Poraďte dobré knižky pre deti v tomto veku.
Osobne ja hľadám dobré čítanie pre 6 1/2 ročného syna.
u nás vyhráva Grázlik Gabo,je to celá séria....a my sme čítali aj klasiku ako Zbojnícka mladosť,povesti o Jánošíkovi....
Patraci, Dennik odvazneho bojka, Mysi spioni - tieto bavili synaa v tom veku. Hlavne ten "bojko".
Odporúčam knihy od Kvety Daškovej (z vydavateľstva Q111) a u nás idú aj knihy od Roalda Dahla.
u nas tiež Roald Dahl, Hastrošovci by sa mohli páčiť 😉
@tyli u nás (syn má práve 6 r.) sú obľúbené knihy od G. Futovej, R. Dahla (Hastrošovci), Jeff Keney (Denník odvážneho bojka 1,2,3,4,5 ), Guy Bass (Bendži Bengál Boom a Zošidlo - len to je dosť strašidelné🙂) a veľmi sa páčila - čítame ju už tretí krát - Najmenšia rodina na svete od Michala Jedináka...
Skus seriu priserna veda, neskurocne dobre knihy my mame komplet vsetky
pracovala som 30 rokov v knižnici, nielen že som mala kvalifikáciu, ale ma to aj veľmi bavilo. Najviac milí seniori a malé deti. Vyššie odporúčané knihy sú fajn rady, ale každý jedinec, dieťa nevynímajúc má iný vkus a iné potreby. Niekedy 10 ročný čítal rozprávky a 5 ročný fičal na 3 pátračoch...Kľudne zájdi do knižnice, a popozeraj sa so synom, čo by ho zaujalo. vyšli aj pekné série kníh od rôznych autorov, čiže keď sa mu zapáči jedna knihy, môže pokračovať a ty nemusíš stále hľadať nové tituly. Empatická knihovníčka ti dobre poradí alebo naviguje. Možno na prestriedanie by sa mu páčili aj nejaké náučné s fotkami a obrázkami, zažila som to nadšenie s rytiermi, indiáni, ľudské telo,vesmír, múmie, kone, psy, dinosaury....
@cacianka ahoj, nevadilo by ti, keby som ťa pozvala do skupinky "nakuknime spolu do detskej knihy..." https://www.modrykonik.sk/group/6243/ ... je to verejná skupinka a určite by sa mamičky vrátane mňa potešili, keby si nám sem-tam prispela radou ... niekedy je dosť ťažké "zorientovať sa" v tej detskej literatúre😉
je mi potešením prijať pozvanie, ale už som z toho "knihovníčenia" trochu vypadla, zmenila som profesiu. kď budem vedieť, poradím. ako na to ?
chcela by som vedieť či si siahla po knihách od Futovej? ja som si čítala na internete aké je to dobré pre deti v tomto veku od 6+ a som sklamaná až dá sa povedať pohoršená. kúpila som Ako sa stať bosorkou a nechápem aký príklad má byť to keď budem dieťaťu čítať, že keď sa nebudem dívať vyleje jogurt s rožkom do WC, bude klamať a kradnúť (3/4 knihy ) pre 2 strany v knihe kde je napísané, že sa to nemá. a ešte také výrazy, že hlupaňa, sprostá, ...
celkom dobre su aj knihy o malom Mikulasovi - René Goscinny, Jean-Jacques Sempe, citali sme aj viac knih od Futovej, a velmi chvalia Brana Jobus - Muflon Ancijas
@joja - my sme citali knihy od Futovej (Nasa mama je bosorka, Nejdem a basta,Hladam lepsiu mamu.) Tieto spomenute boli fajn, a potom som v domneni,ze fajn doniesla detom knihu Lepsi otec v hrsti, a deti proste nechapali prvym 4 stranam, a ani nam rodicom sa tato kniha nepacila. takze zavisi od toho na aku od nej natrafis
Ja mám ešte malé deti ale sestrin 7 ročný syn má veľmi rád Asterixove príbehy. Má Asterixa z Galie a Asterixa a Kleopatru. NA deň detí som mu objednala ďalšiu knihu s Asterixom, tak dúfam, že zabodujem 🙂 A inak páčia sa mu aj encyklopédie pre deti - má o zvieratkách a v tej si dosť často listuje. Vždy mi potom rozpráva, čo sa nové dozvedel a musím povedať, že už som sa pár krát niečo dozvedela aj ja 🙂
Moja dcéra má sedem a čítame knihy veľmi radi všetky od Gabriely Futtovej, od Roalda Dahla radi čítame, Astrid Lindgrenovej, teraz sme začali čítať veľmi pekné poučné príbehy z knihy Zvedavé srdiečka ( tri časti sú tuším) a občas si spolu prečítame Slávnu Päťku..
my sme sa velmi dobre zabavili na starej znemej knizke : Psicek a macicka, este sa nam pacil ferdo mravec a mamme pripravene Danka a Janka. 🙂
@tyli hm... u nas cita zatial len dcera a pravdepodobne ten vyber bude iny ako u chlapcov... co ale citaju v celej triede su tom gates, tigri tym a jo nesbo knizky... moja malinka cita strasne vela, takze jej zaber je velmi siroky... ale viem ze tieto knizky co som ti vymenovala vlastne priniesla s tym ze vsetci chlapci ich citaju tak aj ona chce...
U nás Rozprávky pre neposlušné deti ...od Tarageľa, knižky Braňa Jobusa, Povesti o slovenských hradoch, rozprávky o Krakonošovi. Ja mám plno kníh z môjho detstva, ktoré čítame - Odkliate zvonce, Kniha rozprávok od Rúfusa, Dunajská kráľovná, Strieborná ťubetejka, Čo mi líška rozprávala, Zemský kľúč, Múdra Katarína....ale dlho sme čítali aj Bambuľku, aj keď podľa mňa to nie je bohvieako napísané.
Vynikajuce a krasne ilustrovane knihy pre deti su Gulôčko Ihličko a dračie vajce a Guľôčko Ihličko a sklenena ruža. Kniha Guľôčko Ihličko a dračie vajce ma aj dobre recenzie namartinuse. Ja robim s detmi a knizky sa im velmi pačia dej je zaijimavy a ilustracie krasne. Ku knizkam je aj klip s veselou piesňou ak si na youtube date Guľôčko a Ihličko tak vam klip naskoči.
Niečo som si už vyhľadala. napríklad : knihy od Futovej Gabriely, knihy od Astrid Lindgrenovej a Operácia orech a iné dedkoviny, červík Ervín. Sú tieto knihy vhodné v tomto veku, alebo ešte počkať?