Kedy dostalo vaše dieťa prvý mobil?

janinah
7. sep 2013

Kedy dostalo vaše dieťa prvý mobil a prečo? A aký lacný a jednoduchý mobil môžete odporúčať? len aby sa syn mohol dovolať mne a ja jemu,nepotrebuje sms ani fotiť....Vďaka.

aristka
7. sep 2013

teraz ako 10 ročný a má ho skôr na hranie ,taký zdedený ,ale stačí...

sisaka
7. sep 2013

dcera v 9. rokoch, ked zacala dochadzat autobusom do dost vzdialenej skoly
syn ma len 5 rokov, dostane ho ked bude potrebovat

zuzkat1
7. sep 2013

@janinah tak moja je este mala ale mobil dostane ked ju zacnem samu pustat zo skoly. Teraz su inak vseliake pausaly pre deti...aj take ze po prevolani kreditu na 1 tebou zadane cislo dovola.

aduskatt
7. sep 2013

ked mal 7, kvoli kontrole, kedze nemal s nim kto chodit zo skoly a cakal doma, kym nepride niekto z roboty

eeffka
7. sep 2013

2. 1/2 rok v prvej triede, na kontrolu, chodila sama zo skoly, zdedila mobil po nas, svagrina mi ukazovala ze kupili neteri daky balicek v Tescu ci kde, urcite v hypaci za 11e aj s mobilom a kreditom 5e, ale ten ich telefon je podla mna na prahistorickej urovni, ale na dovolanie staci
@janinah

akrim1311
7. sep 2013

My sme dali synovi k 7 narodeninám.Švagor mu dal svoj,keď si kúpil nový a my sme dokúpili len kartu.A dôvod-kontrola.Lebo už chodieva zo školy sám a aj na krúžky.

stanislavao
7. sep 2013

@janinah syn ma dnes 9 rokov a prvy mobil dostal ako druhak za vysvedcenie. uplne najjednoduchsia nokia, neviel ci nokia 100. len volanie, sms a zopar hier. ziadny fotak, ani ine vymozenosti. stal cca 30e. to mu zatial uplne staci. a dostal ho preto, ze ked bol nahodou doma sam, ale isiel k babke, na ihrisko, tak aby sme mu vedeli zavolat.

lukaskam
7. sep 2013

no ja viem že kopu mamičiek asi pokrúti hlavou ale my sme dali malému telefón keď mal 5 rokov mal v škôlke nie príjemnú pani učiteľku a mal z nej panický strach po tom ako sa povracal v škôlke a nechala ho v tom tričku pokiaľ sme poňho neprišli a tak ho mal pre jeho pocit istoty keby mu zasa bolo zle mal v ňom moje a tatinove číslo zo začiatku nám urobil pár kontrolných hovorov cítil istotu a bolo všetko o.k. S pani učiteľkou sme to samozrejme riešili ale to už nieje k tejto otázke. 😉

sympa1
7. sep 2013

ked mala dcera 7 rokov..a to kvoli tomu ze zacala chodievat z kruzku sama domov, tak aby nam dala vediet. ma po mne obycajnu tlacitkovu nokiu

ifkael
7. sep 2013

syn prvak- zacal chodit autobusom vedla do dediny do zakladnej skoly, tak ho mal keby nieco... tiez zakladny, starsi... exmuz jeho otec mu dal najnovsi samsung s3 - samozrejme ze ho stratil - takze zase ma starsi tip a uplne staci. si ho skontrolujem kde je... keby nieco zavola..
a este som ho kupovala na radu psychologicky, mali sme problem s prechodom z domacnosti do domacnosti ked chodil exovi, aby mal pocit, ze kedykolvek mozme byt v kontakte

luci78p
7. sep 2013

v 7 rokoch - v prvej triede - ráno čakala na babku , ktorá ju potom obliekla do školy , tak manžel ju budil mobilom a potom ako kontrola,lebo zo školy chodila sama

luci78p
7. sep 2013

inak stál do 30 e aj s kartou, ale videla som ho na nete za 10 !!!!!!! nový, nokia len nemá fotak,uplne jednoduchy

argyro
7. sep 2013

v 8. či 9. už ani neviem... a sms a foťák už máš v každom, takže to je jedno

katik80
12. sep 2013

Moj na zaciatku 2. roc. , dostal kartu tesco medzi nami mame volanie zadarmo. Je to tiez kvoli dochadzke v skole.

bets
12. sep 2013

hned ako zacali deti chodit same. mobil uplne obycajny, lacny, keby stratili, co sa uz aj stalo...

stanislavao
11. nov 2013

zaujala ma dnes teda na MS o tom, aky mobil pre dieta. vacsina nazorov a rad bola mobil cca 100-160e, co je podla mna hrozne draha "hracka" pre dieta. ja som mala telefon vzdy za korunu, potom za euro, mam nokiu, ktora ma asi 7 rokov a je bezporuchova. syn ma nokiu 100 za cca 30e bez fotaku, bez cohokolvek navyse a podla mna to dietatu {9 rokov} uplne staci. deti chcu tablety, notebooky, psp, mp3, mp4, dotykove mobili a neviem co este. aky je vas nazor? ake telefony maju vase decka? to vazne len ja som taka divna, ze mu nechcem kupit dotykovy mobil s androidom?

danka_ba
15. nov 2013

My sme dali dcérka mobil na 6 narodeniny, taký úplne obyčajný. Zdalo sa mi to skoro, ale keďže nastúpila do školy - tak skôr pre istotu. Teraz sme jej ho vymenili za lepší, ale má zakázené vyberať ho počas školy ... povedala som jej keď mi p. učiteľka raz povie že sa s nim hrala v škole tak jej ho zoberieme.
V postate ho má pre náš vnútorný kľud .)

