Kamaráti na dopisovanie

kikundela
6. dec 2024

Ahojte. Hľadám pre svojich dvoch synov kamarátov na dopisovanie 🙂 kľudne môže byť aj zahraničie pokiaľ vaše detičky vedia po slovensky 🙂
Trochu vám ich predstavím
Filipko ma 8 rokov , je druhák, rad vari , ma rad zvieratka , rad pomáha na záhrade, pri majstrovani, rad si kresli a maľuje, chcel by byt záchranár, rad pozera veci okolo toho , seriály ako nemocnica, sestričky.... je vesely huncut 🙂
Dominik ma 13 rokov , je siedmak , ma rad lego , rad hraje bravlstars , chcel by byt ucitel , ma rad vesmir
V lete chodia radi von na bicykle , hrať bedminton.
Maju malého bračeka 1 a pol.
Bola by som rada ak by sa tu našli nejaké detičky ktoré by si chceli takto nájsť kamarátov.

anketkarka
6. dec 2024

@kikundela ten 13 ročný už nie je trocha veľký na takéto? Má aj on záujem si dopisovať? Ich generácia si bude radšej chatovať.

salamistka
6. dec 2024

Veľmi milé, my so sestrou sme si takto dopisovali s kamarátkami z Maďarska, úžasne sme si precvičili písanie a gramatiku, dalo nám to veľa...už si síce nepamätám, kde nám mama zohnala ich adresy v tom období, možno z časopisov.

kikundela
autor
6. dec 2024

@anketkarka práveže to bol jeho napad...co ma veľmi teší 🙂

kikundela
autor
6. dec 2024

@salamistka ja som takto píšem s kamarátkou už dva tri roky.... aj sme sa stretli ....a také je to super ..čakať na list , a keď je v schránke tak ta radait ze jej prišiel už 🙂 oni by chceli tiez

fruitys
6. dec 2024

á tak listy/pohľadnice si posielajú aj dospelí, má to svoj šmrnc 🙂 Plus keď do tých listov môže človek kadečo pribaliť a poslať napr. do inej krajiny.

vilma7
6. dec 2024

Opýtam sa.syna, má 8 rokov, navštevuje 2.rocnik, rad vyraba rôzne veci, z papiera, maľuje lego je jeho najväčšie hobby, rad číta knihy, zajtra dám vedieť. Žijeme vo Švajčiarsku. Slovensky hovorí od narodenia, sme slovenská rodina, má sestru a tá má 5 rokov, v lete pôjde do.skoly.

mandinka
6. dec 2024

moja dcéra štvrtáčka si takto dopisuje s dcérou mojej bývalej spolužiačky , doteraz kamarátky. Žijú v zahraničí a vďaka tomu si jej dcéra má možnosť precvičovať rodný jazyk, keďže od malička vyrastá v cudzojazyčnom prostredí. Iniciovali sme to síce my, ako mamy, ale našli v tom záľubu a prináša im to veľkú radosť a očakávanie zakaždým. O ročník mladšia dcéra jej závidí, že ona nemá nikoho na dopisovanie. Takže kvitujem tento super nápad, aj keď dnes možno nemoderný. Toto prináša úplne iné čaro ako okamžitá odpoveď niekde v chate .

kikundela
autor
7. dec 2024

@vilma7 jej ďakujem 🙂 daj vedieť

vilma7
7. dec 2024

@kikundela ahoj, píšem ss.syn ma záujem;) v správe si vymeníme adresy.

barbara9456
13. dec 2024

Ahoj, nepoznám nikoho, kto by hľadal niekoho na dopisovanie, ale chcela by som ti odporučiť Postcrossing. Je to super spôsob, ako posielať a dostávať pohľadnice z celého sveta! Funguje to tak, že dostaneš adresu niekoho, komu pošleš pohľadnicu, a vďaka tomu ti na oplátku príde pohľadnica od niekoho iného. Je to vlastne niečo ako náhodné dopisovanie, ale adresu jednej osoby dostaneš len raz, ale zato ...spoznáte... hromadu ľudí. 🙂 Môžeš si nastaviť aj možnosť, že chceš posielať a dostávať pohľadnice aj zo svojej krajiny, teda zo Slovenska. Je to super aj pre deti, najmä keď im pomáhaš s angličtinou, pretože väčšina pohľadníc je v angličtine. Podľa mňa je to zábavný spôsob, ako sa učiť nové veci a spoznávať rôzne kultúry. Samozrejme treba počítať s tým, že to nie je úplne zadarmo – poštovné do zahraničia niečo stojí a aj pohľadnice treba kúpiť, ale ak vedia chlapci kresliť, kľudne môžu pohľadnice vyrobiť aj sami. 🙂

kikundela
autor
13. dec 2024

@barbara9456 jej ďakujem ...určite pozriem ...🙂