by som skor reagovala ze si ju poskodil vtedy.

Z pravneho hladiska je to slovo proti slovu a ten kto ma skodu tak nanom je aby dokazal ze mu to niekto zavinil. Nikto to nevidel, nikto to po bitke neskontroloval. Nema jeden najmensi dokaz. Nie nic by som neplatila. Uz len z toho ze on bil tvojho syna.

Z pohladu tvojho syna to ako moze vyzerat ...tak on ma bil gitarou ktora sa boh vie kedy poskodila a moja mama mu prispeje na inu alebo opravu aby ma nou mohol bit zas?

Blbost ale princip: ak ma niekto bije pravitkom v skole a zlomi ho na mne mam mu ho zaplatit? Po druhe prislo sa nato az doma. Ten chlapec co tu gitaru ma kludne sa mohol niekde potknut a narazit nou. Bitka v skole len ako dobra zamienka mu mohla padnut vhod.

Po dalsie nosi ju zo sebou lebo potom chodi na kruzok. Cize nejde domov lebo by si tu gitaru nechal doma. po skole vydvihol a siel na kruzok. Cize ked sa nato prislo az doma ten chlapec pravdepodobne bol na kruzku. A ta gitara ak nanu hral bola v poriadku.

nicolas261
autor
27. jún 2019

Viete najlepšie je , že môj syn je od víkendu chorý a nikto si nevypočul ani jeho verziu jak to bolo .. A ten maly zevraj na tom krúžku prišiel nato že má poškodenú gitaru lebo zle hrala

sense
27. jún 2019

@nicolas261 uz len kvoli tomu by som nic neplatila a ziadala dokazy rovnako ako ked uz vypocut aj syna.. maly nema co otlkat gitarou ine deti a sam si nicit veci...
myslim ze to hodil na tvojho syna kvoli rodicom

evkamotka
27. jún 2019

Otazka znie, preco s nou majitel manipuloval ked bol v druzine a nie na kruzku. Nic by som neplatila

haanovajana
27. jún 2019

Nic by som neplatila,este ho udieral a mam mu to platit.

mamkababkajanka
27. jún 2019

@nicolas261 tak by som im povedala, nech mi dokazu, ze si ju neposkodil ked nou bil MOJHO syna! Navyse...ak teraz tvojho syna o 2 tyzdne bude boliet chrbat...moze to byt kludne nasledok toho, ze ho nejake decko, co sa neznesti do koze bilo gitarou po chrbte (to by som im urcite pripomenula) a navyse... boli pocas tej druziny vonku alebo dnu v triede? Lebo ak dnu v triede, tak vychovavatelka si to musela vsimnut. To nie je ze nahodne niekoho capnes. A gitara tiez nie je malicke pravitko 10cm. Takze mozno by som ziadala vysvetlenie ako je mozne, ze si nevsimla, ze niekto niekoho opakovane buchal gitarou.

amelia000
27. jún 2019

@nicolas261 chudacik, :D ako si teraz zabila povacsine ked gitara zle hraje tak je rozladena jedine sa mu mohol povolit ten srubovaci kolik( uprimne nemam sajnu ako sa to vola) a dali tj aspon vediet ako poskodena? Prasknuta? Poskriabana?

alenkaorava
27. jún 2019

@nicolas261 Chlapec si poskodil gitaru sam, pretoze nou buchal vasho syna. Ten uder mu gitaru poskodil. To je moj nazor.

jankapepe
27. jún 2019

@nicolas261 čo presne je na tej gitare poškodené?

loliki
27. jún 2019

@nicolas261 Ja by som neplatila nič. Gitara, ako aj iné hračky z domu tam nemajú čo hľadať. A ak sa tam nosia, tak na vlastnú zodpovednosť. Keď s ním chlapec búcha hlava-nehlava po iných, tak by som si od jeho rodičov pýtala bolestné za ublíženie.

nikaeli
27. jún 2019

Podla mojho nazoru - skola, ucitelka, druzinarka - nie su zodpovedne za poskodenie gitary, nakolko nebola sucastou vychovno.vzdelavacieho procesu a nie je ani majetkom skoly. Zodpovedne za gitaru je dieta, ktoremu patri - ma si na nu davat pozor. To, ze ma dovolene mat ju v druzine este neznamena, ze je za nu zodpovedna vychovavatelka. Keby tam mal kazdy nieco osobne (co nie je nevyhnutne mat v skole), za vsetko zodpoveda ucitel?? Mna zarazil fakt, ze namiesto bitky ako takej sa riesi poskodenie gitary. Naviac rodicia toho chlapca by sa mali uvedomit - ked ich syn bil Vasho svojou gitarou, nevidim dovod platit za jej poskodenie.

livka_
27. jún 2019

@nicolas261 je tu strasne vela dobrych nazorov, povyberaj si niektore vety a pouzi ich v tom emaile pre riaditelku. Spises celkom rozumne stanovisko. Tiez myslim ze sa v skole viac pozera po hmotnych statkoch ako po zdravi maleho dietata. Gitarou po chrbte.. to uz vazne nemaju rodicia toho muzikanta zrovnane hodnoty?..hmm

barbellka
28. jún 2019

@nikaeli ale ona sa pytala v nadpise otazku kto je zodpovedny za deti v case druziny a to jednoznacne vychovavatelka. Za to ze si ziak znici gitaru, ktora tam de facto nema co robit samozrejme nenesie vinu ucitel. Len ak ucitelka nevidela situaciu tak jednoznacne nemoze povedat kto ju znicil a pytat peniaze.

@nicolas261 a ak ti mozem poradit okrem emailu napis aj oficialny list postou. Ten sa nestrati a ako ucitelka ti vravim - email nema taku vahu ako list. Kludne na konci mailu napis ze toto iste posielas aj v listinnej podobe. Ja by som tam napisala ze chces vysvetlenie na zaklade coho mas zaplatit uvedenu ciastku, kto zodpovedny za deti videl vzbiknutu situaciu a ako je mozne ze vychovavatelka nezasiahla ked videla ze tvoje dieta bije spominany spoluziak.

amelia000
28. jún 2019

@nicolas261 inak daj vediet ako to dopadlo, toto sa potom isto zijde aj ostatnym rodicom 🙂 drzim palce

nicolas261
autor
28. jún 2019

Ďakujem a dnes prídem napísať a napíšem to aj listom. A ja som tu gitaru nevidela .ked má zavolali do školy gitaru tam nikto nepriniesol a ani fotku som nevidela . Proste nič .

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evkamotka
9. júl 2019

@nicolas261 ako to dopadlo?