Prosim maminky prvacikov znamkuju vam deti?
Dcerka prvacka, nosi 3 ..4ky. Pripravujeme sa pravidelne, nevidim pisomky z ktorych znamky dostava. Naposledy to bola slovna uloha z matematiky, ale domov si taketo priklady nenosi.
Chapem ze su znamkovani. Ale 6 rocne deti mi pridu velmi skoro, navyse tie deti teda moja urcite nechapu znamky. Nevie si vysvetlit rozdiel medzi 2 a 3 ...
Ucitelka naposledy napisala ze priemer znamok z diktatu bol 2.5 ... prvakov. Ked teraz su prvaci 5kari tak co dalej bude :(( Tie deti sa potom trapia pre zle znamky. Moja naposledy kvoli dvojke z citania presedela nad slabikarom hodinu ze sa chce zlepsit. Zle si vysvetlila tu dvojku aj ... brala to ako nedostatocne. No cele zle. Ma z toho chaos... stres. 6rocne dievca ...aj jej spoluziacka preplakala dvojku.
Znamkuju vasich prvakov? Ako detom vysvetlujete znamky
Áno, syn prvak od 2.tyzdna je normálne klasifikovaný.
Základ je komunikovať s učiteľkou, pozrieť si písomky kde robí chyby, informovať sa u učiteľky čo jej nejde, ako máš postupovať, poprípade treba vyhľadať odbornú pomoc, možno má dyslexiu, dysgrafiu atď. Vyhľadať pomoc špeciálneho pedagóga.
Nejako sa mi nechce veriť, že ti učiteľka odmietla ukázať písomky. Ako to zdôvodnila?
Ano znamkuje sa ale zalezi asi od ucitela. Ta nasa dava 1ky aspon co som sa syna obcas pytala tak povedal ze vsetci a viem, ze niektore deti su slabsie a zas co ma spoluziacku zo skolky tak ta v inej triede a ta dava aj 2-3. Pri tom moj syn robi chyby pri prepisovani a aj tak ma za 1 a kamaradka povedala ze ta ich ucitelka by uz za taku chybu dala 2.
@kissinka111 moja je už tretiačka, ale mám pocit, že minimálne prvý polrokv prvom ročníku dávala učiteľka najhoršiu dvojku. Že nemôže dať horšiu, lebo by dieťa veľmi demotivovala.
slovne ulohy mas v pracovnom a hold nie všetky deti su 1tkari. toto si musia rodicia pripustit a nestresovat sa za znamky. nie je dolezita znamka ake to ci to dieta vie takto treba psychicky nastaviť dieta na znamkovanie
Na rodicovskom si vypytaj písomky. Písomky dietata si mas pravo vypytat a ucitel je ti povinny ich ukazat.
Nie, neznamenajú ich. Bud do zošita dostane vcielku alebo nič. A na edupage pochvaly, napríklad za diktát teraz v piatok za slová dostal, keďže mal bez chyby...
Ale písomky sme na rodičovskom videli..
Môj syn keď bol prvák tak neznamkovali prvý polrok. Potom už ano. To ako berie dcéra známky závisí aj na tebe. Keď príde horšia známka vysvetli jej že to nevadí 😉. Nech z toho nemá stres. Určite sa snažila, len to nevyšlo. Hlavne keď vidíš že sa doma snaží a učíte sa. Nech nemá z toho traumu.
Ak prvák, dokonca ešte len v prvom polroku, nosí domov pravidelne trojky, možností sú len dve - buď má učiteľka veľmi nevhodne naškálované hodnotenie a deti totálne demotivuje, alebo je dieťa veľmi pozadu oproti ostatným. V prvom prípade "ďakujem pekne" za takú učiteľku, v druhom prípade "ďakujem pekne" za učiteľku, čo automaticky nekontaktovala rodičov, aby sa zistilo, kde je problém v zaostávaní, nech sa to čo najskôr začne riešiť... Na tvojom mieste by som sa opýtala ostatných rodičov, či majú podobnú skúsenosť a podľa výsledku potom postupovala ďalej v kontakte s učiteľkou.
@belllinka ucitel ma v tomto pripade isto kontaktovat rodica, ako sa dieta sprava v znamom prostredi.... lebo niekde je chyba - dieta bud nezvladlo prechod do skoly, z nejakeho dovodu vyrazne zaostava za ostatnymi detmi, je tam porucha / postihnutie???? toto treba vsetko presetrit komplexne, co sa tam deje, moznosti moze byt milion...
@belllinka napriklad ak ti pride do skoly rodic - evidentne jednoduchy, prostacik - tak je logicke ze z takehoto podnetneho prostredia dieta asi genius nebude..... no a potom treba nastavit opatrenia a dietatu pomoct ;) ale bez komunikacie ucitel / rodic to nepojde
Mrzi ma, ze to mate takto, a nepovazujem to za spravne 😔 modernym smerom je deti nedemotivovat, a toto je cele zle.
Nasa ucitelka dava len smajliky alebo pocet chyb. Aj vysvedcko bude slovne hodnotenie.
