Kedy je vysvedčenie? Dávate nejakú pozornosť pani učiteľke? Ďakujem
naši majú vysvedčenie zajtra, dcéra 2.stupeň berie bonbonieru, na 1.stupni nosila kvet
na polročné nie, až na konci
Ďakujem. Lebo drobec mi nevedel povedať🙂🙂🙂 a normálne sa vyučuje?
@petrapod ano, na konci vyucovania dostanu len vypis znamok
Normálne sa učia u nás deti ani nedostanú v písomnej forme bude len na edupage
Na konci roka sa dava nejaka malickost aspon teda u nas viem, ze je to tak, lebo svagrina toto tiez riesila, lebo maju prvacika 🙂
@petrapod Naši majú buď v pondelok alebo utorok, ani neviem presne, keďže môj syn je oba dni v karanténe kvôli pozitívnemu na tréningu. Inak učiteľka písala, že prvé dve hodiny sa budú učiť a na tretej budú dostávať výpis známok.
Aj keby v karanténe nebol, tak učiteľke nič neberie, až na konci roka.
Inak vy nepoužívate Edupage alebo niečo podobné? Nám učiteľka tam posiela takéto informácie, aj DÚ, infosprávy pre chorých aby vedeli čo sa majú učiť.
Inak nemáte dojem, že v posledných rokoch sa dáva stále viac a viac darčekov? Ja si z detstva pamätám že sa dávalo na konci roka.. deťom som dávala na začiatku roka kvet a na konci kvet a malickost.. teraz z každej strany počúvam že sa dáva aj na pol roka, potom posielajú bonboniery na narodeniny dieťaťa, jej narodeniny, deň učiteľov.. na konci roka sa skladáme na vacsie dary, lebo to vždy navrhnú niekori rodičia.. ja si učiteľov vážim, ale príde mi to také príliš.. ale tak to je len môj pohlad..
Zajtra je u nás v škole bežný vyučovací deň, na jednej hodine sa rozdajú vysvedčenia.. ani nám nikto nič neposlal, to len deti vraveli..
@jana_eyre_2 mne to príde milá pozornosť že si spomenieme veď je celý deň s našimi deťmi viac ako ja a vidím výsledok tak rada jej maličkosťou poďakujem. Samozrejme máš pravdu, že možno sa toho zdá moc ale pokiaľ ma to nezaťažuje tak ju rada poteším.
@petrapod nie. Ani na polročné,či ročné. Ona si vybrala povolanie učiteľa v dospelom veku vedela čo to išla, a ako odmenu dostane vypolatu a dva mesiace voľna s deťmi v lete. Ani pánovi mäsiarovi, či predávačke nedávam bonboniéru za dobre naúčtované alebo naváženú, či pánovi poštárov za výkon donášky. Je to ich robota.
@jana_eyre_2 My sme nedostávali na Mikuláša v škole, ani na vianočné posedenie. Teraz je normálne, že celý december majú adventný kalendár a na 1-4 dostávajú deti od p. učiteľky sladkosti, chodí Mikuláš, drobnosti na Vianoce. P. učiteľka im donesie sladkosti, keď má meniny, narodeniny. Dostávajú milión omalovánok, zábavných pracovných listov atď, tiež to berú deti ako samozrejmosť. Tak prečo by to obdarovanie malo byť len jednostranné?
@petrapod veď jasne ako človek uzná za vhodné.. bolo to len konštatovanie..
u nás ale nie sú celý den s mojimi deťmi 😅 moc toho do školy nenachodili tento ani minulý rok kvôli korone, karantenam a chorobam.. čím nevravím že si nezaslúžia darček, len že mi to už príde troška moc.. ale ako vravím je to len môj názor, všimla som si zmenu v tejto oblasti oproti minulosti..
@loliki no ja som celkom rada že naša pani učiteľka to so sladkosťami takto nerobí.. 😉 (a keď deti dostanú Mikuláša, je to z triednych peňazí, čo mne osobne tiež troška prekáža lebo Mikuláš je doslova na každom kroku.. ale tak som prevalocovana vždy väčšinou, stým sa musím zmieriť už len)
@jana_eyre_2 Otázka je, či sú radi deti ? 🙂
Mikuláš je z rodič. príspevku, ale veľa vecí financuje p. učiteľka.
@loliki no deti už podľa mňa tým množstvom z Mikuláša aj strácajú radosť.. vždy sa tešia z toho doma, potom už tú radosť z tisiceho Mikuláša neprejavia tak ako z toho prvého a je toho mnozstevne veľmi veľa.. proste s vecami a obdarovanim sa to v poslednej dobe podľa mňa preháňa..
Inak moje decká doniesli tento rok ešte niečo mimo týchto povinných darov a to keď sa konečne vrátila po dlhej PN najlepšia učiteľka na škole.. to jej aj vyrobili pozdrav a doniesli aj sladkosť čo sami chceli.. to mi prišlo úplne úprimne a milé.. lebo je naozaj super učiteľka a všetci sme sa tešili že sa vrátila a je vporiadku.. bola aj dojata a deti sa vážne úprimne tešili vsetky.. (je to triedna môjho syna a dcérina anglictinarka) to je ale podľa mňa iná situácia ako polročné vysvedčenie..
@petrapod u nás je v pondelok. Na polroka nedávam malému nič aby dal učitelke až na konci sk. Roka