Ahojte dievcata, moj syn prvacik ide 1x na vylet do divadla do ineho mesta nez v ktorom byvame. Cestuju autobusom a nemaju zabezpecenu stravu. Co mu mam nabalit na jedlo? Idu rano o ôsmej a pridu o stvrtej...
Rezen ma napadol ako prvý🙂 alebo este bageta alebo plneny roztek sunkou syrom... on zje v podstate hocico resp. ked mu robim desiate do skoly tak stale hovori ze mu je jedno co mu dam ale minule prisiel zo skoly s tym, ze bolo mu smutno ze ma roztek so sunkou lebo spoluziak mal s nutelou😀 a to mu 2x rovnake za tyzden nedavam, robim aj natierky, len mu nebalim zeleniku lebo to nema rad...
@pribinak Rezeň medzi chleba... to znie tak strašne 😀 😀 😀 Ako keď sme pred 30-timi rokmi dostávali balíček v ŠvP. Mäso sa mu pokazí. Radšej daj do žemle syr, zeleninu... + kekse, jablko, do krabičky nejaké menšie ovocie na dzobkanie.... a peniaze, aby si aj mohol kúpiť na čo má chuť.
@belllinka co je zle na nejakom dobrom kuracom ci morčacom rezni v nejakom dobrom chlebiku?
Autorka pise, ze zeleninu nema rad, syr sa nepokazí?
Tak ci tak, vieme ako to chodi, on odhryzne kamosovi, iny kamoš jeme, dalsi da ochutnať koláčik, on da mozno polku z rezňa a tak pojedia krížom - krážom
@barla5 ved ked to vam vyhovuje, OK...ale co sa cudujete, naozaj si nedokazete predstavit, ze nie kazdy sa ide zabit kvolu suchemu studenemu reznu ?
mne osobne rezne nechutia ani cerstve a teple.
a tiez by som rezen teda nedavala, lebo preferujem ine jedla.
@simeonik
dala by som to, co ma chlapec rad. ked rezen - kludne rezen. ked bagetu - tak bagetu.
ja osobne by som dala na desiatu do nadobky nakrajane ovocie a nejaky kus babovky, ci kolaca. na obed velku bagetu, zeleninu.
k tomu kludne nutelovy croissant, ked mu chuti 🙂
ziadne dieta este od hladu za pol dna neumrelo, zbytocne si robite starost.
no rezen urcite by som dietatu nedavala..maso na taky dlhy den v teple nie..a k tomu ako to bude jest? cely zababrany..nemyslim, ze dietatu ublizi ak jeden den nebude jest maso, teple jedlo a neviem co...
My chodime vela na vylety, kde si berieme pikniky --- a syn to zboznuje -- bageta alebo chlebik - klasika syr, niekedy sunka podla pocasia, salat..alebo spravim rano este v toastovaci a zapeciem len cisto syrove, nejake uplne jednoduche...do misticky potom nakrajat zeleninku a ovocie -- ak ziadnu zeleninu nezje, tak aspon ovocie - s napichovacimi sablickami alebo podobnymi, to deti viacere podobkaju...pripadne kolacik domaci, babovku...a nejake keksiky....proste hlavne co sa nekazi, co sa da pohodlne jest, co mu nebude vypadavat z bagety atd....cize nie cokolady co sa roztopia, nie maso co sa kazi, mastne , co vypadne z chleba atd..u nas aj do wrapu/tortilly niekedy robime, dobre zabalit, potom do alobalu...