Mám aktuálne prváka znamkuju ho myslim od októbra.. zatiaľ horšiu známku ako 1tku nemal.. ale je tretí doma on chápe a vníma známky už dlhodobo, takže to čo znamenajú známky rozumie.. a chápe aj to že mne na známkach nezáleží, že mi záleží na tom aby deti pochopili že sa učia kvôli sebe a svojim vedomostiam.. známky majú len ukazovať kde sú medzery a na čo sa zamerať aby sa dalo zlepšiť.. nie je to súťaž s nikým.. treba to dcérke často vysvetľovať, aby sa netrápila..
Dcerka ke prvacka a znamkunu ich..diktaty a prepisy vidim lebo zosit nosia domiv co maju na to..prace som nevidela ale neriesim zatial ma 1ky . Eodicko este len bude tam ukaze predpokladam. Ak by nosila zle znsmky riesim skor. Moja sa doma este neucila raz sme pisali diktat. Citat doma necita slabikar lebo to vie uz naspamat zo skoly..syn ked bl prvak tak znamkovany nebol bola korona. Ucil som ho prevazne ja doma
U nás prváci horšiu známku ako 1ku nedostanú. Pani učiteľka dáva rôzne pečiatky ( smajlikov, včielky) a udáva iba počet chýb. Už na začiatku školského roka sme boli informovaní o tom, že všetci prváci aj na vysvedceni dostanú 1ky. Vraj zo skúseností to ma lepší vplyv na deti co sa motivácie do učenia týka. A hlavne to asi záleží aj od prístupu konkrétnej p.ucitelky
Ano, vsetci moji 3 boli znamkovani v 1.roc...niektori hned, niektori neskor...ale ine znamky ako 1 nenosili v 1.rocniku. moji ani necitali a druhak necita uzasne, obcas si domysla, ale z citania im stale dava 1. Diktat ci pisomka, tak tam je aj ina znamka uz, ale davat prvakovi 3 ma aky zmysel? Bude rodicko pred polrokom, tak treba zajst a pozriet si a porozpravat sa s ucitelkou.
Ty brďo dvadsiate prvé storočie už ide do druhej štvrtiny a tu sa učky snažia porovnávaním sa demotivovať deti aby mali radi učenie. Keby aspoň do tretieho ročníka počkali a predĺžili deťom detstvo. Otrasné ako sa to Slovensko začína obracať vzad. Mame v rodine deti vo Waldorfskej škole, tak šťastné deti chodiace do školy som nevidel.
Vysvetli dcérke, že všetky známky sú dobré. Žiadna nie je zlá. Mal som spolužiaka, ktorý mal v prvom ročníku na vysvedčení veľkú 4. To je motivácia ako sviňa do ďalšieho života školáčika. Teraz je neurochirurgom v Prahe. Ale určite nie vďaka tej štvorke. Viezla sa s ním niekoľko rokov kým ucitelia pochopili že je len iný. Nakopať do zadku tomuto školskému systému. Hlavne že sme najhorší v EU. Joj ale som nahnevaný.
Ano, aj nas prvak je znamkovany a maju veeela znamok.. ale prevazne same 1, asi sem tam niekto dostane 2-3, kedze celkovo maju priemer tak 1.3 asi najhorsi...
Ak vo vasej triede ma ucitelka priemer ziakov za diktat 2.5, tak je to jednoznacne JEJ chyba! Ako sorry, ale bud im dava prilis tazke diktaty, alebo nevie ucit! Lebo prvacke ucivo naozaj nie je take tazke, aby cca 1/3 boli jednotkari, 1/3 trojkari a 1/3 prepadala
Áno znamkuje ich od začiatku, nerobí rozdiel,dala šancu aj známku opraviť, písomky vidím,zosit na diktátu majú v škole,polročné písomky a diktát písali minulý týždeň a hneď po ňom bolo rodičovské. Takže sme mali možnosť všetko vidieť.
Ďakujem všetkým svätým za našu triednu učiteľku. Dcéra je už tretiačka. V prváku mali len slovné hodnotenie. Od druhého majú síce známky, ale veľmi motivačné. Málokedy dostane niekto horšiu, väčšinou majú jednotky a dostávajú jednotky aj za projekty, domáce úlohy, recitáciu, prácu na hodine... Keď niekto nemá úlohu, tak dostane šancu doplniť a potom za dobre urobenú úlohu dostane aj v tom náhradnom termíne jednotku. Naozaj je jej cieľom naučiť a vytvoriť pozitívny vzťah k vzdelávaniu. Podporuje aj účasti vo všetkých súťažiach (Ypsilon, Pytagoriáda, Klokan, iBobor, Všetkovedko...) a chodia aj na rôzne exkurzie a výlety, navštevujú divadlo, kino, knižnicu... A pritom to nie je ľahká trieda, ale rozhodla sa to riešiť s pozitívnym prístupom a aj s externou psychologickou podporou. Ja som jej veľmi vďačná za tento prístup.
Áno, prváci sa bežne známkujú. Na niektorých školách hneď od začiatku, niekde trochu neskôr
Stretla si sa s učiteľkou? Videla si dcérine písomky?