dobry vecer, vedeli by ste mi, prosim vas, skontrolovat uvahu, ci je dobre napisana? popripade ci tam nie su gramaticke chyby, chybajuce ciarky alebo nejake navyse. vopred dakujem😄
Ešte som si všimla v slovách vedieť a udržať sa mi zdá že chýbajú mäkčene.
Mne trosku chyba to, co uvahu robi uvahou, teda nejake vlastne postoje. Toto je skor zbierka fraz zo zenskych casopisov 19. storocia.
Zarovnanie oboch stran (do bloku) neodporucam. Dosahuje sa za cenu deformacie medzier medzi slovami, co je pri citani ovela neprijemnejsie ako strpaty pravy okraj.
@ivka225 v každom úradnom písomnom styku sa využíva zarovnanie texte z oboch strán, tak isto aj v literárnych dielach, je to štandard. Rovnako sa tak píše každá práca na VŠ, či už ide len o seminárnu práce alebo o bakalárku či diplomovku, tam sa to bude už vyžadovať. Ponechanie takéhoto ,,strapatého" textu v písomnom styku v určitom postavení, napr. úradníkom, považujem za neprofesionálne. Takže bude lepšie, keď sa to naučí už teraz.
@lilope Z ucebnej pomocky "Zakladne pravidla typografie na webe": Zarovnanie do bloku je vhodnejšie pre tlačené materiály. S takouto formou sa stretávame napríklad pri knihách alebo časopisoch. Web je v tomto opäť trochu odlišný. Zarovnanie do blokov spôsobuje nerovnomerné medzery medzi slovami. Keďže sa na webe používa väčšie písmo, do riadku sa zmestí mednej slov, čo tieto medzery zväčšuje a text je horšie čitateľný. Na svojej stránke z tohto dôvodu môžete pokojne použiť zarovnanie vľavo.
3ti riadok: ktorí s mäkkým i