Je podľa vás 150€ za školskú tašku veľa? Malá chce tašku ale stojí 150€. Peniaze problém nie sú len 150€ za tašku mi príde prehnané 🤔 ale o inej nechce ani počuť 🤦
Či peniaze sú Alebo nie sú....tiež by som nerobila to čo mi dieťa nakáže..Keby tie peniaze nemáte?aj tak jej ju kúpiš? nemôže mať všetko na čo ukáže,môj názor
Je to veľa.
6 ročne dieťa nedokáže ešte posúdiť hodnotu peňazí, to že ich máte dosť, neznamená že slečna bude určovať čo je veľa a čo malo, alebo čo sa kúpi a čo nie
Posadila by som ju k pc a dala limit 80 eur. Ak si nevyberie tak na hanbu by šla a igelitkou
Ohybaj má mamko pokial som ja Janko….. stále platí
Nedala by som toľko určite za tašku príde domov hodi ju na zem 🤷🏽♀️😅skús jej ukázať iné alternatívy 🤷🏽♀️
Nie je, ak je to dobrá taška. Deťom sa kupujú zbytočne hlúposti z plastu na kilá, drahá elektronika, mobily, playstation, handry, v takom množstve, že ich často nestíhajú ani vynosiť a na tomto chceme šetriť? Veď tašku potrebuje dieťa denne a ovplyvňuje aj jeho zdravie. A navyše ju môže mať aj niekoľko rokov.
Áno veľa, pred dvoma rokmi som kúpila za 120€ a po prvom šk. roku je hodená v kúte. Mala som na tú tašku aj dcéru nervy, nič sa do tašky poriadne nezmestilo. Veľké dosky, malé dosky, fľaša a desiatový box nebolo kam dať.
Pozri sa, ak na to máš, nevidím dôvod prečo nie. Také dieťa ešte nevie aká hodnota je 150 eur, proste sa jej páči taká taška.
hovoris, ze peniaze problem nie su a ze o inej pocut nechce. tak neviem, co potom chces pocut od nas. ano je to za tasku vela na to, ze ju bude mat tak dva roky, lebo potom sa uz nebude pacit a bude sa kupovat nova.
Určite veľa, prvá mala Topgal za 65, už to sa mi zdalo veľa a mladšia tiež Topgal, ale v akcii za 42 eur. Sú to dobré tašky, ktoré doteraz slúžia 😀. 150 eur by pre mňa bolo neprípustné 😉
@pribinak Ahoj, v podstate máš pravdu ale tak malé dieťaťa podľa mňa nevie že koľko je to 150 eur a že je to veľa...vieš.
Jej sa len páči....ak na to rodičia majú podľa mňa by jej taasku mali kúpiť ide predsa len do prvého ročníka dievčatko chce mať všetko tip top 🤩
Ja som toho názoru že rodičia majú deťom dať čo si ich srdiečka želajú....ja sa aspoň snazim deťom vyhovieť
Viem že potom je tam riziko rozmaznania, ale ak sa to robí s rozumom je to ok....🤗
@heleninamama ale kvalitnú vystuženú tašku so všetkým možným a nemožný kúpim aj o 50-60 možno aj 70 eur lacnejšie
My Nehovor že nie.
A za ušetrené veci kúpiť zošity pera výtvarnú ….
Navyše o rok sa jej farba či motív nemusia páčiť a 150 eurová taška bude v kúte
Zas kúpi ďalšiu len preto že nemusia počítať každé euro?
Myslím ze kvalitne zdravotné nezávadné taka sa dajú vybrať aj za menej peňazí
My sme prvacke kupili za 100e. A veru dost som to predychavala ked som videla ine za podstatne menej. Ale chcela som ju aj ja velmi 🙂 A aj dcerka. Tak sme to predychali a kupili. Ale teda ona bola velmi vdacna za nu a nebola taka ze inu nie. Asi by sa zmierila aj s inou ale tu jednu uz mala tiez taku vysnivanu a ja vlastne tiez 🙂 A teraz do 5. roc. opat jedna jedina vysnivana taska co si nasla na nete, tentokrat uz za 120e ! Tiez sme trosku predychavali ale kupili sme. Su to velmi kvalitne tasky a toto teda detom doprajem. Beriem tak ze v podstate ta prva jej vydzala 4 roky, cize na rok 25e. No a teraz to bude mat na 5rokov. Cize tiez nejakych 24e na rok. Manzel neriesil. A teda ak mam pravdu povediac, my na to vlastne ani nemame. Ale uskromnime sa inde 🙂
A potom kde je problem? Velmi ju chce, peniaze problem nie su. Tak, jej kup a hotovo. Co sa pytas na diskusnom fore?
@vanda323 ahoj, od toho sú rodičia aby dieťaťu vysvetlili že je to veľmi veľa peňazí a že si určite vyberie aj inú tašku a za ušetrené peniažky kúpia iné potrebné veci ktoré do školy potrebuje
Takto sa dieťa učí finančnej gramotnosti a zodpovednosti
To je mimoriadne dôležité. Treba dieťa učiť že to že niekedy nedostane to čo chce, teraz síce nemusí chápať, ale časom ked trosku podrastie tak pochopí
Ja nehovorím aby kúpili tašku ktorá sa jej nebude páčiť alebo vybrali tašku za 20 eur v tescu, ale zas ako 150 eur je dosť a je tam stále riziko že o rok sa jej nebude páčiť
my sme kupili v 2 roc. za 100 eur, bolo to pred 6 rokmi a nosil ju tych 6 rokov a nosil by ju aj dalej, len uz sa mu nzemestili veci. isla dalej sluzit. bola vystuzena, na spoosb horolezeckych vakov. teraz sme zas kupili za 100 eur, len studentsku, sluzit bude snad dalsie roky skol. dochadzky
@pribinak Aj sebe môžem kúpiť lacnejšiu tašku, topánky, mobil ... Ale ak túžim po konkrétnej veci a mám na to, tak si ju občas doprajem. A doprajem radosť aj tomu dieťatu. A vysvetlím mu, že je na dlhšie a má sa o ňu starať. Moje deti si tašky nosia na chrbtoch, nehádžu ich kade tade a majú ich v dobrom stave. V tomto sú vycepovaní. Dcéra má napr. teraz tri ruksaky a mení ich podľa oblečenia. Synovi stačí jedna taška už štvrtým rokom a budúci prvák si tiež vybral set za skoro 200 a aj kvôli tomu sa teší do školy. Peniaze ušetrím radšej na iných hlupostiach. Ja sa na to pozerám aj takto.
