Ahoj , potrebujem od Vás radu nakoľko si neviem pomôcť , žili sme mimo Slovenska a tu si neviem poradiť. Dcéra ma 10r - stvrtacka. Pre istú vec nemôže byt sama doma sama. To nejdem riešiť ,ale kým si zvykla byt na SK som bola doma nezamestnaná aby som mohla byt vždy po ruke a pomáhať zo školou. Lenže isto viete že tu to s tými platmi nieje moc ok a manželov plat už nestačí, musím si nájsť prácu. Úprimne nechápem ženy ako to zvládate , potrebujem od Vás radu , že kde máte dieťa počas prázdnin či vianočných či letných. Lebo ja vôbec nechápem že keď pôjdem do prace tak čo robiť kde dieťa nechať počas prázdnin. U babiek to nejde keďže žijeme úplne v iných mestách.
Družiny neviem ako fungujú ale to cez Vianoce asi ani niesu a cez leto vôbec neviem. Babysitter to tu nehrozí z tých platov.
Keď je dieťa choré to viem to je OČR ale tie prázdniny?
Prosím nepourazajte ma ani sa mi nevysmievajte. Prosím slušne o radu.
Inak ako nechápem ani ako robíte. Ja si hľadám prácu len na ranné smeny do 14:00 a nemôžem nájsť a keď sa niečo síce objaví zrazu je problém s prázdninami.
Prosím moc o radu lebo už akože to finančne nedokáže muž ťahať.
@jablko1990 leto? Denne tábory, pobytové tábory,
Potom rodinná dovolenka, stari rodičia, sesternica, ….
Ste dvaja, nie si osamelý rodič, prestriedate sa
Aké máš vzdelanie a skúsenosti?
Momentálne som na MD ale za normálnych okolností robím home office, moja pozícia to dovoľuje. Áno, je to o hubu niekedy s deťmi za zadkom vybavovať call, ale dá sa to. S 10r by mal byť o to menší problém, zabaví sa už aj sama a nemusíš jej byť stále za zadkom, aby sa nehodila len tak zo srandy zo schodov.
@michaela789 môžem byt len radový zamestnanec , tam som celý čas pracovala vo fabrike.
@pribinak aha takto to funguje kokos a tie tábory to je na týždeň?
@jablko1990 a ako ste fungovali doteraz?
Tanory máš bud denne alebo s prespanim Moja chodila na denne
@lusyyy36 no ako som písala bola som doma odkedy sme sa vrátili aby sa dcéra zabehla pre ňu to tu bolo úplne že nové
@jablko1990 tak podľa toho aký tabor si dcéra vyberie, buď na týždeň alwbo aj na 2 týždne, ale rám rataj aj na 500 eur
Denne tábory sú omnoho lacnejšie, často ich robia aj mestské časti v mestách, či cirkevné organizácie, ale aj organizácie ktoré robia krúžky
Ponuka je celkom široká
@jablko1990 no, tak to naozaj len na striedačku s manželom na dovolenku a potom rodina, jedna babka, druhá babka, detské tábory...
@michaela789
@pribinak
Dakujem o tých táboroch som nevedela
Na rodinu sa nemôžeme spoľahnúť to musíme vylúčiť
Skúsim sa na to popozerať
A vy dávate deti do táborov? Veríte im tam?
Budes mat minimalne 25 dni dovolenky, takze nieco vykryjes z toho. Manzel ma tiez dovolenku. Tak sa prestriedate. A ja davam teda cez leto tyzden jedna babka, tyzden druha babka, 2 tyzdne mala primesky tabor, 3 tyzdne dovolenka a zvysok bola s manzelom, ktory ma HO. No je to narocne ale toto je realita vacsiny rodicov 🤷🏼♀️
@jablko1990 ale myslím,že ako ste v zahranici fungovali
Tak napr nase letne prazdniny - 2 týždne u nasich (z tohontyzden so mnou), 2 týždne u svagrovcova svokrovcov, 2 týždne s nami na dovci, týždeň v tabore , týždeň s nasimi na dovolenke. A bolo po prazdninach
@jablko1990 áno dávam, nemám toľko dovolenky aby som vykryla leto. Niečo chceme ísť aj spolu ako rodina.
Syn napr chodí na tabor aj z krúžku, pozná decka, trénerov, teší sa. Majú dobrý program.
