Prosim,je tu nejaka pani ucitelka,v ktorej triede sa kradlo? Nemyslim desiate,ale peniaze... Poradte mi,co mam robit,som z toho nestastna... Pravidelne miznu v mojej triede peniaze (osmaci na ZS). Ziaci aj rodicia su informovani,ze nemaju do skoly nosit peniaze a ak maju,treba si ich ulozit do trezora. Policajt mi povedal,ze oni do skoly nepridu,lebo nejde o vacsi obnos penazi (zlodej kradne max. 20€ na jedenkrat) a ze ja nemozem nastrazit pascu,lebo by som z toho mohla mat problemy... Tak uz neviem... Ak mate skusenosti,ozvite sa,ako ste postupovali,a ci ste boli uspesne. Vdaka.
@jankanelka Deti si tie peniaze nechavaju v taske? Kedy dochadza ku kradeziam - kym su na obede, v labaku, na telesnej, polovica triedy v inej ucebni...? Nosia si tasky so sebou alebo ich nechavaju v triede nestrazene? Napis podrobnosti, podla toho vieme poradit dalej
Naposledy zmizli na karnevale zo satne a predtym z tasiek na chodbe... Mozem dokola opakovat,aby to nenechavali na nestrazenych miestach...
Treba dať kamery na chodbu, mu nás v škole je na každom poschodí niekoľko kamier, aj na školskom dvore. Aj keď niekedy sa stalo napr na WC niečo cez hodinu ( pokreslené al rozbité dvere,fajčenie na WC ), tak žiaci prišli povedať a pozrelo sa na kamere kto tam vtedy išiel.Vo vnútri WC kamery nie sú. A z tried už nemizne nič, pretože aj keď je prázdna trieda tak žiaci vedia, že by sa zistilo kto do tej triedy išiel.
@bykaterina kde ju najdem? Neviem sa tu v tych skupinach orientovat... Dakujem
@lentilkapb dakujem,uz som sa tam pridala
@jankanelka bohuzial to je tazke zistit ked ostanu veci nestrazene v satni alebo na chodbe :(
Suhlasim s @anesim kamery na chodbach pomozu
@jankanelka ako reaguju rodicia vseobecne a potom dotknutych ludi...by som na rodicku povedala nech navrhnu konkretne riesenia, s ktorymi vsetci suhlasia....lebo ak to nejak netankuje ich, lebo v prvom rade su to ich deti a ich peniaze, tak ty sa mozes aj rozkrajat a nic z toho
@jeennyv mali sme aj špeciálne rodičko kvôli tomu... Ale individuálne sa to zle rieši...pár rodičov bolo naraz a ostatní priebežne jeden- dvaja... Riešenia? Návrhy? Žiadne... Asi dvaja navrhli kamery na chodby. Predniesla som to vedeniu,uz je na nich,ci do toho investujú alebo nie... Myslím,ze ja som urobila proti krádežiam maximum. Teraz je to na žiakoch (nenosit peniaze a cenností,resp.uschovavat ich v trezore) a vedení (kamerový systém).
@jankanelka aj ja si myslim, ze ides na maximum, ale ked nie su riesenia a zaujem..tie kamery to su investicia a dnes myslim, ze skoly potrebuju na ine....cize len ty si robis starosti...
skus skupinu ucitelky na MK skor asi dostanes odpoved