Neviem o akú značku sa jedná, ale ja kupujem len tašky Hama cca 150€ a vrelo odporúčam.
Ak je taska kvalitna...nie je to vela
Je to veľa,ja mám o 60 % lacnejšiu,je lahunka až nechápem a pekná.
@heleninamama ani sebe nekúpim ten najnovší a najdrahšie mobil, neriadim zemeguľu
Syn mal na 1. stupni Topgal, v akcii kúpená za 80 eur aj s ešte neviem čím - ďalšie 3 veci, vrecko a ešte niečo,
Používal ju 4 roky
Áno ja súhlasím že ak mam dosť financií tak sa dá dieťaťu urobiť radosť a vyhoviet, ALE tu si si zrejme NEVŠIMLA ako slečna stavia rodičov do pozoru
Buď tuto alebo žiadnu inú!! Toto si 6 ročná slečna nemôže dovoliť, alebo ak áno, tak sa majú na čo tešiť
Tu ide aj o VÝCHOVU, nielen o to, či na to mame
Pekne deň
Áno, je to šialene veľa.. topgal aj bagmaster majú top tašky za menej ako polovicu spomínanej ceny..
Mojej som kupovala za 200e. A dôvod určite nebol preto lebo "inú nechce" ale skôr ergonómia a kvalita. Decko by si vybralo aj v hocijakom čínskom obchode, v tomto som ju musela vziať do obchodu s kvalitnými značkami. No a tam teda pod 180nic nebolo
tak otázne je či jej chceš urobiť radosť, alebo nie 🙂 a či si ty ochotná dať toľko, samozrejme závisí aj od značky a kvality, nie vždy je vysoká cena zárukou kvality.
Dam prakticku radu: Je to taska s detskym alebo rozpravkovym motivom? O rok ju nebude chciet. Je to taska s neutralnym motivom, v tmavsej farbe, ktora sa tak lahko neufula? Taka ma sancu vydrzat jej 4 roky, mozno aj dlhsie a potom ta cena sa da prezut. A aj toto mozno dietatu dat ako argument, nech sa uci pomalicky financnej gramotnosti. Obdobie ked zacnu chodit deti do skoly zacne byt velmi vnimave na hodnotu penazi, zacnu jej cim viacej rozumiet. Mozete doma pripodobnit, mozes jej to ukazat, ze za tamntu cenu, moze mat 2-3-4 ine tasky podla znacky. Sprav jej taku ukazku jednu tu jej tasku a ukaz jej 3-4 ine tasky, ktore skutocne v tej cene celkovo mozno mat.
Je to veľa, peknú, kvalitnú a praktickú tašku kúpiš pokojne za 50 - 70 Eur, ak vystihneš akciu aj za menej.
Rozhodne by som sa s dcérou porozprávala, že si to teraz môžeš dovoliť, neznamená, že musí mať všetko na čo si zmyslí bez ohľadu na cenu. Je to dôležité aj do budúcna.
ahoj, ja nerozumiem tomu, ako sa dá na MK vyriešiť, či je vo vašej situácii veľa za tašku 150€..každá zo žien ktoré ti radia majú iný príjem v rodine, iný počet detí a inú sumu výdavkov..prečo potrebuješ nátor žien na MK aby si kúpila dcére tašku do školy? vo vašej domácnosti ti 150€ nebude chýbať, dcéra po nej túži, bude šťastná prváčka, kvalita tej tašky a šťastie tvojej dcéry sú dosť dobrý argument prečo ju kúpiť ak na to máte peniaze…výchova o hodnote peňazí, vďačnosť a skromnosť sú samozrejme vo výchove extrémne doležité. Ak máš toto s dcérou v poriadku tak neviem čo viac ti treba poradiť. Tu ti vždy mamičky napíšu podľa svojej situácie, ale Tvoja je úplne iná.. a moj názor, určite by som dcére vysvetlila že stojí veľa peňazí, aby si to vážila a bola vďačná..a kúpila jej ju..tie iskričky v jej očiach Ťa budú dlho tešiť..
Určite nie najmä ak by povedalo len túto chcem
Moja najstarsia velmi chcela ruzovu tasku so psikom.... vsade boli len modre psikove a ruzove macickove. Nakoniec sme zohnali az kdesi v zahranici, stala okolo 60 E, co sa mi zda za kvalitnu odlahcenu tasku s ergonomickym chrbatom tak akurat. No a po par mesiacoch mali vytvarnu, spoluziak po hodine niesol kelimok so spinavou vodou, potkol sa a cely ho na tu tasku vylial, vycistit sa to nedalo, tak sme kupovali novu.
Mna by najviac hnevalo, ze "o inej pocut nechce". Keby po tej taske moje dieta tuzilo tak skromne, tak kupim. Ale rozkazom, ze inu ani mysliet, no veru nebude mi dieta rozkazovat :D