Ahojte maminy,
velmi by som Vam bola vdacna za radu.
Ide o to, ze byvame na dedine cca 35 km od BA. Vydala som sa sem, ale nechala som si byt v BA. Doteraz som robila z domu, od noveho roka vsak budem mat pracu v BA. Manzel tiez dochadza do BA. Dieta mame v predskolskom rocniku v dedinskej lokalnej skolke.
Potrebujeme vyriesit, kam prihlasit dieta do ZS. Ci do lokalnej skoly na dedine, alebo do BA, kde budeme obaja pracovat. Mne to vychadza tak, ze by nam bolo vyhodnejsie prestahovat sa do BA, aspon na ten pracovny tyzden. Odpadlo by dochadzanie.
Neviem si vsak celkom predstavit to pendlovanie...cez tyzden v BA, cez vikend na dedine. 2 domacnosti...manzel sa domu vzdat nechce.
Riesili ste niekto podobnu situaciu?
Co sa tyka tej skoly, myslite, ze v BA je viac sikany a vacsia sanca, ze sa dieta napr.dostane k drogam?
Velmi pekne dakujem za rady a postrehy.
@beata_k prečo si myslíš že otázku ohľadom drog nemysli vážne...
v mestách je asi dostupnejšia ako kdesi na dedine...
inak tiež sa bojím drog tak tá otázka mi nepríde mimo...
@deti95060810 Drogy dnes kupis vsade. Dedina nie je carovne miesto kde sa nedaju kupit.
autorka - si myslím že zš sú v mestách na vyššej úrovni ako na dedinách
takže z tohto pohľadu - áno, zmeniť školu min. na druhom stupni...
@deti95060810 ano, aj ja si to myslim
Ja deti by som dala do ba, majú viac možností, krúžkov, a y sa nebudete musieť naháňať na dedinu. A určite by som bola cez týždeň v ba a na víkend, prázdniny na dedine. Aj moje deti budú chodiť do skolky, školy v meste a nie v našej dedine,radesk
@hortenziaj A nebojis sa, ze nebudu mat potom na dedine kamosov?
@aveeva72 k tym drogam. moja skusenost je taka, ze na dedine je pre teenegerov vyzitie minimalne. netreba hadat, cim si vyplnaju cas deti, ked sa nudia. ale tiez ma sokovalo to zistenie ako to tam fici vo velkom. som si ako panicka z mesta kedysi myslela, ze do zaprdenej dediny nieco take ani nedojde. aky to bol omyl. 😃
Ved 35km nie je vela. Su zapchy, ziadne spoje?
Otazka o drogach ma pobavila teda 🙈 sa sustred na to, aby si ju tvoje dieta nevzalo a nie na to, aby si hladala miesto kde nie su dostupne (neviem ci take vobec existuje). Co sa tyka sikany, tak nemyslim ze by to bolo ine dedina vs. mesto, vsade sa najdu take deti, este si myslim ze na desine viac lebo tam su ludia menej ochotni prijat nejaku odlisnost.
Ked sa manzel nechce vzdat domu, tak nech on teda rozvaza dieta do/zo skoly na kruzky atd. Kazdy den cestovat minimalne 70km by ma extremne zatazovalo, je to strata casu.
Otazka by pre mna bola aj kvalita skoly dedina vs mesto.
35 km z ktorej strany? ono je to v podstate jedno, lebo všetky sú zlé, ale niektoré ešte horšie 😀 čiže 35km môže byť kludne aj hodina času, čo robí 2h denne z vášho života na cestách kvôli nejakej zaprdenej dedine a kúsku trávy 🙈
ZS v zaprdenej dedine (ako niekto napísal) môže byť viac zaujímavá a podnetna ako v meste...viem porovnať
@cherrystone Ved toto si aj ja myslim🙂...toto je strasny zapadakov, nie je tu co robit
Tiez som si myslela, ze na dedine je to s drogami lepsie, znama, co tam byva ma hned vyviedla z omylu. Pubertaci sa tam nudia. Cize drogy ficia vo velkom aj tam.
A tiez som za prestahovanie do masta a dom vyuzivat vikendovo.
@rebrambora zapchy su velke...je to pri Senci dedina
@zuzanka.zuzu Ved to...byvame pri Senci...strasne zapchy
@zuzanka.zuzu Presne tak! Hovoris mi z duse.
@aveeva72 a ako manžel bude stihat dieťa v škole v tej dedine?
@zmrzlinka2021 No museli by sme sa striedat, ze jeden zavezie rano a druhy vyzdvihne poobede. Resp.zapojit st.rodicov...inak by to neslo. Ale to je rozhodnutie na 9 rokov. Preto to tolko riesim.
pozrela by som sa na kvalitu konkretnych skol, teda aka je ta vasa dedinska ZS a aka je ZS v BA, kde by dieta realne vzali (podla TP? ci ako budete vyberat?)
@deedol Podla TP asi...to by bolo na peso 5 minut...ano, pozerala som to...ta skola v BA vyzera byt ok. S tou dedinskou su rodicia spokojni, ale teda objektivne ma podla stranky https://www.skoly.ineko.sk dost nizku uroven.
@aveeva72 ak budete obaja v ba robiť tak by som zvolila školu v ba a 35 km nie je až tak veľa môj muz denne dochádza 30 km a v pohode a my sme cez týždeň v ba a víkendy na dome mimo ba
@aveeva72 ja považujem za nezmysel žiť v BA a prespávať 35 km mimo.
Skor by som sa zamyslela...ci nebude musiet dieta prehnane dlho cakat na niekoho z vas,pokym skoncite v praci... druzina a nadbytok kruzkov...ak by to malo byt kdekolvek. :D
@aveeva72 este by som zvazila ponuku kruzkov na oboch miestach, ci tam bude 5 rokov alebo viac (8r gymnazium zvazujete ci vobec?), ci dokaze ako starsi dochadzat sam (chodia spoje?). Co sa tyka sikany a drog, v ktorej mc je ta ba skola? Jasne, ze oboje sa moze vyskytnut vsade, ale moze aj lokalita zavazit. Osobne by som sa inak vratila do ba, nechcela by som dochadzat. Ale to uz je kazdeho preferencia 🙂
@aveeva72 Ja by som byvala v BA a cez vikend/prazdniny v dome. Ide zima a stat v kolone do BA by som nestala. A k tym drogam...tuto otazky hadam nemyslis vazne.