Ahojte. Hľadám pre svojich dvoch synov kamarátov na dopisovanie 🙂 kľudne môže byť aj zahraničie pokiaľ vaše detičky vedia po slovensky 🙂
Trochu vám ich predstavím
Filipko ma 8 rokov , je druhák, rad vari , ma rad zvieratka , rad pomáha na záhrade, pri majstrovani, rad si kresli a maľuje, chcel by byt záchranár, rad pozera veci okolo toho , seriály ako nemocnica, sestričky.... je vesely huncut 🙂
Dominik ma 13 rokov , je siedmak , ma rad lego , rad hraje bravlstars , chcel by byt ucitel , ma rad vesmir
V lete chodia radi von na bicykle , hrať bedminton.
Maju malého bračeka 1 a pol.
Bola by som rada ak by sa tu našli nejaké detičky ktoré by si chceli takto nájsť kamarátov.
Veľmi milé, my so sestrou sme si takto dopisovali s kamarátkami z Maďarska, úžasne sme si precvičili písanie a gramatiku, dalo nám to veľa...už si síce nepamätám, kde nám mama zohnala ich adresy v tom období, možno z časopisov.
@anketkarka práveže to bol jeho napad...co ma veľmi teší 🙂
@salamistka ja som takto píšem s kamarátkou už dva tri roky.... aj sme sa stretli ....a také je to super ..čakať na list , a keď je v schránke tak ta radait ze jej prišiel už 🙂 oni by chceli tiez
á tak listy/pohľadnice si posielajú aj dospelí, má to svoj šmrnc 🙂 Plus keď do tých listov môže človek kadečo pribaliť a poslať napr. do inej krajiny.
Opýtam sa.syna, má 8 rokov, navštevuje 2.rocnik, rad vyraba rôzne veci, z papiera, maľuje lego je jeho najväčšie hobby, rad číta knihy, zajtra dám vedieť. Žijeme vo Švajčiarsku. Slovensky hovorí od narodenia, sme slovenská rodina, má sestru a tá má 5 rokov, v lete pôjde do.skoly.
moja dcéra štvrtáčka si takto dopisuje s dcérou mojej bývalej spolužiačky , doteraz kamarátky. Žijú v zahraničí a vďaka tomu si jej dcéra má možnosť precvičovať rodný jazyk, keďže od malička vyrastá v cudzojazyčnom prostredí. Iniciovali sme to síce my, ako mamy, ale našli v tom záľubu a prináša im to veľkú radosť a očakávanie zakaždým. O ročník mladšia dcéra jej závidí, že ona nemá nikoho na dopisovanie. Takže kvitujem tento super nápad, aj keď dnes možno nemoderný. Toto prináša úplne iné čaro ako okamžitá odpoveď niekde v chate .
Ahoj, nepoznám nikoho, kto by hľadal niekoho na dopisovanie, ale chcela by som ti odporučiť Postcrossing. Je to super spôsob, ako posielať a dostávať pohľadnice z celého sveta! Funguje to tak, že dostaneš adresu niekoho, komu pošleš pohľadnicu, a vďaka tomu ti na oplátku príde pohľadnica od niekoho iného. Je to vlastne niečo ako náhodné dopisovanie, ale adresu jednej osoby dostaneš len raz, ale zato ...spoznáte... hromadu ľudí. 🙂 Môžeš si nastaviť aj možnosť, že chceš posielať a dostávať pohľadnice aj zo svojej krajiny, teda zo Slovenska. Je to super aj pre deti, najmä keď im pomáhaš s angličtinou, pretože väčšina pohľadníc je v angličtine. Podľa mňa je to zábavný spôsob, ako sa učiť nové veci a spoznávať rôzne kultúry. Samozrejme treba počítať s tým, že to nie je úplne zadarmo – poštovné do zahraničia niečo stojí a aj pohľadnice treba kúpiť, ale ak vedia chlapci kresliť, kľudne môžu pohľadnice vyrobiť aj sami. 🙂
@barbara9456 jej ďakujem ...určite pozriem ...🙂
@kikundela ten 13 ročný už nie je trocha veľký na takéto? Má aj on záujem si dopisovať? Ich generácia si bude radšej chatovať.