O sexe, o menštruácii,o tom.ako sa narodí bábo?
@belllinka zeby za nou chodil ako doeta na wc..moji tiez vedia od malicka ze zena ma menzes
@belllinka inak 10 rocny si mysli ze sex je bozkavanie😆
@slavomira236 1-2 rocnemu dietatu, ktore za tebou lezie na wc asi menstruaciu nevysvetlujes a 6-rocne dieta uz snad za tebou na wecko nechodi.
V štyroch rokoch vedeli moje decko všetko i sexe deťoch a menštruácii
@belllinka teba nebolí brucho? Nechodíš vtedy častejšie na WC? Nestane sa nehoda a musíš prať?
@belllinka u nás presne to isté, od malička vedela,že tam mám vložky a keď sa opýtala pekne som vysvetlila na čo to je najskôr tomu hovorila maminkine plienky 😂
Nikdy neklamem vždy poviem pravdu prispôsobenu veku momentálne má 10 a ovláda všetko až na malý detail ako sa dostane semienko do bruška ( pre vysvetlenie, použila som príklad rastlinky)
@slavomira236 10r??? Ze sex je bozkavanie?
Moja ma 4 roky a včera akurát pozerala rozprávku Krtka kde akurát zajačica porodila. Tak sa pýtala aj ona ci vyšla z ritky 😀 vravím jej ze nie ze vyšla cez cikulku ze niektoré bábätka sa tak narodia a iné sa narodia tak ze musia maminke rozrezat bruško. O menstruacii tiež vie. Vysvetlila som jej to tak ze mi ide krvička každý mesiac lebo nemám v brušku bábätko. Zatiaľ to chape, hovoríme jej pravdu primerane veku.
Keď sa dieťa pýta má dostať odpovede primerané veku. Rovnako ako mu vysvetľuješ ako funguje svet. Ak nedostane odpoveď od teba poučia ho rovesníci a neskôr internet.
Predškolák má vedieť že sa ho nikto nesmie tam dotýkať a ako by mal reagovať na také pokusy.
@veronikaszabova to snáď nemyslí vážne 🤣
O menzese v 4 rokoch, vsimol si veci. Tak som to tak detsky vysvetlila. Sex tak nejak zatial podobne iba velmi jednoducho. Porod tiez, kedze sa nejak pytal.
@4stanka4 slovo “cikulka” je masaker …
@januska12323 boli ma brucho, dam si tabletku a nechodim malemu dietatu oznamovat ze ma boli brucho a kvoli comu 🤦♀️ Ani nechodim kazdu hodinu na wecko, mam kalisok. A aj keby som mala vlozky a syn bol maly, tak iste by neriesil moju frekvenciu chodenia na wecko. A ani ked sa stala “nehoda”, tak by som nesla otrcat krvavu plachtu dietatu pod nos, ze, aha co sa stalo. Fakt nechapem tymto vasim uchylkam 😀
@belllinka wtf aké úchylky? Úplne bežná situácia - sme v obchode, ideme k hygienickým potrebám, beriem si tampóny. Synovec sa opýta, čo to je, poviem tampóny. On sa spýta na čo sa využívajú, vysvetlím.
Potom sa čudujeme, keď tu píšu deti, že neviem ako moja partnerka otehotnela 🤣
@veronikaszabova ano ked si v telke davaju pusu zakryva oci ze fuj robia sex..co je ma tom divne filmy kde sa sexuje nepozera mna este sulozit nepristihol tak nevie co je to ten sex. Je to este dieta puberta nanho zatial nejde...
@belllinka raz som sa tu pýtala kedy 9 ročnej vysvetlit menzes lebo nikdy sa nepýtala nezaujmala a išli ma ukameňovať že to ešte nevie 🙈a tie komentáre ako nie každé dieťa chodí na wc s mamou Veď idem do kupelne zatvoriť dvere ako žiadne tajnosti ale iné veci ju zaujímali ako chodenie somnou na wc a to iste keď som plachtu umazala sak dala dole hodila do pracky ,nenahanala som dieťa po doma že aha čo je to fľak 🙈🤷♀️
@slavka1988
@belllinka Nie, nikto nenahana deti so zakrvavenou plachtou. Ja mám napríklad niekedy brutálne silný menzes, nenašla som vložky čo by stíhali, spávam s podložkou. Ak sa dieťa spýta na čo to je, tak predsa vysvetlím. Tiež ho s ňou nenahanam. Ani ich nevolam do spálne, prídu ma trebárs ráno zobudit. Rodiny fungujú rôzne, niektoré deti spávajú pri rodičoch, menzes má tiež rôznu intenzitu u rôznych žien, o bolestiach brucha ani nehovorím.
