Poprosím šikovne baby o kontorlu ulohy z Aj.
Ďakujeme
ja určite odporúčam doučovanie, možno by aj krátkodobé pomohlo, kde by sa dobehli tie základné veci, lebo sa to potom do budúcnosti bude len a len nabaľovať,
škoda by bola znechutiť angličtinu, ako jazyk nie je ťažká, len potrebuje dobré vysvetlenie zo strany učiteľa a pravidelné precvičovanie zo strany žiaka (rodičov)..🙂
Ak chcete napis súkromnú správu a vieme prejsť znenie úlohy a časy + nejaký ten slovosled 🙂
@janagem mala napísať busy week. Nebolo zadané v akom čase, len opísať busy week
Ono tam je hlavný problém to, že tam má viac rôznych casov 🙂 ja by som to písala v pritomnom, to je jednoduchšie a nebude zle nakoľko do škole chodí stále - takže "I am in school every day. My school starts at... And finishes at ..". "I have to prepare for the next school day every afternoon or evening." Osobne by som nenapísala write homework ale správne by bolo I do my homework. I have two times dance training je trošku zle, lebo sa to dá napísať ako "twice a week I have dance classes" ak za tým chcete tu performance part (lebo pokračuje veta) alebo "i have dance classes twice a week and sometimes perform in public (?)."
I'm a member of sports club (dôležité s, lebo u nich nie je len jeden šport, prípadne vie definovať). A môže napísať I have trainings or I attend trainings. Podľa toho čo sa vám páči viac.
A ukončila by som to I also walk my dog every evening.
V pohode skúste prepísať a poslať a môžme pozrieť ako ďalej 🙂
@janagem ide to skúsiť poopravovat. Zatiaľ ďakujeme
@janagem prepísane 😊
Skoro super 🙂 akurát to ešte zmeňte na read books, do my project.
A má to byt have trainings alebo attend trainings - je to to isté ale skúste vybrať len jedno 🙂 ale inak veľmi pekne (a kraaasne pise)
@janagem ďakujeme veľmi pekne a good night
Zdravim 🙂 akurat predlozka so skolou sa pouziva I am at school..nie in.. a I am nie je skrateny tvar cize ' prec 🙂
@lubkovaandrejka Hm, už je to odovzdane
A kedze sa pouziva pritomny jednoduchy cas, ma tam byt - read books, do my project...
Keby to robila v tejto chvili,tam zase chyba 'to be' v spravom tvare cize I am reading books.. ale to nie je tento pripad.
No skoda,ze som to objavila az dnes:/
Este tam vidim chybny slovosed.. ak budete nabuduce potrebovat, kludne napiste, rada pomozem 🙂
@lubkovaandrejka ďakujeme 😊
Čo sa týka časovania, použitie predložiek miesta a času tak je to celé zle. 🫣
Odporúčam si prejsť ešte raz (najprv v slovenčine) a potom skúsiť preložiť do angličtinu. 🙂