Ahojte.
Moj syn mal horucku a kasle od dnesnej noci.
Chcem ho nechat doma pondelok a utorok.Akurat sa mi nechce ist s nim k lekarke..lebo mu neda ziadne ine lieky nez to co mu davam.a zbytocne sa budeme musiet trepat busom po vonku a sediet s chorimi v cakarni..
Tak som myslela ze by som napisala ospravedlnenku na dva dni ja.Alebo mi na poziadanie mohla dat aj doktorka razitko?Akurat nie je velmi ochotna.
Ahoj rodic moze ospravedlnit 2 dni, takze si ho kludne nechaj doma. Skore uzdravenie 😉
Spýtaj sa v škole svojho syna, každá má iné pravidlá,čo platí v jednej, nemusí platiť v inej.
Ale myslím si, že 2-3 dni 1x za polrok ospravedlnené rodičom by mali akceptovať v každej škole.
Synovi skoré uzdravenie prajem.
Na našej zs 3 dni za polrok, ale nesmú byť za sebou ....ale to bude asi opatrenie pre starších ziakov...
Zavolaj učiteľke ....u nás s tým nebol problem, keď si dala učiteľke dopredu vediet, tak potom stačila ospravedlnenka od rodiča
Záleží od školského poriadku jednotlivej školy - u nás je to 2 dni. Zavolaj učiteľke, že ho nechávaš doma.
u nas je to 5 dni za cely skolsky rok 🙂
U nás na ZŠ môže rodič ospravedlniť 5 dní, stačí ráno zavolať p.učiteľke a povedať jej, čo je vo veci. Potom do žiackej napísať ospravedlnenie a podpísať. skoré uzdravenie!!!
U nas je to len jeden den. Dcera ide na susredenie, pricom vymeska dva dni a musime dopredu poziadat riaditelku o uvolnenie. Kazda skola to ma inak.
u nas 3dni za stvrtrok.
U nas su to dva suvisle dni, kolko krat za rok nie je relevantne. Toto bude asi v kazdej skole inak. Ale hlavne zavolat rano ucitelke a vysvetlit situaciu, to je hlavne, ze nie az spätne, ked je dieta zdrave.
u nas su to 2x 2 dni v jednom polroku. riaditela sme ziadali o mimoriadne uvolnenie z dovodu dovolenky posledny tyzden pred koncom sk. roka a v pohode. ale trebars je to aj individi, ucitelka mi spominala, kedze maly vymeska priemerne 10 hodin za cely polrok, tak by nebol problem, keby sme z rod. dovodov ospravedlnili castejsie. ale ked nie je dovod, tak naco.
u nas v skole je 5 dni za skolsky rok
Podstatné je, čo je v zákone. Škola si stanoví svoje pravidlá, ale ty si zisti, čo hovorí zákon. Ja ospravedlňujem deti počas roka aj 20 krát a nikdy nebol problém.... viac dní za sebou od lekárky ako samozrejmosť.... inak sa nestresuj 😀
U nás sú to tiež dva dni. Ja chodím bežne k lekárke aj keď jej nedá ATB, ale dá mojej dcére kľudový režim na 3 dni.
u nás je to tiež 2 dni choroby, ktoré môžu kľudne nasledovať za sebou. Minule som potrebovala 3 dni, zavolala do školy, oznámila, že sa nechcem s virózou trepať k lekárke (virózu aj tak malo pol školy), povedali samozrejme, veď sme všetky matky, tak to chápeme 🙂
Inak naša škola má školský poriadok na internete, pozri, či aj vaša škola nemá tieto údaje na svojej www. stránke, poprípade zajtra zavolaj a informuj sa.
U nás tri dni a po dohode s tr. učiteľkou aj päť dní ... naša je tretiačka ...
Toto som riesila minuly tyzden,kedy bol syn chory a nechcela som ist k lekarovi.mal len nadchu a zvysenu teplotu.volala som ucitelke,ze ako dlho ho mozem nechat doma bez toho ,aby sme navstivili lekara a povedala ,ze to je len o tom ako sa my dve dohodneme.pozname sa,vie,ze by som jej neklamala,ze je chory...
u nas v skole v pohode ospravedlnia aj cely tyzden, ak to nie je pricasto, oficialne je to 3 dni na polrok od rodica ospravedlnene...
Myslím, že to záleží od školy. U najstaršej na strednej môžem 2x za polrok u strednej na ZS 3 alebo 5dní presne neviem