@marylynn samozrejme nerobím z toho tabu je to prirodzená súčasť života ale zas niektoré z toho take halo robia
Keď bola predskolcka tak vedela ako sa rodia deti a veci okolo mendzesu. Viac ju vtedy nezaujímalo. Asi v druhom treťom ročníku prišiel na pretras sex tak som vysvetlila aj to. Potom dostala knihu a teraz má 10 a vie všetko čo a ako funguje.
Menštruáciu v 2r, rovnako aj tehotenstvo (mám synov). Na sex sa ešte nepýtali, keď sa spýtajú vysvetlím aj ten 🙃🤷🏼♀️. Myslím, že v žiadnom prípade by to nemali byť tabu témy.
Tak ja mam divne deti, moje to nikdy nezaujimalo, az dokym som nebola tehotna s poslednym a vsetci +/- v puberte. Ale to uz sme rozoberali vsetko v jednom, aj rizika tehotenstva a porodu, antikoncepciu, partnersky(manzelsky) zivot. Ked boli mali, nie, nevedeli nic o menzese ci rodine-nepytali sa a ja som ich nenahanala s touto temou. Dosiel cas, dozreli aj oni a porozpravali sme sa vo vhodnu chvilu a o vsetkom naraz...🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Tak ja mám trojročnú a registruje menštruačné pomôcky, vie na čo sú a aj vie čo je menstrucia, že ju maju ženy keď su zdravé a môžu mať bábätko. Su to veci ktoré vidí každý deň, vidí že ich používam, kupujem, vyhadzujeme. Nevidím dôvod prečo by som si mala vymýšľať alebo niečo zatajovať, je to prirodzená vec. Doba kedy bola menstruacia fuj je snáď už preč. Postupovala by som podobne aj keby mám syna.
Vie zhruba že existuje niečo ako sex a môj akčný otec jej už stihol zahlásiť, že kym nebola u mňa v brušku tak bola u tatina v pipiku 😃 a slovo porod pozná tiež. Všetko si to samozrejme prebrala po svojom, všetko jej bolo vysvetlené primerane veku. Videla aj kotnú fenku, ktorá potom dojčila šteňatá, tak sme sa bavili už aj o dojčení, že aj ona papala mliecko. Proste to berieme ako súčasť života a bavíme sa o tom keď to vyplynie zo situácie.
Ja mám 5r syna a ten vie veľmi zhruba ako sa narodí bábätko, zaujímal sa keď som čakala druhé… iné ho nezaujíma, budem riešiť keď sa spýta 🤷🏻♀️
moj ma 6,5r, menstruaciu vie odmalicka, lebo za mnou lozil na wcko, tehotenstvo vie tiez odmalicka - teda ze bol v brusku a narodil sa (vie aj akou cestou), vie, ze tato ma spermie a ja vajicka a ze tato mi dal spermiu a ta sa spojila s vajickom a ze potom rastol v bruchu. vie aj, ze spermie su v gulkach a ze su tam preto, lebo v tele by im bolo prilis teplo. vela z toho sme zodpovedali na zaklade jeho otazok. otazka, ako presne sa spermia dostala do mna, este neprisla, tak cakam. telku nepozera a u nas nejde ani ako kulisa, tak neviem, ci niekde pocul slovo sex. mozno u nasich, tam byva obcas telka pustena.
@lucia13022023 kolko rokov mal synovec a ako si mu to vysvetlila?
@slavka1988 dcera ma 11, tieto veci ovlada z internetu, ked jej nieco nebolo jasne, spytala sa ma. Nevidim dovod to rozoberat s mladsimi detmi a uz voboc nie, ak ta niekto isiel ukamenovat za to, ze to 9 rocna nevedela, ved je este pred pubertou.
a este k tej menstruacii, ak mate taku, ze ani neviete, tak ok, ale ja mam napr. den dva vopred pms (nalada), boli ma hlava, prsia, potom prvy druhy den menstruacie ma boli brucho, krize... tak ked chce syn robit nieco akcne a ja nevladzem, tak mu predsa poviem aj dovod. podla mna ho tym ucim, ze ked raz bude mat zenu, alebo hoci aj kamosky, ma byt trocha ohladuplny.
@belllinka vlezie za mnou na zachod, ked si menim vlozku napriklad, alebo ked sa sprchujem, alebo ked vidi vlozky na WC, v mojej kabelke a podobne. On sa pyta, najprv sa ma pytal preco nosim plenku, potom preco mi tedie krv. A podobne, je to normalna sucast zivota a nemam dovod sa nejak vykrucat.
priebezne.. teda zatial ma maly 6 rokov ale teda vsima si svet okolo sebe, vidi tehotne zeny, ludi, ktori sa bozkavaju, v telke sa sklonuje slovo sex x krat denne, vidi ked mam menstruaciu, pyta sa.. tak vtedy o tom hovorime, detskym sposobom trochu ale neklamem ani si nevymyslam sprostosti, proste hovorim tak ako veci su.