ahojte..mam dceru prváčku. Chodi do triedy so susedou, nakolko nam to aj vyhovuje, kvoli uloham, a tak. S jej mamou sme kamarátky, aj ked nie nejaké extra , stale som citila z jej strany nejaku falos, bolo mi divne, preco len moja dcera chodi pre jej dceru sa hrat, ona pre moju nikdy neprišla...ale to som nejak neriesila. Ale čo sa dnes stalo, to som riadne v šoku ešte aj teraz. Už asi tri dni mi moja dcera hovori, že "už s ňou niesom kamoška" potom zasa "ona nieje som mnou kamoška" a kadejaké žalovanie na to, že jej robia dievčatá (ešte jedno dievca je s nimi "v partii" a zjavne sa nevedia hrat vsetky tri, stale je jedna "mimo") v škole zle a ona nevie prečo. Ja viem, moja dcera je tiež papuľa, a určite im to vrátila aj s urokmi, tak som sa jej snazila dohovorit, ze kamratky sa maju stale k sebe spravat pekne a podobne. No dnes išla zo skoly a dobehla s nou aj ta suseda aj s mamou. A ta mama na mna, že moja dcera jej dcere hodila tašku do potoka, že má celu tašku mokrú..moja dcera tvrdila ze nie, ze s nimi ani nešla, proste celý ten príbeh bol nejaký divný a tá suseda dobre nepraskla od nervov, akoze vraj sa nehneva, ale neche aby sa to opakovalo. Moja dcera mi hovorila ze s nimi ani nesla, vyhnali ju, nemohla jej teda hodit tasku do potoka. Ktovie co sa stalo, to uz nezistime, mozno si to tamta vymyslela, ja neviem. ALe čo si o tom myslíte? Neviem ako sa mám zachovať...niesom ten typ, čo sa rád vadí s niekym, ja najradsej s kazdym zadobre, a keby ze to fakt moja dcera spravila, tak by som jej aj na zadok dala, ale verim jej, lebo mi to pride nelogicke, taky vymysleny pribeh, ale neviem ako sa mam zachovat...nechat to tak? ci to nejak riešiť? ja neviem. som z toho mimo...chodia do skoly len mesiac a uz taketo veci. ☹
Asi by ma to nasra... aby niekto tvrdil že to spravilo moje dieťa a pritom to nespravilo. Suseda spravila chybu že hneď za horúca išla dohovárať. moju dcéru v marci na Jozefa hodil kamarát do vody keď išli zo školy. Je od nej o pol hlavy nižší, ale dcéra to nečakala a tak skončila po pás vo vode. 3 dni som čakala kým vychladnem.... potom som to povedala susede - jeho starkej, veľmi sa mi ospravedlňovala. ale som sa dozvedela, že moja dcéra tiež nie je také neviniatko, a naháňa ho s papekmi a pod. Takže to bolo vyvrcholenie tých detskývh šarvátok. potom sa dcéra pol roka s ním nechcela hrať. Samozrejme mohlo sa to skončiť aj veľmi, veľmi zle. ale našťastie dcéra nebola ani chorá. Do detí sa netreba hneď miešať. Jedno začne a druhé pokračuje a takto to ide dookola. Ja vždy len upozorním aby si deti nerobili zle. Snažím sa ich ukľudniť ... No a samozrejme 3 to nie je dobrá partia, vždy bude jedna akoby navyše....
u nas je to v skolke to iste... lucka sa so mnou nehra, ja sa nehram s luckou, yasminka sa chce so mnou hrat, ja s luckou a stale dokola... a stale ze jej niekto urobil zle, zbil a podobne, nakoniec je pravda uplne ina a moja je povodca a to "ublizenie" uz len vyvrcholenim... ak su vsetci spolu, tak sa snazim opytat kazdeho dietata co sa vlastne stalo a podla toho si urobim nejaky zaver. ale inak neriesim, usmernim, poviem ako by som sa ja zachovala a ostatne je uz na nej 😉
...tak ako ty veríš svojej dcére, tak tvoja suseda verí tiež svojej. Kde je pravda zistíte len tak, že si obe spolu sadnete s dievčatami a porozprávate sa o tom.
Keď budú prítomné obe, nebudú si vymýšľať, to mi ver.. Asi by som susedu i s dcérkou pozvala domov na kávu - tu si môžete všetko v kľude vyjasniť a ver tomu, že baby skončia vo svojej izbe a budú sa spolu hrať a Ty so susedou skonštatujte, že čo budete robiť, keď príde puberta 😉
deti dokážu byť kruté tak ako aj dospelý a vymyslieť si aj nemožné.mne sa stalo v 3 ročníku,že som mala dve spolužiačky.s jednu sme sa navštevovali všetko a bola s nami v partii aj tretia.tú som ja moc nemusela.raz ked sme čakali na obed,tak si tieto dve vymysleli na mňa že som na jednu učiteľku povedala že je pi.a.oni to tej učiteľke povedali a ja som mala celý rok peklo.ale neriešili to moji rodičia s ich rodičmi.
@ivmila ahoj, veľmi jednoduché riešenie, ak tvoja dcéra neklame a veríš jej, tak zavolaj susedku aj s dcérou a povedz jej, že to chceš vyriešiť, že tvoja dcéra síce tvrdí, že nič také neurobila, ale, že si jej prikázala, aby sa tej jej dcére ospravedlnila a ešte, že si pozvala aj ostatné dievčatá z partie, lebo sa stále hašteria a tebe to ako rodičovi lezie na nervy...aby sa udobrili a mohli sa spolu hrať...no, a potom už len čakaj, čo ti povie...prípadne ako sa zatvári jej dcérka😉 ... a čo na to jej maminka ... 😉
PS: hodiť školskú tašku do potoka, to je dosť blbé, toto hádam robia chalani...neviem si predstaviť, žeby toto naša urobila (síce potok tu nemáme, len Malý Dunaj nám tu tečie, tak, ale...)...a ešte k tomu naschvál ...
@ivmila ked tam nikto z vas dospelych nebol, tak to nevyriesite 🙂
to nie je tym ze skola, to je tym vekom....deti sa skupinkuju, kamosia, nekamosia.....velmi dobre sa ucia vymyslat si a klamat....nikdy sa nedopatras v tom kde je pravda, nechajte to na nich.
dcerke treba vysvetlovat a prizvukovat, nech ti vzdy hovori pravdu, ze to je to najkrajsie co moze povedat, aj pravda moze byt v tej chvili skareda.
deti v tomto veku strasne buduju svoju fantaziu, zacinaju citat, pocuvaju rozne pribehy, napr. aj v citanke je ich xxx.
maly mi bezne ako prvak hovoril ako jeho kamarat vysibal na velku noc 5 tis. €, ako suseda sla na dovolenku 10 dni autom do ciech, ako si jeho spoluziak zlomil nohu na telesnej( mal len vacsiu modrinu) atd atd
jednoducho - nikdy sa k pravde nedopatras 🙂
samozrejme ale treba prizvukovat, ze tasky sa do potoka nehadzu, dcerke povedz ze to je jedno kto to spravil, ze to sa nerobi, ked to bude vidiet, nech upozorni deti ze to sa nerobi. nezvaluj vinu na nu, ale ani jej moc never 🙂