Ahojte, potrebovala by som poradit. So synom som prekonala v novembri covid 19.
Oddnes je synova trieda v karantene 5 dni, nakolko sa v triede vyskytol pozitivny ziak.
Musi byt syn v karantene? Nevztahuje sa tam vynimka, kedze je prekonany? Mame na vikend program, dlhodobo dohodnuty, ale teraz som na pochybach. Samozrejme respektujem vsetky pravidla, ale niekde som citala, ze ockovani a prekonani maju v tomto vynimku, ak sa stretnu s pozitivne testovanou osobou. Dakujem.
@uhnakova aj som ho testovala, je v poriadku. Len potrebujem to najst na nete a neviem sa dopatrat nikde. Dakujem.
@petronelka77 vynimku maju ockovani a prekonani, ak sa im neobjavia priznaky.
@petronelka77 synova trieda je tiez v karantene oddnes, ale ti co maju vynimku-ockovani a prekonani mohli prist do skoly.
@danusskaaa to uz je neaktualne, septembrove.
@petronelka77 výnimka z karantény ostala. Kedze je prekonaný a neprešlo mu už 180 dní a hlavne NEMÁ PRÍZNAKY, tak nemusí byť v katanténe. Takýto žiak po zatvorení triedy chodi aj normálne do školy!
@danusskaaa tak im zatvorili triedu do stredy, budu sa vsetci ucit distancne. Je to len 60 dni, takze je este v limite. Dakujem velmi pekne.
Ma sice vynimku ale ak ho nemaju kde dat, bude doma. Moj syn ma tiez vynimku a jasne nam triedna napisala ze z organizacnych dovodov bude cela trieda distancne.
Len pozor sleduj ho môj v novembri prekonaný, v pondelok išla trieda do karantény, mali pozitívnu spolužiačku . Testovala som ho vnedelu, aj pondelok bol negatívny. V utorok už bol pozitívny, aj šiesti spolužiaci z triedy
No ja by som to v tomto prípade tiež neriskovala. Mám v okoli prípad reinfekcie po 2 mesiacoch
Tvoj syn v karanténe nie je, ale môže byť už znova nakazený, neviem aký máte program, ale teoreticky môže tvoj syn niekoho ohroziť, takže by som bola opatrná a ohľaduplna
Ďakujem za odpovede. Program zruseny, zostaneme v karantene doma, pre istotu.
@anesim zaujimave, kedze tato moznost funguje len od 19.1 ze moze ostat ucit nezaockovany , resp. pozitivny ked ide do karanteny cela trieda, len sa testovat. Neviem kde to je a o aku skolu ide, ale u nas s triedou ide do karanteny vzdy aj ucitel ktory nie je zackovany. Ci tam kde robim ja, alebo tam kde chodia moje deti do skoly, resp dcerka do skolky. Mne dnes volala sefka ze cela skolka sme v karantene, my ostavame doma na distancnom kedze do skoly nas davat nechce, aby sme sa nepremiesavali, me zs aj ms skola v jednej budove. A to sme v ms vsetci zaockovani. Myslim si ze urobila spravne.
Kocky..a pandem.ocr je mozne uplatnit aj u dietata ktore je prekonane (menej ako 180 dni) ale ostava doma z dovodu zatvorenia triedy pre pozit ziakov?
@petronelka77 ako prekonany ma syn vynimku, pokial sa mu neobjavia priznaky.