Koľkokrát môže dieťa prestúpiť na inú ZŠ počas školského roku?

lolinko
21. aug 2019

Ahojte
Nenašla som nikde tému ohľadom nášho problému resp. situácie...
Neviete mi niekto poradiť koľko krát môže dieťa prestúpiť počas školského roku na inú základnú školu?

letfenixa
21. aug 2019

Pochybujem, ze je nejaky limit.

veronikaszabova
21. aug 2019

@lolinko myslim, ze to nie je nijako limitovane

bubalea
21. aug 2019

Tiež si nemyslím, že by to bolo nejako obmedzené ale zase na druhej strane asi sa to nedá, že každý mesiac na inej škole aby bolo dieťa

lolinko
autor
21. aug 2019

No skúsim sa informovat, už hádam bude niekdo v škole...
Ale ďakujem za odpovede

namornicka
21. aug 2019

@lolinko ale zas kto by to robil dietatu, ze mu bude menit skolu pokial to nie je nevyhnutne.

lolinko
autor
21. aug 2019

Ja som sa pýtala či náhodou nemá alebo niekto nebol v podobnej situácii .
Skúsim to napísať zrozumiteľne...
Momentálne bývame v rodičovskom byte (Petržalka) a riešime hypotéku a kúpu domu (Veľké Úľany) Rodičia byt aj v Petržalke predávajú a idú kupovať dom v Senci ..
Každý sa chce osamostatniť a mať svoje.
Len tu nastal problém ..syn je prijatý v Petržalke na ZŠ.. (ide do prvého ročníka)
A vyzera to tak že byt v Petržalke sa predá skôr ako my doriesime hypo a kúpu (s tým sme nerátali)
Rodičia nám povedali aby sme zatiaľ išli k nim a prehlásili syna do Senca a že keď doriesime kúpu a úpravy na našom dome, tak syna zas prehlasime už tam.
...Viem že sme to mali riešiť skôr, ale bohužiaľ nam vyšiel čas takto ..
Ja nevidím problém cestovať so synom do školy či do jednej, druhej alebo tretej...ale máme ešte trojmesačné bábo a muz robí na smeny a rodícia ešte pracujú ..
A nechcem stresovať syna aby jeden mesiac chodil do jednej školy, druhý inde a nakoniec do poslednej ....

veronikaszabova
21. aug 2019

@lolinko asi by som riesila iba skolu v Senci, potom Velke Ulany.
Petrzalku by som vynechala, ked uz ste odtial kvazi jednou nohou prec.

letfenixa
21. aug 2019

Pokial je to maly prvak, tak premiestnovanie zo skoly na skolu je velmi zly napad.

matkahelka
21. aug 2019

Suhlasim, pri prvakovi by som zmenu neriesila. V dnesnej dobe skoly nemaju rovnake ucebnice, pismena sa beru v inom poradi. Dieta ma stres uz len z toho,ze je v skole, ze je to iny prisnejsi rezim ako v skolke, zvykat na novy kolektiv a ucitelku... ja by som to nerobila

ajsha123
21. aug 2019

Syn prestúpil v 1.rocniku,ale presne v polroku. Od 1.2. Tak mi radili v novej škole... Aj kvôli poplatkom, obec prispieva na žiaka... Syna v starej skole šikanovali, bolo to nevyhnutné. V starej škole mal iné učebnice, v novej tiež, ale čítať vedel už pred nástupom do školy, všetko dobehol.
Ale keby mal takto prestupovat mladší syn, ktorý zo začiatku ledva držal s ostatnými... Tak asi by sme to nedali.

ajsha123
21. aug 2019

A keby ste si niečo prenajali vo Veľkých Ulanoch a šli rovno tam? Už od septembra?

portret7
22. aug 2019

petrzalku by som neriesila, iba senec a ulany, ak si mobilna...minuly rok syn prestupoval v 1. rocniku na jar, pohoda, dobehol, co bolo treba.

evkamotka
27. aug 2019

Ulany nie su od senca daleko, neda sa byvat u rodicov a syn hned ze by nastupil do ulan? A mesiac, dva, tri by si ho tam vozila? Predsa len, prvak...