Teraz je už veľký, ale kedysi pravidelne chodil na tabor ktorý organizovala mestská časť, poznal tam decka zo školy, z ulice, zo sídliska
Ja nemám taký prístup že bože idem dať svoje dieťa cudzím ľuďom, ktovie čo ku s tým mojim dieťaťom urobia
To by som sa zbláznila
Mam prístup, že treba vykryť leto, poďme spolu vybrať kam chce ísť, koľko zo stojí, dohodnúť Turnus spoločne s kamošmi, aby boli spolu a nech si decka užijú
V zahraničí sme si dovolili mať babysitter
Tu to nejde z toho platu.
Moc vám dakujem za radu. Moc vám fandím a obdivujem vás
@jablko1990 ja do táborov nedávam lebo mám ten home office. Keď treba, pracujem a jednou nohou som s deťmi. Keď mám toho dosť, zoberiem dovo ja alebo manžel a babky po dohode povaruju hocikedy, tam máme obrovskú výhodu.
Môj najstarší má len 6, bol raz na prímestskom tábore a zatiaľ si to veľmi neoblubil, možno keď podrastie skúsime znova. Ale žiadnu nedôveru voči táborom nechovám, žiaden zlý zážitok som nemala ani ja, ani nik z môjho okolia. Len treba dobre vyberať.
potom je moznost zamestnat sa v skolstve (mas prazdniny ako deti), kludne aj ako nepedagogicky pracovnik alebo v jedalni. Aj materske skoly maju v lete jeden mesiac prazdnin a vianocne prazdniny tiez, tak to by sa mozno dalo, len tam si popri praci musis urobit aj pedagogicke vzdelanie.
@kamowa áno nad tým pedagogickým som už rozmýšľala
Veľmi pekne Vám všetkým dakujem
Ešte som rozmýšľala že napríklad na prázdniny dať dcéru napríklad nejakej mame čo je doma s deťmi (cez inzerát nájsť nejakú) a dať jej privyrobiť? Dá sa to aj tak nie?
Je doma a mala by čas
Že také niečo ako babysitting len nemať napr študentku ale mamu čo si potrebuje privyrobiť asi by nás to vyšlo menej ako tábor
Či to je hlúposť?
@jablko1990 nie je to zlý nápad, možno bude mat kamosku a jej mamina bude mat dovcu a bude rada, že jej dcéra bude mat kamosku
@pribinak tiež ma to napadlo ❤️
@jablko1990 cize nedas dceru do organizovaneho tabora, ale matke na inzerate ano? Srsly?
@kitycat tak ja rozmýšľam len nad alternatívami
Neni to definitívne
@kitycat tiež si myslím, že tábor je oveľa kontrolovanejšie prostredie... Dieťa by som zverila jedine dobrej kamarátke alebo členovi rodiny.
@jablko1990 môžeš sa dohodnúť s nejakou mamou od dcéry zo školy, že pár dní ty postrazis jej dieťa a potom zase na oplátku ona tebe a dcéra bude mať kamošku.Ale nemusíš sa bat ani opatrovateliek na stránke domelia, fermeria, alebo na FB opatrovanie detí sú pedadogicky a ženy ktoré to robia roky.Inak na týždeň opatrovateľka tá
a vyjde cca rovnako ako ten tábor a v tábore by mala stravu, program....neviem kde bývaš, ale popozeraj na FB a tak ..napríklad kúsok od nás býva pani v rodinnom dome, ktorá si vždy zoberie pár dievčat a učí ich hackovat, tvoriť, kreslit rôzne aktivity ...určite ti ostatné mamy z okolí povedia kde dávajú deti
@jablko1990 tak ja som asi krkavcia mater, ale som samoživiteľka a deti su celé prázdniny doma samé, keďže pracujem iba ráno
Dovolenky. Na striedacku ja, muz, rodicia. Nehrozi zobrat si dovolenku s muzom naraz. Moj ocino je uz na dochodku cize obcas postrazi.
10 ročná už zvládne byť doma aj sama keby k tomu prišlo, neviem teda z akých dôvodov podľa teba nemôže. Existujú denné tábory, pobytové tábory, rodina, striedačka s mužom...
@januska12323 prepáč ale snáď keď poviem že nemôže tak asi nie pre srandu kralikov
Prácu si nemusíš hľadať do 14tej. Školské kluby fungujú cca do 16tej, v mestách aj do 17, 18tej. Zisti si ako to je vo vašej škole. Tak isto funguje ranný klub. Niekde už od 6tej, pol siedmej, tiež si zisti ako to je u vás. Cez leto v školách funguje 1-2 týždne letný klub, tiež zistíš v škole. Ostatné ti napísali.
Máš dovolenku, na zvysne prazdniny treba vyuzit tabory. Alebo doviezt babke a nechat tam na prazdniny.