lubikan
15. nov 2013

syn dostal asi v 9 rokoch,vtedy mal orange akciu mobil aj s kreditom len za 15 €...ten mobil obsahuje len kontakty,sms,hodiny...

ma ho pri sebe iba ked je vonku,aby som ho mala pod dozorom a ked ho volam domov,ho len prezvonim...zatrhla som mu volavat kamaratom,vymazala kontakty,lebo to nerobilo dobrotu.....kde kto mu volal,ci nejde von....a on sa schytil,ze ide...MNA sa nikto nepytal,ci moze.....takto su kamosi nuteni prist ku nam osobne a uz viem,kto ho vola....ja som v tychto veciach totiz stara skola

lubikan
15. nov 2013

@stanislavao si praveze uplne normalna,kiez by vela rodicov bolo takychto..tie androidy a neviem co este ,to su take veci len na ukazovanie 😉 .. a to zial ,alebo bohuvdaka vtedy sa ukazuje charakter 🙂

stanislavao
15. nov 2013

@lubikan a to vzdy porovnavam s nasou dobou, ked my sme boli deti. ja viem, ze teraz je ina doba, ale tak nemoze mat dieta vsetko. ved to kam sa dostaneme? bude mat 17 a bude chciet nove auto, ci co? nevazia si niektore deti peniaze a nemaju ani paru o tom, ze si maju veci zasluzit. bohuzial asi vacsina deti je takych.

lubikan
15. nov 2013

@stanislavao hej,mne mama kupila walkman,s penovymi sluchadlami a do toho kazetu Ivety Bartosovej,neskor mi jezisko doniesol Majkla Dzeksna s radiom....to bolo neco a stacilo mi...este som surne potrebovala Barbinu,uplne jednu,nemusela sa premienat farebne,ani klbove ruky nemusela mat,hlavne ze bola jedna a bola to barbina

stanislavao
15. nov 2013

@lubikan my sme vacsinou dostali kocky, knizku a bundu, alebo to, co bolo treba na oblecenie. mojim detom sa oblecenie nerata za darcek. ale tento rok budu mat "chudobne" vianoce, lebo kazdy dostane len jeden darcek. jeden autodrahu a druhy vlacik tomas drahu - to chceli. a bohuzial okrem toho nic. musi im to stacit, lebo to stalo pre mna majland a tento rok sme si urobili vianoce aj my s mm. ja budem mat novy mobil, po asi siedmich rokoch a mm tablet. a ideme na vikendovy pobyt do tatier. to je sice pre moje deti trest a nie darcek ,ale ja sa uz neviem dockat. 🙂

janivonbenji
15. nov 2013

....môj syn ( 7 r. ) dostane MT na Vianoce...bude po mne - takže zdedený, má necelé 2 roky a je dotykový, ale taký jednoduchý LG, ktorý stál 1 € , ja si beriem nový ( lacnejší 😎 ) paušál a už mám opäť vyhliadnutý telefón za 1 € 🙂... Kúpim mu nejakú SIM kartu s číslom + s nejakým symbolickým kreditom......MT si zatiaľ nebude môcť brať do školy , ale chcem, aby ho mal, keď ho niekedy nechávame samého doma....

...našťastie biedu netrieme, ale telefón za 100 € pre malé dieťa sa mi zdá veľa, samozrejme je to na rozhodnutí každého z nás 😉 ....

m_ij_ka
15. nov 2013

moja dcéra má 9 a dostane mt na vianoce po mne, takže zdedený, má ho viacmenej nato, aby som ju kontrolovala cez mobil, keď je vonku s kamarátkami, a lúbi sa s nimi zarozprávať, takže jej dokúpime len simkartu a ja si beriem nový telefon

hameeda
15. nov 2013

no moja dcéra dostala prvý mobil ako 5,5 ročná ale u nás to bolo z dôvodu že často cestujem a niekedy aj s manželom obaja sme preč a ona je s babkou, tak aby nám mohla zavolať keby niečo sa stalo, alebo keby niečo potrebovala, teraz bude mať jedenásť ma normálny svoj dotykovy ani neviem presne ako sa vola xperia či ako, kredit jej dobíjam keď nemá kredit, sama povie že nemá, tak jej dobijem, tak 8 eur, to jej vydrží na 2-3 mesiace, kedy ako, a vidím že u nich v škole majú asi všetci mobili

tenerifka
15. nov 2013

moja dostala prvy mobil v auguste na 11-te narodeniny, doposial ho nepotrebovala, kedze ju vozime do skoly aj pre nu chodime, ale teraz ide obcas sama na kruzky, tak keby daco......

oktobermimi
15. nov 2013

Já v 14r a Nokiu 3310 😀

oktobermimi
15. nov 2013

@stanislavao ani ja by som nekúpila niečo také a mobil za 100e ?! dieťaťu ?? a čo ak ho stratí rozbije... tablet nač to deckám je ?? ... já som nič také neporebovala mobil my stačila obič. nokia3310 🙂 PSP je čo ?? 😨 😕

daturka1
15. nov 2013

Starsi syn dostal prvy mobil(stary,zdedeny,ale aj taky stacil,vtedy malo deti malo mobil) ked mal 11 rokov.Isla som po materskej do prace tak to bolo nevyhnutne.

xenicka13
15. nov 2013

dostane, ked bude piatak a nebude v druzine