Knihy v piatej triede

daniela1978
12. nov 2014

Mamičky piatakov, mohli by ste mi napísať, aké knihy používajú Vaši piataci? Hlavne kniha z matematiky a SJ. Knihy, ktoré majú naši, tak to je niečo neuveriteľné, kniha veľká, ťažká a plná hlúposti. deti sa nemajú z čoho učiť. Ďakujem za každé info.

lolinko
12. nov 2014

Ahoj
Ja mám doma piataka a ide ma rozhodiť od nervov čo sa týka školy a ich učenia.
Knihy ťažke, napísane nezmyselne...kolko krát my dospelý musíme luštiť a nervačiť sa pri domácich úlohách a poznámkach. Nerozumiem teoriu ich učenia a to som vcelku ešte mladá 🙂 ale najviac sa teším teraz na rodičko. Mne zas najviac vadí ako sa učia Dejepis, Nauka o regione, Slovenský jazyk a Anglický jazyk.
Tieto predmety sa učia ponovom cez počitač. Učitelka im pošle na mail poznámky, testy a on cez počitač sa musí učiť a robiť domáce úlohy alebo projekty.
A najlepšie natom všetkom je, že všetko musí robiť v programe windows a on to nevie nakolko predmet "INFORMATIKA" - NEMAJú
Neviem kam toto speje :(
Viem, že doba je popredú ale tie deti budú sprepačením sprosté :(
asi len tolko ohladom školy

xenicka13
12. nov 2014

Co sa týka matematiky, hneď v septembri syn oznámil, že ju nepoužívajú, že učiteľ im bude dávať príklady z hlavy 😉

katarinamarkova
12. nov 2014

@daniela1978 k piatackym sme zatial nedosli....
len taky postreh k tymto novym ucebniciam.
niekto na kolene zlepil, niekto sa asi dobre obohatil na provizkach.
od 1. rocnika sa chytam za hlavu....chudence deti, ucitelia rovnako....knihy neprehladne, nelogicke, nepozivaju sa, ak tak len minimalne.
mam doma teraz 3tiaka. uvediem len pikosky co ma zarazili asi najviac.
- SJL - vybrane slova - v ucebnici len cast pri kazdom pismenku, vraj zvysok sa budu ucit neskor - zmysel?
- mat. - par stran nasobenia, par stran scit. odcit. pod seba, par stran delenia, par stran scitovania.......co sa teraz ucite? vsetko......vsetko jedno cez druhe
- PDA - to ma pobavilo skutocne......latky - pevne, kvapalne.....a kde mate plynne???....nemame, take nie su....tak listujem knihu, ze ved hadam aspon toto si este dobre pamatam zo zakladnej.....a skutocne....latky, pevne kvpalne......a ano pardon aj plynne o x stran dalej, ze ups mimochodom aj plynne su 🙂

silvia07
12. nov 2014

@daniela1978 tak naši z matiky nemajú knihy žiadne, ani pracovné zosity....Na domácu úlohu im nadiktuje učiteľka pár príkladov do zošita a to je všetko....takže ani neviem, čo vlastne budú tento rok preberať....
Zatiaľ sa učia deliť jednociferným číslom so zvyškom

daniela1978
autor
13. nov 2014

@xenicka13 no toto aj u nás...tak sme kúpili nejaké nové také malé a to im zahlásila, že z tých sa tiež nebudú učiť.....a potom má v zošite len nejaké príklady, ktoré nemajú ani hlavu ani pätu a neviem, z čoho sa učiť

daniela1978
autor
13. nov 2014

@katarinamarkova to sa máš na čo tešiť...5 ročník, to je des...kniha zo sj, tak to je blud na blude, na jednej strane píšu pohľadnicu, na druhej vzory, na tretej čítajú noviny....no nemá to ani hlavu ani pätu...ide ma rozdrapiť, toho vola, čo napísala tieto knihy by som zavesila za gule do prievanu....musím byť vulgárna, lebo ma to desne štve...deti sú potom tupé jak tágo, lebo sa nemajú z čoho učiť a aj to, čo sa učia sú somariny

daniela1978
autor
13. nov 2014

@silvia07 my sme teraz asi 3 týždne kreslili, trojuholníky, štvorec, obdlžník...no otras...

xenicka13
13. nov 2014

@daniela1978 no naši teraz delia napr. 47987:73, doteraz nasobili

daniela1978
autor
13. nov 2014

@xenicka13 my sme tento rok delili so zvyškom, ale jednociferným číslom, násobili mega čísla, klasika +,-, číselná os (totálna chobotina) a potom geometria, zápis konštrukcie....lenže v knihe nenájdeš nič...nič vysvetlené, nič, čo by mohli mať za domácu úlohu..

xenicka13
13. nov 2014

@daniela1978 u nás geometriu ešte nemali, a úlohy mávajú dva príklady na štýl 345678.56

silvia07
13. nov 2014

no baby ako kukam, tak nasi su riadne pozadu...domace ulohy 0bodov
zo sj sa z knihy tiez neucia, iba z poznamok zo zosita
vzory sa neste ani nezacali ucit, teraz su na zamenach, pisali tiez tu pohladnicu

silvia07
13. nov 2014

a z matiky este nasobenie ani delenie dvojcifernym nemali, ani geometriu tento rok

tinka1709
6. feb 2023

Dobrý deň, písal niekto osnovu v 5roc. k dielu Nepodpísaná rozprávka?