Kamery v triedach

mijama29
9. sep 2024

Zdravím len informačne má zaujima či môžu byt v triedach kamery, keď sme my ako rodicia neboli oboznameni a nepodpisovali sme žiadny súhlas? Je to zákonne ?
A pre niektorých, ktorým by napadlo, že moje dieťa je prave to, kvoli ktorým by kamery mali byt, tak to určite nie.
Zaujima má to cisto informacne.
Ďakujem

anjelicek26
9. sep 2024

Na stránke školy a v školskom poriadku danej skoly to zakotvené nie je? Niektoré veci si odsúhlasila podaním prihlášky. Pokiaľ sú kamery len kvôli šikane a bezpečnosti a záznam sa vyhodnocuje len 1 zamestnancom a len pri problémoch, ja by som bola veľmi za... ale ako to je v legálnej rovine netuším.

pink_lady
9. sep 2024

Ano, je nutny pisomny suhlas vsetkych rodicov, pokial sa teda na novo zavadzaju.

nikaeli
9. sep 2024

My máme kamery na šk.dvore, chodbách, v šatni a v jedálni. Boli sme len oboznámení, že to tak bude (zamestnanci, žiaci, rodičia). Triedy sa zatiaľ neriešili.

kacena4
9. sep 2024

kedze skola nezverejnuje zaznam predpokladam ze nemusi byt suhlas ale len informovanost a to moze byt aj cez skolsky poriadok

pink_lady
10. sep 2024

@kacena4 nie nemoze. U nas sa zavadzali v triedach skolske kamery, ale v prevadzke mohli byt az potom keď mal riaditel písomný súhlas všetkých rodičov. Na školskej chodbe to je iné, ale pre triedy suhlas byť musí.