Zdravim, chceli by sme sa prestavovať a budeme musiet zmenit skolu. Chcem sa spytat kedy myslite že je to pre dieta najlepšie? Po prvom rocniku/ po prvom stupni?
Po prvom rocniku urcite, potom je to tazsie ked su zaskupinkovane deti
Priatelov si najdu deti vsade. Stahovali sme sa po druhom rocniku, po piatom a 2x pocas strednej. Nikdy som nemala problem.
Dolezita je opora a pohodlie domova.
Uplne jedno kedy. Kolko deti odchadza zo ZS prvom stupni na ine skoly? (8rocne gymple a pod.). Po ZS na stredne skoly. Najde si novych priatelov.
@katarinaba Len je rozdiel ak sa napr. na tom 8rocnom gymply vytvara nova trieda a vsetky deti su nove a hladaju si kamosov a ked pride 1 dieta do uz roky fungujucej triedy. Tam dost zavisi od povahy dietata. Niektore to da bez problemov a niektoremu trva dlhsie, kym sa zacleni.
@zuzanaete Ok, ak chceme ist do podrobnosti, tak dieta, ktore ma problem sa zaclenit, bude mat problem aj teraz aj potom. Navyse si myslim, ze starsie dieta znasa zmeny lepsie ako taky prvacik, ktory si prave zvykol na skolu ako taku, na nove prostredie, ucitelku a deti a ma ist po prazdninach opat do noveho prostredia, medzi cudzie deti, k novej ucitelke. Ja som este videla druhakov rano plakat, ze do skoly nechcu.
Tak teda upravujem svoj nazor tak, ze podla mna je to jedno (specialne ak teda asi ani na vyber moc nemam, kedze sa stahujem) alebo by som potom pockala po prvom stupni, ked je dieta zrelsie, rozumnejsie, chapavejsie. Navyse je tam opat moznost zmeny skoly, kedze tu sa prave deti dost v triedach menia - odchadzaju na 8rocne skoly, prichadzaju deti z inych skol, kde je napr. len prvy stupen, kde sa menia aj deti v ramci tried, lebo maju napr. jednu triedu orientovanu pre matematicky zdatnejsie deti. Prave toto je cas, kde tie deti tak ci onak prechadzaju zmenami.
My sme sa sťahovali keď som nastúpila do 8rocnika na zš, bolo zo v októbri. So spolužiakmi som bola od 4.triedy.
A to sme išli pekne ďaleko, cez celé Slovensko.
Dosť ťažko som to znášala, akože fajn tam ma prijali, našla som si kamošky, škola super, ale pre mňa to aj tak bolo také čudné. Nakoniec mama dostala rozum a po roku sme sa vrátili. Tak som 9 ročník dokončila so svojimi 🙏🙂
Vtedy, ked to bude vyhovovat vam- dieta sa prisposobi, hlavne ak budete na tom aj vy rodicia pracovat (a nielen zavelit, stahujeme sa a tu je nova skola). Jedno moje dieta menilo skolu 4x, dalsie deti na 3x. Jednoducho sme to detom priamoumerne veku vysvetlili a snazili sa im sprijemnit novy domov spoznavanim okolia, novymi kruzkami ci aktivitami a kamaratov- tych si uz museli najst sami. A vsetky deti v pohode vzali zmenu a maju kamaratov kade tade vdaka mobilom....
radsej po 1. rocniku, lebo po 1. stupni uz ma dieta vytvorene priatelstva, a je tazsie sa ich vzdat