@simeonik tiež by som nevolila rezeň aj keď je to také typické že všetci si to nosia na výlety. Ale prvákovi na školský výlet určite nie. Radšej mu sprav rožtek so syrom, šunkou nejakú zeleninku. Tým nič nepokazíš. K tomu ovocie, keksík aby mal aj niečo sladké
Daj mu čo má rád a neskazí sa to za pol dna napr./ šunku by som nedávala/,salámu kalinku áno,ak ju má rád...môj syn sa ide zabiť za rezňom,nedávno sme sotva nastúpili do regiojetu ao chvíľu už pýtal rezeň,vedel,že ich mám...aj croasanty mu dávam na výlet,on je nezeleninový a neovocný...ale hladom ešte nikde neumrel🙂
@belllinka rezeň sa mu 100% nepokazí, od ôsmej do štvrtej určite nie. Nie je to zrovna zdravé stravovanie, ale raz za čas ho nezabije a ak nemá rád zeleninu, bude mu ju mama zbytočne baliť. Ja by som sa skôr bála tej šunky. Ak má rád syry, kvalitný tvrdý syr s chlebom je fajn, no mne by chýbala zelenina, z ovocia je super banán, zasýti a je hygienicky zabalený, ako keksík niečo ľahšie, bez plniek, čokolády - napr. Be-be dobré ráno, je v nich aj sušené ovocie.
@nyusika ja tiež preferujem iné jedlá, ale v takýchto prípadoch nemám s rezňom najmenší problém, ale treba sa riadiť tým, čo chutí dieťaťu.
@simeonik nasi isli na vylet,maly ma ukecal,ze chce na obed pizzu sunkovosyrovu. Dala som mu do desiatoveho boxu 3trojuholniky k obedu,a bol stastny ako blcha,podelil sa aj s kamosom. Na desiatu rozok s natierkou.
Ďakujem dievčatá za Vaše rady, dnes večer idem na to, zajtra synček cestuje, mám pripravených viacero variant, tak potom Vám napíšem ako to celé dopadlo a čo všetko som pripravila 🙂 ĎAKUJEM 😀
To, co ma rad a bezne jedava. Ono je to hlavne jedno, od hladu neumrie, je to bezna doba vyletu, ked prijde nan hlad zje to co bude mat a vybaveme.
Daj mu akoby dvojitu desiatu, teda ked ma rad chlieb a bezne desiatuje v skole napr. s pomazankou a mava ho na desiate tak ten, ked ma rad sunku, salam,syr ci nejaky platok uhorky ci papriky pomedzi to, skratka na co je zvyknuty a vies ze ti zje. Teraz citam ked ako pises zavidi spoluziakovi nutelu v chlebe, daj mu tu. K tomu prip. prihod nieco z: jablko, croisant, horalku...co bezne su take desiatove resp. olovrantove veci, co sa nepopucia a rychlo ich schruma. Doporucujem nedavat vela, deti to vacsinou nepojedia, maju tolko zazitkov a su tak rozrusene ze vacsina zrejme decka nosia spat domov.
Daj mu aj nejake vreckove, deti si zvyknu povacsine nieco kupit, maly suvenir, tycinku volakde, niektore ucitelky zajdu s detmi dokonca na zmrzku ci do McD, to uz podla ucitelky.
ja davam 2 plnene rohliky (syr, sunka, zelenina), nakrajane jablko, jeden kus nejakej balenej potraviny typu croissant, polystyrenove chlebicky alebo nieco take a nejaku malu sladkosticku (napr. do obalu z kinderka dam par gumenych cukrikov, tie su lepsie nez cokolada lebo ta sa v teple rozpusti). K tomu cca 2 eura vreckove aby si mohol kupit nejaku drobnost.
Juuuuj, kocky.... tam som sa schuti zasmiala na tom chlebe s reznom 😂😂😂 no neviem, neviem... urcite by som synovi nedavala na vylet rezen s chlebom 😊😊😊😊😊😊 ved je tolko inych variant...
@veronikaszabova a najkrajsie je, ze tu sa aj o tom chlebe s reznom dokazu pohadat 😀 ved je to tak jedno, najlepsie je dat take veci na ake je dieta zvyknute a viem ze ich s chutou zje 🙂
@wendy62 Asi tak nejak - mať takéto problémy a ministrov plat. Ja som už myslela, že ma na tomto fóre nič neprekvapí ale vždy a zakaždým sa tu nájde nejaká úplne "stupídna" diskusia - fakt niektoré ženy sa už ani vysrať (prepáčte za výraz-ale inak nemôžem) nejdú bez rady od MK alebo internetu.....
