Bola som pozitívna, dnes mi končí 10dnova karanténa. Syn bol so mnou v karanténe. Môže už zajtra ísť do školy aj keď sa nebol testovať?
@h2 áno je zdravý, aj domáci samotest mu vyšiel negatívny
Tak v tom prípade úplne v pohode, nie je dôvod, aby bol doma.
@lienocka128 píše, že on je zdravý a ani nemá žiadne príznaky, podľa toho čo si sem pridala, v prípade "áno" by rozhodoval lekár
@leni1977 haloooo.... citaj este raz.... mate niektorý z príznakov ?... nie.... ste zaočkovaný? nie. test? nevykonaný.... karanténa trvá 15 dní....
@lienocka128 reagujem na to, že nemusí ukončovať lekár keď je odpoveď "NIE", o počte dní nepíšem ani slovo, čítaj lepšie
@leni1977 prepac.... ozaj je to tak napisane, no ja som sa uz poucila, ze lepsie je to oznamit dr. nech to ma poznacene v karte, aby potom dal ospravedlnenku do skoly.....
U nás v škole musí mať dieťa potvrdenie od lekára, že má ukončenú karanténu. Podľa stránky korona.gov.sk je tvoj syn úzky kontakt, ktorý s tebou žije v 1 domácnosti. V tom prípade sa jemu počíta ako posledný deň kontaktu s tebou až 5-ty deň odo dňa tvojho pozitívneho testu. Teda rodinní príslušníci žijúci spolu s pozitívnym v 1 domácnosti sú v karanténe 15 dní (keďže deň posledného kontaktu sa im počíta až ako 5-ty deň a plus 10 dní v karanténe).
Najlepšie, ak máš stále nejasnosti bude ak kontaktujes školu (edupage, mail). U nás sa mohli deti, ktoré nemali výnimku z karantény (neockovani a neprekonaní) mohli vrátiť len s potvrdením od lekára.
https://korona.gov.sk/co-mam-robit-ak-som-bol-v...
Je tam aj prípad ak si v stálom kontakte s pozitívnym. Teda tvoj syn voči tebe. Podľa toho si mala bezodkladne informovať synovho lekára.
Ak prečítaš celé je tam aj dĺžka karantény.
Skús pozrieť.
Ako vidím aj tu sú rozdiele odpovede. Zavolaj si radšej triednej učiteľke a porad sa s ňou a budeš mat istotu..
Moje info - dieťa je v katantene 10dni, ak nemá príznaky na 11ty den môže nastúpiť do školy. Žiadne potvrdenia od dr ani nič podobne, len dodržal karantenu..
Ale ak mali vyučovanie v škole tak na tolko dni by asi potrebovala ospravedlnku od lekárky tak ci tak nie? 10dni nemôžeš ospravedlnit ty. U nas to vyšlo na 2vikendy, cely týždeň kym mali online vyucko a jeden posledný den karanteny padol na pondelok kedy sa už učili už v škole, ten som mu ospravedlnila ja..
Moje deti mali 15dni karantenu aj napriek negat testom, plus vikend, dokopy boli doma 17dni. Nasa skola zatial nepytala potvrdenie o ukonceni karanteny od dr.. musis sa informovať vo vasej skole.
Inak detom nariadila taku karantenu normalne pani z uradu ,vsetkym nam povedala kto ma dokedy karantenu
najlepsie co mozes, je sa popytat priamo treiednej ucitelky, kedze je mozne, ze aj kazda skola ma tak povediac v tomto ine pravidla a mozu sa lisit od tychto vladnych tabuliek
Karanténu ukončuje lekár na základe PCR testu. U nás to tak funguje, ako ty rodič nemôžeš nechať tak dlho dieťa doma bez ospravedlnenia doktora... Ale tvoja vec.a neznamená ze on sa nenakazil aj keď nemá príznaky
Pokiaľ je zdravý a bol s Tebou 10 dní v karanténe, tak môže.