Kedy ste deťom dali prvý mobil na telefonovanie a kedy by ste dali dotykový s prístupom na wifi?

20. nov 2024

Ja som až v 20 . Rokoch mala prvy mobil. A v 24. Prvy dotykový s wifi.

andrea_82
20. nov 2024

Ja som tiez mala mobil az v 18. Ale teraz je uz uplne ina doba, ako vtedy, teraz by to pubertiaci bez mobilu mali tazke. Vobec nie je dolezite, kolko bude mat dieta rokov, hlavne ho treba naucit s nim robit a vediet, ako nikomu nenaletiet.

pribinak
20. nov 2024

To nemá zmysel porovnávať ….dnes decka dostanú od učiteľa link a majú si to doma spracovat

Pri projektoch decka vyhľadávajú na internete info, čiže rieisit kedy som ja mala prvý mobil je úplne bezpredmetné
A že tlacitkovy? Hold smartfónu ešte neboli

Syn má mobil od 1. triedy. Niekedy bol sám doma, inokedy išiel sám na krúžok. Tak aby sme sa vedeli spojiť

amonet
20. nov 2024

vychovavat v zdravom vztahu k technologiam

nynia
20. nov 2024

ja som dostala v 7 (2triede ZŠ na Vianoce) tlačitkový, dotykový netuším kedy asi 11? keď sa začali predávať 🤣 ale teraz z rodiny alebo známych deti dostávajú rovno dotykový spravidla 1-3triede ZŠ.

ivangeline
20. nov 2024

Ja som mala asi od 11 na výletoch, kúpeľoch..ale svoj, ani nvm. A dotykový už vôbec neviem. :D

ciernysokol
20. nov 2024

Prvy mobil dam, ked ho bude potrebovat, predpokladam, ze v 5tej triede, ked nie je druzina. Bez predplatenych dat.

janulik2008
20. nov 2024

Neter ma 9 a ma Iphone 11 😆 ale zaujima ju asi tak ze niekedy ani nevie kde ho ma 😬🤣 ja som mala prvy mobil na ZS a dotykovy tusim az na strednej a keby moja Nokia sa nerozpadavala tak nemam ani vtedy 🤣🤣🤣 zboznovala som ten mobil 😆

pininka1
20. nov 2024

My sme toto teraz riešili, dcéra bude mať 8. Bratia majú mobili,jasne ze aj ona by chcela, ale tí majú 17 a 13. Takže na vianoce dostane barbie mobil, ktorý funguje ako naše staré mobily s ktorými sme niekedy začínali. Čiže len volať a písať sms. Myslím ze na smartphone ma dosť času. Nech sa naučí volať a pod keby trebalo, iné veci zatiaľ nemusí používať, keďže je stále s nami.

btus
20. nov 2024

prvý, keď bola prváčka, a boli doma lebo korona. Tak aby mohla zaolať, keby dačo. My sme chodili do práce. Manžel ráno ja poobede. Tak bývala 3 hod sama doma, tak aby sa nebála. Dáta nemá doteraz. Len doma wifi. Teraz je šiestačka a má druhý mobil.
Ja som svoj prvý mala ERICSSON GA628. Vtedy ho dával Globtel ( Orange) za 1 korunu. V 1998 🙂 Nedá sa to porovnávať. 🙂

maminkadeticiek
20. nov 2024

V 8.rokoch.

nikha2809
20. nov 2024

No lenže keby si sa narodila v dnešnej dobe, určite by si mobil nemala až v dvadsiatke, toto sa absolútne nedá porovnávať, veď vtedy to len začínalo a o smartfóne sa ani nechyrovalo.Dcera má od prvého ročníka mobil ale teda limitovaný, má ho hlavne na to, aby vedela zavolať keď musím ísť do práce a ona je doma.Teraz má 8 a robím pár metrov od domu

vevesh
20. nov 2024

Prve dieta pred koronou pri nastupe do 5rocnika. Pocas korony potrebovala aj prvacka aj skolkar dotykovy mobil, lebo skola/skolka pozadovala🤷‍♀️toto sa vobec neda porovnavat. Moje deti uz od prveho rocnika maju appky na spracovavanie a pripravu do skoly+ samy cez appky odovzdavaju ulohy...

gleep1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tulipanik12
21. nov 2024

Ja nedávam deťom mobil skôr ako k 10.narodeninám, nemyslím si,že je to zdravé a navyše teraz už sú mobily na školách zakázané a tak dcérin mobil odpočíva doma 😆

btus
21. nov 2024

@tulipanik12 naša musela mať. Bývame na lazoch, chodí sama do školy aj zo školy, tak aby sme vedeli, či išla ku starkej, starkým, domov alebo ku kamarátke. Pretože ak by nestihla spoj, ide takto na návštevu a my ju potom berieme autom.

petracandle
21. nov 2024

Ty si žila v praveku keď si mala prvý mobil v 20tke? Buď si už staršia generácia alebo si mala extrémne prísnych rodičov. Ja mám pred 30tkou a mala som prvý mobil v 7 rokoch ako aj väčšina mojich kamarátov. Rodičia nám volali či sme už doma zo školy, my im či môžme ísť von atď.
Je fakt, že to boli ešte tlačítkové mobily bez internetu. Ale v dnešnej dobe tomu už nezabrániš. Internet potrebuješ aj aby si mohol vôbec úlohy do školy robiť. Ak decku nekúpiš mobil bude akurát za exota a budú ho šikanovať..

ema22270
21. nov 2024

Nas mal 7 ale nema mobil, kupime mu asi ked bude 4tak nasjkor. V tych 9 rokoch az 10 rokoch. Aj to na telefonovanie. Taky mame plan.. uvidime, niektori spoluziaci uz maju telefony niektori.

autor
21. nov 2024

@petracandle mam 33 rokov.