@simeonik Daj mu čo má rád - veď nejde preč na týždeň.....Čo mu dávaš do školy na desiatu?! Tak mu ešte niečo pribaľ, poobede olovrant, večer večera a hotovo.... 😝
@evittam mne sa zda, ze tieto mlade zeny neboli vedene k samostatnosti a zodpovednosti svojimi rodicmi. A teraz si musia davat vsetko odobrit minimalne 10 ludmi, alebo este horsie, nedokazu zit svoj zivot "podla seba". Potom su frustrovane a v depresiach.
Nechapem, ako to mohli robit nasi rodicia. Nedostavali rady z celeho sveta, nemohli si najst " diferencne diagnozy", nemohli klast stupidne otazky typu "mozem byt tehotna". Ako mohli vediet, co nam maju dat na desiatu?
Mimochodom, ja som este nevidel pokazeny rezen... Ale podla mna by mali rodicia trvat na tom, aby bol autobus vybaveny vykonnou chladnickou, kde by si deti odlozili pocas cesty svoje jedlo. Ked tak nad tym rozmyslam, kazde sedadlo by malo mat svoju chladnicku. Aby sa neprenasali kdejake bacily, choroby, napr. z polozhnitych reznov...
@worker_falcon 😀 😀 😀 No možno by bolo najlepšie keby v tom autobuse bola na každom sedadle zvlášť "sklenená bunka" alebo také niečo alebo najlepšie bude ak dieťa nechá doma........Chudák malý náhodou nebude mať čo jesť lebo nevie čo mu má dať so sebou....Ach jáááááj.......no nič..... 😉
@barla5 prosím? To kto dal učiteľke právo určovať, čo bude dieťa na výlete konzumovať? Chápala by som, ak by upozornila, že všetko s čokoládou nie je vhodné, lebo tá sa teplom topí, ale ak si myslí, že ak si deti na výlet nezoberú banány a sladené nápoje, budú spomalené až apatické, je mierne vedľa. Deti (teda väčšina z nich) konzumujú toľko sladkostí a sladených nápojov, že keď ich nebudú mať na výlete, tak to naozaj nebude žiadna zmena. Ja naopak považujem banán za veľmi vhodný, je hygienicky baleným, netreba ho umývať, lebo nikdy nevieme, aká je voda, v ktorej ovocie umývame. Nie som za sladené nápoje, pre deti ich považujem za absolútne nevhodné, ale ak je dieťa na ne navyknuté, tak ho fakt výlet bez nich nevytrhne.
@timea7 myslim ze dovody budu uplne ine. Banan je makky, moze sa rozpucit a znecistti obsah celeho ruksaku, dalsi problem co so supou v autobuse. Vyhrkana Coca cola vybuchne na pol autobusu atd. Jedna sa o male deti, ucitelka ma uz nejake skusenosti a asi sa to uz parkrat stalo, tak preto tieto dve veci zakazuje (neodporuca)
@barla5 coca colu nemá čo dieťa vôbec piť, myslela som nejaké ochutené minerálky alebo džus, ak má dieťa banán vo vrecku alebo v uzatvárateľnej krabičke, tak sa mu nič nestane a kde dá šupu? Preboha každý autobus má smetný kôš, v najhoršom prípade ju strčí späť do tej krabičky a doma vyhodí, nerobme zase z jednodňového výletu expedíciu do Himaláji, veď je to už naozaj len na pobavenie, čo sa tu rieši. Som učiteľkou a s deťmi chodím na výlety bežne, takéto prkotiny neriešime.
Rezeň medzi chlebiky, ovocie a keksík