Dobrý deň chcela by som sa spýtať kde sa dá požiadať o osobného asistenta pre žiaka čo má problém s učením a nekomunikuje s učiteľom a deťmi vie niekto poradiť ďakujem
@anjelicek26 mala naša má od psychologicky diagnostika že má problém s kontaktom nehovorí s deťmi ani učiteľmi a má zo školy stres a psychologická povedala že sa dáva nejaká žiadosť ale nepovedala kde neviem to nájsť nikde na nete že žiadosť nejaká na to .
@63 ono je rozdiel, ci ma problem rozpravat, alebo ma skutocne mutizmus, potrebujete nieco na papieri, od coho sa viete odrazit. Nas syn mal terapie intenzivne este predtym ako siel do skoly a mal aj odklad a chodil do nulteho rocnika tym padom, kde tiez intenzivne sa mu venovali. Je jedno s najlepsich deti v triede vedomostami, ale koncentraciu ma neskutocne zlu, aj pamat (kratkodobu), neobsedi na zadku...tak to dost pomaha, ze su na tych 18 deti potom prakticky ako keby dve ucitelky...
@anjelicek26 má papiere škola a má na papieri že má mutizmis
@63 skola ti poradit nevie, ved urcite musia mat uz nejake integrovane deti na skole? Aspon kontakt na tu mamicku, ked to uz nevybavovali oni, aby ti poradila? Drzim palce, nech vybavite, je to pre to dieta velka pomoc.
@63 opýtaj sa v škole. A pokračuj podľa toho ako ti poradia.
osobneho asistenta na mutizmus nedostanes na tazsie diagnozy vizicek a tak. v skole skor asistenta ucitela vybavuje sa cez skolu dodas do nej specialnopedagogicku a psychologicku spravu z cpppap + logopedicku kde bude napisane ze odporucaju integraciu a asistenciu a v akom rozsahu v com potrebude pomoc. do skoky dodaz i ziadost o integraciu skola to do 2 mes. schvali ale asistenta moze ziadat len od septembra a januara (tusim) ale mas 20% sancu ze ti ho schvalia. skor to chce logoterapiu
@63 treba komplet papiere , ísť za výchovným poradcom v škole,jemu dať dokumentáciu,on to spracuje a žiada sa asistent,no real je to takto ,my sme mala škola 150deti, z toho cca 20 je integrovaných s rôznymi dys a pod , máme až 2asistentov pre všetkých 20,to znamená že dieťa sa dostane k asistentovi tak 2x týždenne niekto 3-4x na jednu hodinu, väčšinou matika,slovenčina,cudzí jazyk, teraz počas školského roka predpokladám že už nedostane nikoho,keďže aj asistentka má rozvrh a pridelené deti,možno keď by vynechala iné dieťa a určite nového človeka nebudú prijímať , takto to funguje
Hlavne naucit dieta samostatnosti, uplne od sameho zaciatku. Ja mám prvacku a od začiatku si píše ulohy sama, ja ich uz len kontrolujem. Samozrejme, ze ked niečomu nerozumie, opyta sa. Potom uz spolu len čítame a popripade napiseme daky diktat. Prvouku maju vacsinou vediet porozpravat...rozne témy, tak spolu debatujeme a davam jej potom otazky.
Ako vybavit netusim, zijeme v zahranici, tu to vybavuje skola na zaklade diagnozy a celkoveho problematickeho spravania v skole vzdy pred zacatim dalsieho skolskeho roka podavaju ziadosti. U nas na skole su asistentky dve, jednu vyuziva aj nas syn, deli si ju este s jednym chlapcom v ich triede. Bez toho, aby ma na papieri autizmus, hypermobilitu, oneskoreny nastup reci... by narok nemal. Hadam niekto odpise, kto to riesil priamo.